Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλύτεροι unlocked επεξεργαστες κάτω από 300€

Αρχικά όταν λέμε ξεκλείδωτοι επεξεργαστές ενοούμε ότι μπορούμε να κάνουμε overclocking εύκολα και γρήγορα. Για γρήγορο gaming με απαιτητικά παιχνίδια. Οι καλυτεροι unlocked επεξεργαστες ίσως είναι πολλοί.

Οι καλύτερες cpu που είναι unlocked για το 2021 είναι από την Intel. Επιπλέον, όμως θα δούμε εκείνες που κοστίζουν κάτω από 300€.

Έτσι θα δούμε τους δύο παρακάτω:

  • Intel Core i5-10600K Box
  • Intel Core i5-11600K Box

Intel Core i5-10600K Box

Ο επεξεργαστής 10600Κ είναι ενας Intel i5 τύπου Box. Επίσης είναι 10ης γενιάς με το νέο socket 1200. Με συχνότητα λειτουργίας στα 4.1 GHz δεν τον σταματάει τίποτα.

Με τους 6 πυρήνες του μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές διαφορετικές εργασίες. Αν και η μνημη RAM που υποστηρίζει ειναι λιγο πιο αργη από εκείνη στον 11600Κ 11ης γενιάς, δεν παυει να ειναι αρκετα γρήγορος.

Ο συγκεκριμένος ξεκλείδωτος επεξεργαστής δεν περιλαμβάνει ψύκτρα όμως έχει ενσωματωμένα γραφικά.

Τέλος έχει κατανάλωση στα 125W. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε ένα καλό τροφοδοτικό.

Διαβασε στις αναλυτικες πληροφοριες περισσότερα για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη.

Έχουν πει στο Σκρουτζ για τον Core i5-10600K

Πάρα πολύ καλός επεξεργαστής, κάνει την δουλεία του τέλεια αλλά ένα πράγμα άμα την πάρεται για gaming τα περισσότερα παιχνίδια χρησημοποίουνε singe-threaded performance και ο επεργαστής έχει 12 threads για αυτό αμα το δείτε να χρησημοποιεί γύρω στα 15%-30% μην ανησύχεται.

Intel Core i5-11600K

rocket lake επεξεργαστες

H CPU Intel Core i5-11600K είναι ένας επεξεργαστής 11ης γενιάς που είναι και αυτός με socket 1200.

Όπως ας πούμε και ο προκάτοχος του της 10ης γενιάς Intel i5 έχει και αυτός 6 πυρήνες για όλες τις πιθανές λειτουργίες και χρήσεις.

Η κάρτα γραφικών που υποστηρίζει είναι η ενσωματωμένη Intel UHD 750 ικανή για αρκετά πράγματα ακόμα και πάνω σε βασικό gaming.

Επίσης ένα από τα βασικά που λείπουν είναι η τυπική ψύκτρα όπως και στο προηγούμενο μοντέλο επεξεργαστή. Θέλουν ίσως να μας οδηγήσουν στην απόκτηση μιας ψύκτρα όπως η Be Quiet .

Υδροψυξη Be Quiet PURE LOOP

Η βασική του κατανάλωση είναι στα 125W που όμως μπορεί να πέσει και σε χαμηλότερα επίπεδα όταν δεν λειτουργούν όλοι οι πυρήνες του.

Με μνήμες RAM DDR4-3200 και μέγιστη μνήμη στα 128GB μπορείς να πεις οτι θα πηγαίνει σφαιρα.

Είπαν στο Skroutz

Είχα ένα pc με AMD 3600 και gpu 5700 όμως πριν αλλάξουν οι τιμές αποφάσισα να πάω σε 3070 και 5600x τα πουλάω και βλέπω εκατό ευρώ πάνω την κάρτα οπότε μέχρι να σκεφτώ αν θα την πάρω μιλάμε για 2-3 μέρες αλλά 50 ευρώ πάνω οπότε όπως καταλαβαίνετε έμεινα από pc.

Μετά από 3 μήνες κοντά και αφού βγήκαν οι νέοι CPU της Intel είπα να πάρω να δοκιμάσω έστω τον 11600k για να έχω pc αφού έχει Apu και δεν χρειάζεται κάρτα μέχρι να βρω και να αγοράσω.

Ψάχνοντας μητρική μερικές μέρες αφού κυκλοφόρησε ο CPU δεν υπήρχαν πολλά άρθρα αλλά σχεδόν όλα (3-4) έλεγαν για την steel legend b560 την οποία και αγόρασα. Πήρα και ένα fan freezer 34 duo και έφτιαξα το pc.

Συνοψίζοντας

Η επιλογη μιας CPU είναι κομβικό σημείο μιας και από αυτήν την επιλογή κρίνεται ένα μεγάλο μέρος των επιδόσεων του υπολογιστή που θέλουμε να φτιαξουμε.

Από την άλλη αν ξέρουμε για ποιον λόγο θέλουμε γενικότερα τον υπολογιστη θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη επιλογή. Οι καλυτεροι unlocked επεξεργαστες κατω από 300 μας δινουν πραγματικα μεγάλες δυνατότητες.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση