Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης φωτογραφιών

Ήρθαν πολλές φορές για βοήθεια μαμάδες και μπαμπάδες. Ώστε να ανακτήσω τις φωτογραφίες που για κάποιο λόγο εξαφανίστηκαν. Από κάποιον σκληρό δίσκο ή κάποια κάρτα μνήμης. Η αποθήκευση φωτογραφιών ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φωτογραφίες παιδιών για τους γονείς είναι ένα μικρό άγχος. Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης φωτογραφιών για μένα είναι απλά να τις εκτυπώσεις. Φυσικά στον ψηφιακό κόσμο πάντα υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις που θα γλυτώσεις την ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχει άπειρος χώρος αποθήκευσης σε μια φορητή συσκευή. Ιδίως αν πρόκειται για φωτογραφική μηχανή ή για κάποιο κινητό τηλέφωνο. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω τους πιο απλούς τρόπους ώστε να μην χάσεις ποτέ ξανά τις αγαπημένες σου φωτογραφίες.

Εξωτερικοί Δίσκοι

Είμαστε στην εποχή των TB πλέον. Μπορείς να αποθηκεύεις χιλιάδες εικόνες, μουσική και φωτογραφίες. Είναι συσκευές που είναι σταθερές. Ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης τότε θα κρατήσουν για πολλά χρόνια τα δεδομένα σου. Αν βέβαια για κάποιο λόγο ένας εξωτερικός δίσκος έπεσε θύμα φωτιάς ή πλημμύρας τότε τα δεδομένα δεν θα τα βρεις εύκολα.

seagate stea1000400 expansion portable 1tb

Κάρτες Μνήμης

Σε κάρτες μνήμης έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύεις πάρα πολλές φωτογραφίες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι συνήθως μικροσκοπικές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από εξαφάνιση σε κάποια τσέπη. Επιπλέον, αν θες τη χρήση των καρτών μνήμης τότε ανάλογα την περίπτωση καλό είναι να αλλάζεις μια νέα κάρτα. Η τιμή τους είναι προσιτή για όλους οπότε είναι εύκολο να έχεις αρκετές για κάθε χρήση.

sd cards sandisk

Διάβασε επίσης: Ποιες είναι οι καλύτερες κάρτες μνήμης ως 15€

CD-DVD

Τα CD και τα DVD εδώ και δεκαετίες σε υποστηρίζουν κάθε φορά που θέλεις να κρατήσεις σημαντικά αρχεία. Έτσι και με τις φωτογραφίες. Στηρίζονται στην οπτική τεχνολογία. Θα βρεις δισκάκια που είναι μιας εγγραφής όπως και επανεγγραφής τα RW. Είναι βέβαια ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες την υγρασία και τη ζέστη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς. Αρκεί να μην έχεις φορητό υπολογιστή μιας και οι περισσότεροι πλέον δεν υποστηρίζουν τα οπτικά μέσα.

USB-Flash Drive

Τα στικάκια την εποχή μας είναι σαν σκληροί δίσκοι. Βλέπεις χωρητικότητες 256GB και 512GB όλο και πιο συχνά. Το κόστος τους δεν είναι υπέρογκο όπως παλιά. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ευκολία να χαθεί. Να το πλύνεις στο πλυντήριο. Αν και όταν το έκανα εγώ μια χαρά ήταν το στικάκι. Πρέπει όμως να τα προσέχεις.

Διάβασε επίσης: Πως να επιλέξουμε ένα στικάκι

Cloud

Ένας από τους πιο πρόσφατους τρόπους αποθήκευσης είναι εκείνος του Cloud. Βολικός τρόπος μιας και οπουδήποτε υπάρχει διαδίκτυο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας. Μερικές πλατφόρμες που είναι για αυτόν το σκοπό είναι το Dropbox, One Drive, G Drive, Apple iCloud. Αν και η δωρεάν πρόσβαση δεν σου δίνει τεράστια χωρητικότητα.

Σίγουρα τα αρχεία σου είναι πιο ασφαλή σε σχέση με μια κάρτα μνήμης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Επιπρόσθετα το να χάσεις τον κωδικό σου στο email υπάρχει σαν πιθανότητα. Βέβαια εσύ πρέπει να φροντίσεις για την ασφάλεια του λογαριασμού email.

Συνοψίζοντας

Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης φωτογραφιών είναι εκείνοι που ταιριάζουν στον κάθε χρήστη. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κανόνας. Όσο προσέχεις τα διάφορα μέσα αποθήκευσης τόσο περισσότερο κρατάνε. Το Cloud είναι ίσως ο πιο ασφαλής τρόπος. Ενώ το flash drive ο πιο απλός και εύκολος.

Αφήστε μια απάντηση