Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Απόλυτος οδηγός Δραστηριοτήτων για τα Παιδια του Πειραιά

Ο σκοπός αυτού του άρθρου μας είναι να σας δώσουμε όσες περισσότερες ιδέες μπορούμε, σχετικά με τις δραστηριότητες που μπορείτε να πάτε τα παιδιά σας. Έτσι θα περνάει ακόμα πιο διασκεδαστικά ο χρόνος όλης της οικογένειας.

Παιδότοποι

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς αναζητούν τον καλύτερο χώρο για να παίξουν τα παιδιά τους. Είτε είναι μια παιδική χαρά σε μια πλατεία, είτε ένας παιδότοπος. Αναφορικά με τις παιδικές χαρές, οι περισσότεροι γονείς στην πραγματικότητα δεν θα προτιμούσαν μια παιδική χαρά. Οι λόγοι είναι εμφανείς, κυρίως γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Βέβαια, όσοι την προτιμούν το κάνουν γιατί το βλέπουν ως ευκολότερη δωρεάν λύση αλλά και παιχνίδια όπως το ποδήλατο.

Σχετικά με τους παιδότοπους, μπορώ να πω ότι ο Πειραιάς έχει και τους καλύτερους συνάμα και τους ασφαλέστερους που υπάρχουν. Αν και οι χώροι τους δεν είναι όλοι τεράστιοι, αυτό δε τους εμποδίζει να προσφέρουν πραγματικά ποιοτικές υπηρεσίες σε γονείς μα και προπάντων σε παιδιά.

Οι μαμάδες συνήθως κοιτούν σε έναν παιδότοπο αρχικά την καθαριότητα. Κατόπιν, αν τα παιχνίδια του παιδότοπου είναι ασφαλή και κατάλληλα για τα παιδιά τους. Φυσικά, στον Πειραιά παίζει ρόλο και αν η οικογένεια μπορεί να πάει με αυτοκίνητο ή με τα πόδια.

Όπως καταλαβαίνετε είναι τόσοι πολλοί για να χωρέσουν όλοι εδώ. Έτσι θα σας παρουσιάσουμε τους 3 καλύτερους που έχουμε πάει και τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα.


Il Bobo

Το il Bobo βρίσκεται στην περιοχή του Χατζηκυριάκειου. Αν και πάνω στον κεντρικό δρόμο δεν δυσκολευτήκαμε ποτέ να βρούμε parking. Σε υποδέχονται πάντα με ένα καταπληκτικό χαμόγελο. Τα παιχνίδια του προσφέρουν την εκτόνωση που ήθελαν τα παιδιά. Θα μπορούσαν με τις ώρες να χοροπηδούν στο φουσκωτό τραμπολίνο. Υπάρχει πάντα μέσα στα παιχνίδια μια κοπέλα που προσέχει όλα τα παιδιά και τα κατευθύνει στο σωστό σημείο.

Δίπλα από τα παιχνίδια κάθονται οι γονείς και έχουν άμεση οπτική επαφή με τα παιδιά τους. Έτσι, ότι και να γίνει τα παιδιά αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια.  Για λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπλέον δραστηριότητες που προσφέρουν μπορείτε να μπείτε στο ilbobo.gr.

il BoBo

 

Ονειροχώρα

H Ονειροχώρα βρίσκεται στην πειραϊκή στο λεγόμενο Σκαφάκι. Είναι συνήθως δύσκολο να παρκάρεις εκεί, αλλά μπορείτε να ταιριάξετε έναν περίπατο με τον παιδότοπο. Μιας και ήταν παλιότερα και νηπιαγωγείο, έχει κρατήσει και τις δημιουργικές δραστηριότητες ως ενασχόληση και παιχνίδι για ακόμα πιο μεγάλα παιδιά. Στα τραπέζια που κάθονται οι γονείς υπάρχει κάμερα που βλέπεις και στον ημιόροφο όσα παιδάκια είναι εκει. Συνδυάζει το παιχνίδι , τις δημιουργικές ασχολίες και την καταπληκτική θέα..Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες

Τα Ζαβολάκια

Ο παιδότοπος λειτουργεί σε ένα πάρα πολύ ευχάριστο περιβάλλον, ιδανικά διαμορφωμένο, με σωστές εγκαταστάσεις και άρτιο εξοπλισμό και προσφέρει σε όλους άνεση και διασκέδαση. Συνήθως είναι εύκολο να βρεις parking. Έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση και είναι πάντα κοντά στα παιδάκια.

Τα Ζαβολάκια

Αθλήματα

Τον τελευταίο καιρό ακούμε γονείς να ψάχνουν ένα διαφορετικό άθλημα για τα παιδιά του. Να έχει κίνηση κάτι να του προσφέρει, χωρίς να είναι επικίνδυνο να χτυπήσει ή να το χτυπήσουν κυρίως στο ποδόσφαιρο. Ενδιαφέροντα αθλήματα είναι το ping pong, το χάντμπολ, το τένις. Δεν μπορούμε φυσικά να εξαιρέσουμε την κολύμβηση που προσφέρει σε όλο το σώμα την εκγύμναση που χρειάζεται.

Ping Pong

Μαθήματα ping pong για τα μικρά παιδιά διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 32ου Δημοτικού Σχολείου με πολύ μικρό κόστος. Είναι ένα άθλημα που θα δυναμώσει τα αντανακλαστικά του κάθε παιδιού παίζοντας με την ρακέτα και την μπάλα. Επίσης στην Αγ.Σοφία στον Α.Ο. Φοίνικας έχει τμήματα ping pong.

Σχετικά με το χάντμπολ, θα πρέπει να γράψετε το παιδί σε ομάδα για να μπορέσει να παίξει χάντμπολ και τενις.


Θεατρικές Ομάδες

Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα δημιουργεί για πρώτη φορά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στον Δήμο Πειραιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες που αγαπούν το θέατρο, να ασχοληθούν δημιουργικά με αυτό.

Η θεατρική ομάδα του Ο.Π.Α.Ν., περιλαμβάνει τμήματα εφήβων και ενηλίκων, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν δύο ομάδες 25 ατόμων η κάθε μια, στην Α΄ και στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Θεατρικό Εργαστήρι “Επί σκηνής”

Βέβαια υπάρχουν και μικρά ομαδικά σχήματα σε κάποιες γειτονιές που με βάση το παιχνίδι ή ακόμα και την αγγλική γλώσσα κάνουν διάφορα θεατρικά γεγονότα. Για παράδειγμα το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί σκηνής” στην Καλλίπολη κάνει εξαιρετικά θεατρικά. Συνδυάζει την υποκριτική και την μουσικοκινητική. Στο θεατρικό εργαστηρι υπάρχει ομάδα ενηλικων, εφήβων, παιδιών δημοτικού και τμήμα μουσικοκινητικης από 3.5 έως 6 ετών.

 Δείτε περισσότερα εδώ


Μαγειρική

Η τέχνη της μαγειρικής είναι κάτι μαγικό για τα μικρά παιδιά. Τους αρέσει να πλάθουν να ψήνουν και όλα αυτά που θα έκανε και ο Τσελεμεντές. Μέσα από τις μάγειρικές δραστηριότητες μαθαίνουν να προσέχουν την διατροφή τους, και να δημιουργούν υγιεινά. Στον Πειραιά εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ακούσει για το kids cooking club, ένας καταπληκτικός χώρος που έχει προνοήσει για όλα. Την ασφάλεια, την υγιεινή. Αξίζει πιστεύουμε να το επισκεφτείτε.


Ζωγραφική

Η ζωγραφική η απόλυτη δημιουργική απασχόληση θα είναι πάντα κάτι μοναδικό. Όπως και στα μαθήματα πινγκ πονγκ  έτσι και στην ζωγραφική ο Σύλλογος Γονέων του 32ου Δημοτικού του Πειραιά διοργανώνει και φέτος μαθήματα για όσα παιδάκια θέλουν. Είναι χωρισμένα με βάση τις ηλικίες, και τα πιο μικρά είναι συνήθως Α’ Δημοτικού.

Υπάρχουν βέβαια και διάφορα εργαστήρια ζωγραφικής που κάνουν καταπληκτική δουλειά στον Πειραιά πιο μεγάλα παιδιά από την Α’ Δημοτικού.

Εργαστήριο ζωγραφικής Chroma

Το εργαστήριο Chroma δεν είναι χώρος δημιουργικής απασχόλησης  αλλά χώρος εκμάθησης σχεδίου και ζωγραφικής. Εκεί μαθαίνουν τις βασικές αρχές του σχεδίου και της ζωγραφικής ώστε να αγαπήσουν περισσότερο την ζωγραφική. Δίνουν στα παιδιά διάφορα υλικά όπως μολύβια, κάρβουνο, ακρυλικά χρώματα. Επιπλέον το καλό είναι ότι δεν είναι πάντα γκρουπ πολλών παιδιών και το κάθε ένα έχει τα δικά του υλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε απευθείας από τους ειδικούς μέσα από την σελίδα https://www.chroma-art.gr/epikoinwnia

Επίλογος

Σίγουρα ίσως υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε ως best family να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας. Προσπαθήσαμε να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες για να περνάτε όμορφα και δημιουργικά με τα παιδιά σας

Αφήστε μια απάντηση