Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο απόλυτος οδηγός αγοράς Razer Keyboard

Πάμε να δούμε σχετικά

O μέσος χρήστης προφανώς και θέλει ένα απλό πληκτρολόγιο να κάνει την δουλειά του και μετά να κλείσει τον υπολογιστή. Αυτό όπως ήδη φυσικά γνωρίζετε και εσείς  αν είσαι ένας gamer δεν υφίσταται. Το να έχεις το καλύτερο εργαλείο, για να μπορείς να κερδίζεις στα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό. Αυτός εδώ λοιπόν ο απόλυτος οδηγός αγοράς Razer Keyboard, θέλουμε με απλά λόγια να σας κάνει να κατανοήσετε τι σημαίνει gaming keyboard και ποιο είναι κατάλληλο για τον καθένα σας.

Σχετικά μπορείς να διαβάσεις και αυτό το άρθρο.

Αλλιώς θα χάνεις τις ώρες σου παίζοντας και χάνοντας, για να μην αναφερθώ και στην περίπτωση να σε κοροϊδεύουν όλοι λέγοντας, «ρε φίλε καταστρέφεις το παιχνίδι».

Αυτός εδώ ο οδηγός επίσης, έρχεται να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο πληκτρολόγιο για gaming από την Razer. Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται η Razer, που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ένας κορυφαίος κατασκευαστής gaming συσκευών. Αυτό έχει συμβεί γιατί προσέχει πολύ την λεπτομέρεια, χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη.

Υπάρχουν διάφοροι όροι σχετικά με τα gaming keyboards, όπως clicky, linear, green switch, red switch κτλ. Θα τα αναλύσουμε όλα παρακάτω.

Αρχικά υπάρχουν σαν πληκτρολόγια οι παρακάτω βασικές κωδικές ονομασίες

  • Blackwidow
  • Cynosa
  • Huntsman

Η κάθε μια ονομασία ουσιαστικά αντιστοιχεί και σε μια διαφορετική τεχνολογία. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι έχουν δημιουργηθεί πλήκτρα γρήγορης απόκρισης και ακόμα πιο γρήγορα.

Τεχνολογίες Πλήκτρων

  • Opto-Mechanical
  • Mechanical
  • Mecha-Membrane

Ας δούμε με απλά λόγια πως δουλεύουν όλες αυτές οι τεχνολογίες και καινοτομίες.

Opto-Mechanical Διακόπτες

Αρχικά οι μηχανικοί διακόπτες – πλήκτρα έχουν πολλά μηχανικά μέρη. Στην Opto-Mechanical τεχνολογία κατασκευής των πλήκτρων συμβαίνουν με απλά λόγια τα εξής.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς μηχανικούς διακόπτες που έχουν πολλά κινούμενα μέρη και ενεργοποιούνται μέσω μιας μικρής μεταλλικής επαφής, έρχεται ο οπτικός διακόπτης Razer ™ που επιτρέπει την ενεργοποίηση του πλήκτρου μέσω φωτός. Σκεφτείτε να πατάτε ένα πλήκτρο και αμέσως μια δέσμη φωτός να περνά αμέσως μέσα από τον διακόπτη. Αυτό ακαριαία σχεδόν μπορεί και στέλνει το αντίστοιχο σήμα στον υπολογιστή.

opto-mechanical

Mechanical Διακόπτες

Αντίθετα οι μηχανικοί διακόπτες έχουν αρκετά μηχανικά μέρη που ναι μεν είναι πολύ πιο γρήγορα από τα παλιότερα συμβατικά πληκτρολόγια αλλά αυξάνει η πολυπλοκότητα τους. Δείτε την παρακάτω εικόνα

mechanical

Όπως βλέπετε υπάρχουν διάφορα ελάσματα που μεσολαβούν για να μπορέσει να πατηθεί το αντίστοιχο πλήκτρο.

Mecha-Membrane

Αυτή είναι μια διαφορετική υβριδική τεχνολογία για τους διακόπτες των πλήκτρων που δουλεύει σε συνδυασμό με ένα mechanical switch όπως το παραπάνω αλλά συνδυάζει και την απλή χρήση ειδικών μεμβρανών που θα βρίσκονται ανάμεσα στο πλήκτρο και την πλακέτα του. Αν οπότε σας αρέσει το παραδοσιακό πληκτρολόγιο αλλά θέλετε να το συνδυάσετε με την απόλυτη σιγή του πατήματος των πλήκτρων τότε αυτή η τεχνολογία είναι φτιαγμένη γι’ αυτόν τον σκοπό. Η μεμβράνη αυτή είναι φτιαγμένη από καουτσούκ για να αντέχει εκατομμύρια πατήματα.

mecha-membrane

Παραλλαγές των Διακοπτών

Οι opto-mechanical και οι mechanical διακόπτες έρχονται σε δύο βασικές παραλλαγές που τις ονομάζουμε

  • Linear
  • Clicky

Έχουν να κάνουν με απλά λόγια κυρίως με τον χρόνο επαναφοράς του πλήκτρου στην αρχική του θέση. Επιπλέον ακόμα μια μικρή αλλά ίσως σημαντική διαφορά είναι η δύναμη που χρειάζεσαι για να πατήσεις το πλήκτρο σε καθεμια. Ανάμεσα σε αυτές τις παραλλαγές ο νικητής είναι ένα Linear πληκτρολόγιο. Πατιέται με λιγότερη δύναμη και επανέρχεται γρηγορότερα. Ιδανικό για παιχνίδια που η ταχύτητα είναι σημαντικός παράγοντας.

Για να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε η Razer χρησιμοποιεί τους παρακάτω χρωματισμούς για τα opto-mechanical πληκτρολόγια Huntsman

Clicky Linear
Purple switch Red Switch

Για να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε η Razer χρησιμοποιεί τους παρακάτω χρωματισμούς για τα mechanical πληκτρολόγια Blackwidow

Clicky Linear Tactile
Green Switch Yellow Switch Orange Switch

Εδώ πρέπει να πούμε ότι τα πλήκτρα αντέχουν για εκατομμύρια πατήματα γι’ αυτό και θα δείτε ότι έχουν εγγύηση 2 χρόνια. Τα καλύτερα λοιπόν πληκτρολόγια που θα προτείναμε για ατελείωτες ώρες gaming θα ήταν τα παρακάτω:

Παραπέρα, κάνοντας αρχικά μια γενική σύγκριση τα πληκτρολόγια της Razer διαφέρουν αν έχουν τους αριθμούς ή όχι, ή ακόμα αν έχουν το προστατευτικό μπροστινό μαξιλαράκι για ακόμα πιο άνετο gaming. Τέλος υπάρχουν και οι συνδυασμοί χρωμάτων, Quartz και Mercury. Ελπίζουμε ο απόλυτος οδηγός αγοράς Razer Keyboard να σας βοήθησε να λύσετε τις απορίες σας σχετικά με τα Razer Keyboards.

20% ΕΚΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ
🎁

Εγγραφείτε για να λάβετε την αποκλειστική έκπτωση και ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και προσφορές μας!

1 σκέψη για το “Ο απόλυτος οδηγός αγοράς Razer Keyboard”

  1. Pingback: Τα 5 καλύτερα Gaming Headset Razer 2020 - Best Family

Αφήστε μια απάντηση