Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλύτερες εφαρμογές video editing

Οι καλύτερες εφαρμογές video editing είναι εκείνες που θα κάνουν κάθε video να ξεχωρίσει. Θα τις παρουσιάσουμε παρακάτω ώστε να δημιουργήσεις τα πιο απίθανα βίντεο. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιείς το κινητό σου για επεξεργασία.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να έχεις το ίδιο άνετο αποτέλεσμα. Επίσης οι περισσότερες από τις εφαρμογές έχουν ένα κόστος. Μπροστά όμως στο ωραίο αποτέλεσμα δεν έχει και τόσο σημασία.

Το κάθε λογισμικό έχει τις δικές του λεπτομέρειες και δεν είναι όλα για όλους. Ο επαγγελματίας θα χρησιμοποιεί επαγγελματικές εφαρμογές που χρειάζονται φυσικά και τον κατάλληλο υπολογιστή.

Θα πρέπει να ξεκινήσεις από τις εξής απλές σκέψεις. Πόσα χρήματα θέλω να διαθέσω, αν είναι πρακτικά εύκολο, τι δυνατότητες έχει και τέλος τι είδους αρχεία υποστηρίζει.

Adobe Premier Pro

Ίσως είναι ο βασιλιάς της επεξεργασίας video. Πιστεύω κυριαρχεί πάρα πολλά χρόνια. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η απόλυτα επαγγελματική εκδοχή. Δημιουργείς μικρά φιλμ, video youtube και γενικά οτιδήποτε σε video με το Adobe Premier Pro .

Πλεονεκτήματα

Υποστήριξη πολλών αρχείων
Φίλτρα
Πολλά επαγγελματικά χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα

Μηνιαία χρέωση
Δύσκολη εκμάθηση για αρχάριους

Corel VideoStudio Ultimate

Μια ακόμα λύση είναι και αυτή από την Corel. To Corel VideoStudio Ultimate είναι μια εφαρμογή απλή και θα έλεγα εύκολη. Μπορείς να φτιάξεις video για όλες τις πλατφόρμες και να βάλεις το δικό σου στυλ. Επίσης δεν έχει πολύ μεγάλο κόστος οπότε είναι ιδανικό για όλους τους χρήστες.

Πλεονεκτήματα

4K επεξεργασία
Video Masking
Εύκολο περιβάλλον
Ιδανικό για όλους

Μειονεκτήματα

Ίσως λίγο αργό στην επεξεργασία σύνθετων video

Pinnacle Studio Ultimate

Μια λύση επεξεργασίας video που είναι η καλύτερη για αρχάριους και μέσους χρήστες. Όλους εκείνους που αναζητούν έναν εύκολο τρόπο για να κάνουν γρήγορα αυτά που θέλουν. Μπορείς να δημιουργήσεις και 360 video και να εφαρμόσεις video masking. Επίσης αν και είναι στο χώρο πολλά χρόνια η τιμή του για αυτά που κάνει είναι θα έλεγες χαμηλή. Χωρίς μηνιαία συνδρομή όπως το Premiere.

Πλεονεκτήματα

Αξιοπρεπή τιμή
Υποστήριξη split-screen και motion tracking
Επεξεργασία από πολλές κάμερες
Εύκολο για αρχάριους

Μειονεκτήματα

Δεν περιλαμβάνει απεριόριστες ενημερώσεις

Vimeo Create

Αν δεν θέλεις να κατεβάσεις εφαρμογή ή δεν ξέρεις να την εγκαταστήσεις υπάρχει και η λύση online. Το vimeo create δημιουργεί video και με βάση κάποιο πρότυπο αλλά και από το μηδέν. Είναι ιδανικό θα έλεγα για όλα τα social media που έχουν όριο στο χρόνο όπως το Instagram.

Πλεονεκτήματα

Εύκολο στη χρήση
Βολικό όταν δεν υπάρχει χωρητικότητα στο PC
Οικονομικό

Μειονεκτήματα

Δεν είναι πολύ πλούσιο σε χαρακτηριστικά

Συνοψίζοντας

Το κατάλληλο λογισμικό έχει να κάνει με το τι θέλουμε να δημιουργήσουμε. Οι παραπάνω λύσεις είναι οι καλύτερες εφαρμογές video editing και για τους αρχάριους και τους προχωρημένους. Μπορείς να τις δοκιμάσεις ώστε να καταλήξεις στην πιο ιδανική.

Αφήστε μια απάντηση