Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

iPad tablet εναντίον Android tablet

Tablets κατακλύζουν όλα τα καταστήματα και όλοι θέλουν να έχουν από ένα σε κάθε οικογένεια. Υπάρχουν ως γνωστόν τα iPad και τα Android tablets. Η μάχη iPad tablet εναντίον Android tablet ήταν πάντα αμφίρροπη.

Όταν πρέπει να διαλέξεις τι tablet θα πρέπει να αγοράσεις τότε θα πρέπει να το δεις λίγο πιο σοβαρά. Υπάρχουν δύο βασικές σχολές ας πούμε tablet. Τα iPad και τα tablet με android. Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μεταξύ τους σαν νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα καλύτερα tablet για μια οικογένεια

Για παράδειγμα ένα θετικό της Apple είναι ότι μπορείς να συνδεθείς σε διάφορες συσκευές και όχι μόνο σε ένα πληκτρολόγιο. Ενώ τα android για παράδειγμα η βασική τους διαφορά είναι ότι έχουν ένα τεράστιο όγκο από εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις και να κάνεις τις εργασίες σου.

Apple iPad mini 2021 256GB Purple

Τα θετικά ενός iPad

Τα iPad είναι θεωρητικά πιο σταθερά και πιο εύκολα να τα χρησιμοποιήσεις από ένα android tablet μιας και είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα. Το άλλο θετικό που έχουν τα iPad και γενικότερα το οικοσύστημα ας πούμε της Apple είναι ότι για κάθε εφαρμογή υπάρχει μία ξεχωριστή έγκριση επιβεβαιώνοντας την καλή ποιότητα της κάθε εφαρμογής.

Τα αρνητικά για ένα iPad

Αλλά όπως όλα τα πράγματα έχουν θετικά έτσι και το iPad έχει και αυτό τα αρνητικά του σημεία. Αν και είναι όπως είπαμε πιο σταθερά τα iPad και πιο εύκολα να τα χρησιμοποιήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκταθεί  η χωρητικότητα τους. Γενικότερα η Apple έχει τσακωθεί με την επέκταση των συσκευών της.

samsung tablet a7

Τα θετικά του Android tablet

Αν μιλάμε για tablet Android τότε η μεγαλύτερη δυναμική που έχει είναι το μεγάλο πλήθος συσκευών που υποστηρίζουν το android. Επίσης όπως αναφέραμε προηγουμένως εκατομμύρια εφαρμογές μας περιμένουν να τις βρούμε και να τις κατεβάσουμε.

Τα αρνητικά ενός Android

Αντίστροφα η Google δεν μπορεί να ελέγξει την ποιότητα όλων αυτών των εφαρμογών Έτσι έχουμε εφαρμογές που μπορεί να μεταφέρουν ιούς και προβλήματα και στα κινητά μας τηλέφωνα αλλά και στα tablets μας.

Για ποιους είναι το iPad

Για ποιους είναι το iPad; υπάρχει ένα κοινωνικό προφίλ που πρέπει να έχουμε για να αποκτήσουμε iPad; Αν και όντως είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ταινίες με το iPad σου μπορείς να κάνεις και πάρα πολλά άλλα πράγματα.  Μπορείς να γράψεις βιβλία να δημιουργήσεις δικές σου ταινίες να δημιουργήσεις τη δική σου μουσική. Επίσης τα iPad είναι κατάλληλα για αυτούς που φοβούνται λίγο την τεχνολογία και πιστεύουν ότι θα μπερδευτούν είναι πάρα πολύ εύκολα μηχανήματα για όλους. Εννοείται ότι είναι πολύ πιο εύκολο να συνδέσεις ένα iPad με ένα κινητό ή με ένα apple watch ώστε να συνδυάσεις όλα σου τα δεδομένα.

Για ποιους είναι το Android

Έχοντας υπόψη λοιπόν όλα αυτά τα παραπάνω αυτοί που θα παίρνουν ένα Android ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία των ανθρώπων όπου θέλουν να βλέπουν ταινίες να επικοινωνούν με τους άλλους. Να διαβάζουν βιβλία να ακούν μουσική να παίζουν παιχνίδια. Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία χρηστών όπου αυτοί θέλουν να παίξουν με την τεχνολογία. Να εξερευνήσουν τη συσκευή πειράζοντας την σε μέγιστο βαθμό. Υπάρχουν επίσης χρήστες όπου τους αρέσει να πηγαίνουν κατευθείαν στις ρυθμίσεις. Ώστε να ρυθμίσουν τη συσκευή τους, το tablet όπως θέλουν αυτοί.

Συνοψίζοντας

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι θέμα γούστου και θέμα συνήθειας τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε με ένα tablet. Αν ήδη έχουμε συσκευές Apple τότε είμαστε πιο κοντά στο να πάρουμε iPad γιατί γνωρίζουμε τι μας προσφέρει και τι όχι. Αν πάλι θέλουμε μεγαλύτερη ελευθερία η επιλογή του android είναι μονόδρομος. Ελπίζω να καταλάβατε ότι ή μάχη iPad tablet εναντίον Android tablet θα είναι πάντα σχεδόν ισόπαλη.

🤞 50% Έκπτωση στην
Τεχνική Οικιακή Υποστήριξη

(Εγκατάσταση Εκτυπωτή, Format Η/Υ, Αντικατάσταση τροφοδοτικού, Κάρτας Γραφικών)

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση