Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Gaming or not Gaming

Το gaming τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Γρηγορότερο, πιο εντυπωσιακό, ακόμα και πιο εθιστικό για όλους μικρούς και μεγάλους. Οπότε υπάρχει η εξής απορία. Gaming or not Gaming.

Για μια οικογένεια με εφήβους μπορεί να είναι καταστροφικό, αλλά και για μεγαλύτερους που ξαφνικά μπήκαν σε έναν άλλο κόσμο. Σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Μερικά Στατιστικά

Αν θέλουμε να δούμε μερικά στατιστικά έχουμε να πούμε τα εξής:

Σχεδόν 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο παίζουν βιντεοπαιχνίδια όπως αναφέρει το Statista. Επίσης, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Γης είναι gamers.

Τις καθημερινές μπορούσες να δεις προ πανδημίας Covid, τουλάχιστον 3.5 ώρες χρήστες να παίζουν online games σε internet cafe. Τα σαββατοκύριακα ξεπερνούσαν τις 7 ώρες.

Τι μπορούν να προκαλέσουν

Μετα από μελέτες για παράδειγμα στη Σουηδία, και την συμπλήρωση ερωτηματολογίων σε 7500 gamers ηλικίας 13-18 κατέληξαν σε διάφορα συμπεράσματα. Για παράδειγμα τι η μέσα στην εβδομάδα το υπερβολικό gaming προκαλεί κατάθλιψη, μυοσκελετικά προβλήματα όπως επίσης ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Το παν είναι να έχουμε μέτρο και συναίσθηση για το τι παιχνίδια θα παίξουμε εμείς ή ένα παιδί. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στη επιλογή αξιόλογων παιχνιδιών για να μπορούμε να πούμε ότι ναι παίζοντας με ξεκουράζει η διαδικασία.

Εδώ να υπενθυμίσω ότι όπως και οι ταινίες έτσι και τα παιχνίδια έχουν σήμανση καταλληλότητας. Πρέπει να την ακολουθούμε όσο πιο πιστά γίνεται μιας και σε καλούς και ακριβούς τίτλους gaming θα έχουμε εικόνα για το τι είδους παιχνίδι πρόκειται.

Εργονομία Gaming

Το να παίζω στον υπολογιστή παιχνίδια σημαίνει ότι πρ΄πει να είμαι προετοιμασμένος να χρησιμοποιώ περιφερειακά κατάλληλα για gaming. Τα οποία καλώς ή κακώς έχουν ένα κόστος. Πρέπει να επιλέξω εκείνα τα gaming περιφερειακά που ο σχεδιασμός τους δεν θα με κουράζει.

🤞 Γεια σου Gamer..Κατέβασε το αρχείο GameStats

Παρακολούθησε στατιστικά πόσες ώρες κάθεσαι το μήνα στις κονσόλες σου και παίζεις με τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Κάνε Εγγραφή – Επιβεβαίωση και κάνε Download..

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση