Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιατι να παρω laptop ή tablet

Σήμερα θα συζητήσουμε σχετικά με τα tablet και τα Laptop. Με απλά λόγια θα δούμε όλα αυτά τα υπέρ και τα κατά των tablet και των laptops. Είναι ένα tablet αλήθεια κατάλληλο για να αντικαταστήσει ένα κανονικό laptop;Γιατι να παρω laptop ή tablet. Αν βέβαια έχουμε τα κατάλληλα χρήματα μπορούμε να πάρουμε ένα laptop. Τα οικονομικά laptop κοστίζουν ουσιαστικά το ίδιο όπως και ένα καλό tablet.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούμε να συγκρίνουμε όσον αφορά τα tablet και τα Laptop.

Τρόπος χρήσης

Βασικά είναι ο τρόπος εισαγωγής που έχουν τα tablet. Βασίζονται αποκλειστικά στο να πατάμε πάνω τους και δεν έχουν σύστημα πληκτρολόγησης όπως ένα laptop. Αν και βέβαια υπάρχουνε tablet τα οποία δέχονται κάποιο πληκτρολόγιο για να μπορούμε να γράψουμε. Δεν είναι όμως η πλειοψηφία. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι αν είμαστε χρήστες που γράφουμε πολύ σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερο ένα laptop και όχι ένα tablet.

Σχετικά με το μέγεθος

Όταν είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τα Laptop ήταν πάρα πολύ συναρπαστικά. Γιατί ήταν μικρά βολικά και σχετικά ελαφριά. Αυτό ήρθε να αλλάξει γιατί τα tablet είναι ακόμα πολύ πιο ελαφριά και έτσι μπορούν να είναι ακόμα πιο φορητά. Τα βάζουμε σε μία τσάντα και πάμε όπου θέλουμε χωρίς να ενοχλούμε κανέναν.

iPad tablet

Όσον αφορά την μπαταρία

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι η μπαταρία και η διάρκεια της. Επειδή τα tablet είναι σχεδιασμένα να είναι αρκετά αποτελεσματικά η μπαταρία τους κρατάει περισσότερο. Άλλωστε σχεδόν όλο το πίσω μέρος του tablet αποτελείται από την μπαταρία. Τα εξαρτήματα του δεν είναι τόσο απαιτητικά όπως σε ένα laptop. Αρκετά tablet μπορούν να υποστηρίξουν τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες ιντερνετικής χρήσης χωρίς να πέσει η μπαταρία πάρα πολύ.

Για την χωρητικότητα

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε βέβαια και τη χωρητικότητα σε δεδομένα. Αν και έχει αυξηθεί η χωρητικότητα των tablet στην εποχή μας οι σκληροί δίσκοι που έχουν τα laptop είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη. Φτάνουν πλέον τουλάχιστον το 1 terabyte σκληρού δίσκου.

Γενικά για τις επιδόσεις

Όσον αφορά τις επιδόσεις ενός tablet όταν πρόκειται να διαβάσουμε mail ή να δούμε κάποιο βίντεο ή μια ιστοσελίδα είναι πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ γρήγορα. Όμως όταν πρόκειται για κάτι πολύ εξειδικευμένο όπως ένα απαιτητικό παιχνίδι τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν μπορείς με ένα tablet να παίξεις ένα απαιτητικό παιχνίδι σε γραφικά. Όπως επίσης δεν μπορείς να γράψεις κείμενα και να το χρησιμοποιήσεις για δουλειά γραφείου.

Τι γίνεται με τις εφαρμογές

Σχετικά με το λογισμικό τώρα μπορούμε να πούμε ότι τα tablet έχουν εκατομμύρια εφαρμογές. Τις οποίες μπορείς να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα. Και να κάνεις την καθημερινότητά σου ακόμα καλύτερη. Όπου ένα laptop πρέπει να ξέρεις να χειρίζεσαι τα Windows και να ξέρεις πώς κατεβαίνουν τα προγράμματα που αναζητάς. Ώστε να τα εγκαταστήσεις σε δεύτερο χρόνο.

Συνοψίζοντας

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι ακόμα αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν έχει έρθει η ώρα για να αντικαταστήσουμε πλήρως το laptop μας με ένα tablet. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ακόμα όπως συζητήσαμε και παραπάνω. Οπότε το tablet είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έρχεται να συμπληρώσει το laptop μας και όχι να το αντικαταστήσει προς το παρόν. Ελπίζουμε να απαντήσαμε γιατι να παρω laptop ή tablet.

🤞 50% Έκπτωση στην
Τεχνική Οικιακή Υποστήριξη

(Εγκατάσταση Εκτυπωτή, Format Η/Υ, Αντικατάσταση τροφοδοτικού, Κάρτας Γραφικών)

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση