Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τηλεοράσεις και παιδικό δωμάτιο

Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξουμε αν πρέπει τελικά να βάλουμε στο παιδικό δωμάτιο τηλεόραση ή όχι. Αυτό δεν είναι πάντα μια εύκολη επιλογή. Γιατί ναι μεν θα μπορείς με την ησυχία σου να βλέπεις τις δικές σου εκπομπές αλλά τα παιδιά δεν θα ξέρεις τι βλέπουν και πότε. Τηλεοράσεις και παιδικό δωμάτιο είναι πάντα ένα δύσκολο θέμα.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι κάπου ενδιάμεσα. Για να βοηθήσω λίγο λοιπόν στην απόφαση σου σε αυτό το μικρό άρθρο θα δούμε τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα να υπάρχει τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο. Αν πάλι καταλήξεις ότι θες τελικά να έχουν τα παιδιά μια τηλεόραση στο δωμάτιο τους θα προτείνω μερικές συσκευές ωστε να μην χαθείς στο πολυκατάστημα.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι λοιπόν τα παρακάτω:

Ξεχνάμε τους καυγάδες για το τηλεχειριστήριο. Είναι πολύ σπάνιο να συμφωνήσουμε όλοι για το τι θα δούμε. Εκτός αν είναι ίσως ο τροχός της τύχης.
Εξοικονόμηση χώρου στο καθιστικό. Φαντάσου να υπάρχουν 2 παιδιά που θέλουν ταυτόχρονα και δουν τις εκπομπές τους στο Nickelodeon και να παίξουν Playstation video games τα οποία είναι διάσπαρτα μπροστά από την τηλεόραση. Όλα αυτά θα πάνε στο δωμάτιο τους.

Μειονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα στο να έχουμε μια τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι και περισσότερα και πιο σοβαρά. Τα παιδιά πολλές φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν το χρόνο τους. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τηλεόραση δεν βλέπουμε όσο θέλουμε. Αν βλέπουν πολλή ώρα τότε έρχονται τα προβλήματα όπως αλλαγή της ώρας του ύπνου, θα έχουν νεύρα και άσχημη απόδοση στο σχολείο.


Θα ακούσεις διαβάζω μαζί με την τηλεόραση. Το οποίο είναι και το χειρότερο λάθος. Θα τους προκαλέσει απόσπαση προσοχής και η κατανόηση των μαθημάτων θα είναι δύσκολη. Αυτό συμβαίνει μετά από μελέτες που έχουν γίνει από ινστιτούτα όπως το τοματις. Τα συμπεράσματα τους είναι ότι τα ματιά τους βλέποντας τηλεόραση δεν διαβάζουν σωστά αλλά συλλαβές παρά συλλαβές.


Δεν θα έχεις τον έλεγχο τι βλέπουν κάτι το οποίο θα σου προκαλέσει άγχος και φοβία. Για παιδιά άνω των 8-10 ετών θα ήταν πιστεύω καταστροφικό. Μια διαφορετική μελέτη από την Διεθνή Επιθεώρηση Παχυσαρκίας αναφέρεται σχετικά με τις άσχημες επιπτώσεις στα κορίτσια και την αύξηση του βάρους τους. Βλέπουν τις εκπομπές τους τσιμπολογώντας.

Δείτε Επίσης: Οι καλύτερες Smart για μια οικογένεια

Τι μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω:

Καλό θα ήταν να βάζαμε τηλεόραση όταν τα παιδιά μεγάλωναν λίγο. Στην ηλικία των 14 ετών είναι μια λογική ηλικία για να έχουν τηλεόραση στο δωμάτιο.

Επίσης μπορούμε και καλό θα είναι να προτιμήσουμε αν βάλουμε η τηλεόραση να είναι smart tv η οποία έχει κάποιες δυνατότητες γονικού ελέγχου.

Τέλος, μπορείς να βάλεις από την αρχή κανόνες όσον αφορά το τηλεχειριστήριο κι έτσι να βάλεις κανόνες στον χρόνο. Για παράδειγμα 1 ώρα την ημέρα εφόσον έχουν διαβάσει τα μαθήματα τους.

Ποιες τηλεοράσεις είναι για ένα παιδικό δωμάτιο

Ένα μικρό δείγμα από τις τηλεοράσεις που θα ταίριαζαν σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι οι παρακάτω:

Είναι από τις πιο οικονομικές smart tv που μπορούμε να βάλουμε στο δωμάτιο για τα παιδιά. Με όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση