Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλυτερες φθηνες καρτες γραφικων 2021

Τον τελευταίο καιρό ίσως έχεις παρατηρήσει ότι δεν μπορείς να βρεις μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών για να μπορέσεις να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια στον υπολογιστή. Οι καλυτερες φθηνες καρτες γραφικων ειναι σχεδόν σε έλλειψη. Σε αυτό το μικρό άρθρο θα παρουσιάσουμε αυτές που αν μπορούσες να τις βρεις θα έκανες μια χαρά τη δουλειά σου χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία ή να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου.

Γιατί έχει συμβεί αυτό ίσως αναρωτηθείς. Αν δεν το έχεις ακούσει ήδη αυτό συμβαίνει αρχικά εξαιτίας παραγόντων όπως ο Covid19, όπως η αύξηση του κόστους της μεταφοράς. Επιπλέον γιατί κάποιοι στον πλανήτη έχουν αποφασίσει ότι το bitcoin είναι μια επένδυση που μπορούν να κερδίσουν χρήματα. Έτσι χιλιάδες επενδυτές έχουν προμηθευτεί εκατοντάδες χιλιάδες καρτες γραφικών. Αυτό έχει προκαλέσει την έλλειψη διεθνώς.

Ποια είναι τα κριτήρια που βάζουμε

Για τις καλυτερες φθηνες κάρτες γραφικών θέλουμε να έχουν τουλάχιστον τα παρακάτω

  • 6 GB RAM
  • Τύπος μνήμης GDDR6
  • Με τιμή ως 450€
  • Με Display Port

Στην ελληνική αγορά λοιπόν αυτή τη στιγμή που γράφουμε αυτό το μικρό άρθρο οι παρακάτω καρτες γραφικών είναι διαθέσιμες από αρκετά καταστήματα πανελλαδικά.

  • Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB OC
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti 6GB OC
  • Ιnno 3D GeForce GTX 1660 Ti 6GB Twin X2

Όπως λοιπόν παρατηρείς οι κάρτες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια είναι με το chipset 1660. Από άποψη διαστάσεων η Inno 3D είναι από τις πιο μικρές με διαστάσεις 196mm και 113mm ενώ οι άλλες δύο είναι στις ίδιες διαστάσεις.

Και οι τρεις κάρτες υποστηρίζουν μέγιστη ανάλυση 7680×4320 pixels. Επίσης οι κάρτες από την Gigabyte είναι Overclocked με αερόψυξη. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα ανεβάζουν λίγο παραπάνω θερμοκρασία και ίσως είναι λίγο θορυβώδεις.

Για περισσότερες οθόνες επιπλέον οι καρτες γραφικων Gigabyte έχουν 3 Display Port ενώ η Ιnno 3D έχει μόνο 1 display port. Κάτι που θεωρώ είναι σημαντικό την εποχή μας.

Έχουν σχολιάσει στις πλατφόρμες για τις κάρτες διάφορα που κυρίως αφορούν πλεον τις τιμές τους. Κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Είπαν για την Gigabyte GeForce GTX 1660 Super 6GB OC

Πρόλαβα την τελευταία διαθέσιμη στα 262€ και μια μέρα μετά ανέβηκε η τιμή στα 311€ με 30 μέρες παράδοση. Την έβαλα με έναν παλιό i5-6500 3,2GHz και 16gb ram και ενώ υπάρχει bottleneck γύρω στο 40% η κάρτα δεν μασάει πουθενά. Παίζει τα πάντα στα ultra γραφικά με 60fps σε ultra wide οθόνη 1080 και σε medium-low σε 4k τηλεόραση που ακομα και τα low σε 4k έχουν τόσο υψηλή ανάλυση που είναι σαν high 1080p.

Πρώην κάτοχος της geforce gtx 950 απόρησα πως έκανα 3 wins στο warzone σε low γραφικά με 25-30 fps. Τώρα νιώθω λες και παίζω με double speed στα ultra με σταθερά 60fps. Τέλος από θερμοκρασίες μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει τους 52°C βέβαια σε ένα κουτί με τέτοιο airflow που το καλοκαίρι το χρησιμοποιώ και για να ρίχνει την θερμοκρασία στο δωμάτιο

Είπαν για την Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti 6GB OC

Η συγκεκριμένη καρτα αγοραστηκε στα 280-310 ευρω τον Νοέμβριο ( δεν θυμαμαι ακριβώς) και τωρα την πουλανε στα 500. Τώρα σε θέμα επιδόσεων η καρτα είναι πάρα πολύ καλή σε gaming. Fortnite σε Μαξ γραφικά γύρω στα 110 fps, league of legends 260-500 , counter strike στα 200-300. Παίζω επίσης rocket league δεν έχω προσέξει ταfps αλλά δεν έχω κολλήσει ΠΟΤΕ και πουθενά. Τώρα αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με ελαφρυ editing θα μπορέσει να κάνει την δουλειά του αλλά δεν νομίζω να είναι εύκολο να κάνεις βαρύ edit.

Συνοψίζοντας

Έτσι λοιπόν λόγω της κρίσης, έχουμε δυστυχώς καλές κάρτες γραφικών που σε άλλη εποχή θα κόστιζαν 150-200 ευρώ φθηνότερα. Δεν πιστεύω ότι θα πέσουν εύκολα οι τιμές οπότε το να φτιάξει κάποιος ένα gaming pc υψηλών επιδόσεων αυτή την εποχή δεν θα ήταν καλή ιδέα. Για τα τρέχοντα δεδομένα αυτές είναι οι καλυτερες φθηνες καρτες γραφικων. Θα πρέπει να προσέξεις να χωράει στο κουτι όπως επίσης το τροφοδοτικό να είναι το κατάλληλο για gaming για να μπορέσεις να τις εκμεταλευτείς στο έπακρο.

🤞 Γεια σου Gamer..Κατέβασε το αρχείο GameStats

Παρακολούθησε στατιστικά πόσες ώρες κάθεσαι το μήνα στις κονσόλες σου και παίζεις με τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Κάνε Εγγραφή – Επιβεβαίωση και κάνε Download..

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση