Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλυτερες gaming RAM μεχρι 150€

Τι πρέπει να ξέρουμε για τις Gaming RAM

Ένα gaming pc σίγουρα χρειάζεται έαν καλό επεξεργαστή μια καλή κάρτα γραφικών αλλα σίγουρα χρειάζεται και την κατάλληλη μνήμη RAM. Μια μνήμη που πρέπει να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Σε αυτό λοιπόν το μικρό άρθρο και με απλά λόγια σας εξηγούμε ποιες είναι οι καλυτερες gaming ram και τι πρέπει να έχετε όλοι στο μυαλό σας πριν αγοράσετε μια gaming RAM.

Πόση όμως RAM χρειάζομαι;

Για να μπορέσεις να παίζεις ένα παιχνίδι στον υπολογιστή σήμερα αλλά και τα υπόλοιπα χρόνια θες το λιγότερο 16GB. Βέβαια τα σημερινά μηχανήματα σηκώνουν πολύ παραπάνω.

Αν και η αναβάθμιση σε παραπάνω μνήμη δεν είναι πολύ ακριβή καλό είναι να το μελετήσουμε πρώτα. Αρχικά πολλή μνήμη χρειάζεται ένας υπολογιστής όταν κάνει πολλές παράλληλες εργασίες.

Πόσο γρήγορη μνήμη πρέπει να έχουμε;

Σε γενικές γραμμές θα ήταν προτιμότερο να έχουμε δύο DDR4 modules με συχνότητα πάνω από 3000MHz. Έτσι με απλές διαδικασίες έχουμε εξασφαλίσει το κομμάτι της ταχύτητας για τους επεξεργαστές της Intel.

Το αν χρησιμοποιήσουμε κάρτες μνήμης με RGB είναι τελειώς άσχετο με την απόδοση και απλά έχει να κάνει με το look που θες να έχει το σύστημα σου.

Τι είναι το CAS Latency

Είναι ο χρόνος απόκρισης της μνήμης RAM στις εντολές που δέχεται από τον επεξεργαστή. Όσο μικρότερος τόσο καλύτερα για μνήμες με ίδια συχνότητα, διαφορετικά η συχνότητα είναι πιο σημαντική για την ταχύτητα της μνήμης.

Στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή λοιπόν τα 2x16GB DDR4 και με συχνότητα 3600MHz δεν υπάρχουν από πολλούς κατασκευαστές. Βρίσκουμε μνήμες G.Skill Ripjaws, TeamGroup T-Force και GoodRAM IRDM PRO. Πιο συγκεκριμένα οι καλύτερες μνήμες μέχρι 150€ είναι οι παρακάτω:

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB)

TeamGroup T-Force Dark Zα 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB)

G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB)

Συνοψίζοντας

Η μνήμη RAM είναι κάτι πολύ σημαντικό hardware. Πόσο μάλλον για ένα gaming pc. O επεξεργαστής θα θελήσει να τραβήξει όσο περισσότερη μνήμη μπορεί για να κάνει αυτό που θέλει. Αυτή τη στιγμή οι καλυτερες gaming ram είναι οι παραπάνω. Σίγουρα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές. Ελπίζω να σας βοήθησα.

🤞 Γεια σου Gamer..Κατέβασε το αρχείο GameStats

Παρακολούθησε στατιστικά πόσες ώρες κάθεσαι το μήνα στις κονσόλες σου και παίζεις με τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Κάνε Εγγραφή – Επιβεβαίωση και κάνε Download..

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση