Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλυτερες οθονες για gaming κατω από 200€

Το gaming απαιτεί λίγο πιο ιδιαίτερο εξοπλισμό από ένα καθημερινό σύστημα. Είναι λογικό μιας και ουσιαστικά θέλουμε να κερδίζουμε. Για να το καταφέρουμε, πρέπει και να ακούμε και να βλέπουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχουν απλές οθόνες, που ναι μεν βλέπουμε αλλά είναι και κουραστικές για συνθήκες gaming. Σε αυτό το μικρό μας με απλά λόγια θα ανακαλύψουμε ποιες είναι οι καλυτερες οθονες για gaming κατω από 200€. Μιας και οι τιμές μπορεί να ξεφύγουν πάρα πολύ εύκολα.

Τι πρέπει να έχει ένα gaming monitor

Αρχικά οι καλυτερες οθονες για gaming εχουν στην εποχή μας μέγεθος στις 27″ ίντσες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίζουμε φυσικά και με 24″ ιντσών monitor. Αλλά μιλάμε για τις καλύτερες σε αυτό το άρθρο.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω:

  • Refresh Rate – τουλάχιστον 120Hz
  • Response Time – λιγότερο από 5ms
  • Να υποστηρίζουν G-Sync ή FreeSync

Τι είναι το Refresh Rate μιας οθόνης;

To refresh rate έχει να κάνει με το πόσο ομαλή εικόνα έχουμε ανά καρέ εικόνας το δευτερόλεπτο. Αυτός ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας μετριέται σε Hertz(Hz), οπότε όσο μεγαλύτερος τόσο πιο ομαλή εικόνα έχουμε. Το ιδανικό θα ήταν μια οθόνη να υποστηρίζει από 120Hz και πάνω.

Τι είναι το Response Time ενός monitor;

Ο χρόνος απόκρισης ενός monitor είναι ο χρόνος που χρειάζεται η οθόνη μας για να πάει από το ένα χρώμα στο άλλο. Για ένα gaming monitor λοιπόν δεν αρκούν τα 10ms που έχει μια τυπική οθόνη αλλά θέλουμε ιδανικά να είναι μικρότερος από 5ms

Τι είναι το G-Sync και FreeSync μιας οθόνης;

Η τεχνολογία G-Sync από την NVIDIA μας διασφαλίζει ότι όταν η ταχύτητα από την GPU δεν συμβαδίζει με τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, η κάρτα γραφικών ρυθμίζεται αυτόματα. Για παράδειγμα, αν μια κάρτα γραφικών δίνει 50 fps(καρέ το δευτερόλεπτο), η οθόνη θα πρέπει να προσαρμόσει το refresh rate στα 50Hz.Το FreeSync είναι ένα standard από την AMD. Μοιάζει με το G-Sync, είναι μια δωρεάν τεχνολογία συγχρονισμού του refresh rate. Το FreeSync θα διορθώσει τις διακοπές στην εικόνα και διάφορες παραμορφώσεις.

Ποιες είναι οι καλύτερες οθόνες για gaming στην ελληνική αγορά;

Σίγουρα υπάρχουν πολλές οθόνες που μπορούν να ταιριάξουν στις απαιτούμενες προδιαγραφές. Ενδεικτικά λοιπόν σαν παρουσιάζουμε 3 monitors που θα βρείτε κάτω από 200€ και προορίζονται για κάθε μικρή και μεσαία οικογένεια.

LG 27GN600-B Gaming Monitor 27″ FHD 144Hz

Με πάνελ IPS και χρόνο απόκρισης 1 ms, συγκρίσιμο με τις ταχύτητες πάνελ TN, η εικόνα δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου είδωλα και εσείς απολαμβάνετε μια εντελώς νέα εμπειρία παιχνιδιού. Διαβάστε περισσότερες αξιολογήσεις..

AOC 27″ G2790VXA Gaming Monitor 27″ FHD 144Hz

Απολαύστε την καλύτερη ποιότητα εικόνων ακόμα και σε παιχνίδια γρήγορου ρυθμού. Η τεχνολογία AMD FreeSync Premium διασφαλίζει ότι οι ρυθμοί ανανέωσης της GPU και της οθόνης είναι συγχρονισμένοι, γεγονός που παρέχει μια ρευστή εμπειρία χωρίς παιχνίδια σε υψηλές επιδόσεις. Περισσότερα χαρακτηριστικά..

Acer EG0 EG270 P Gaming Monitor 27″ FHD 144Hz

Μπορούμε να φτάσουμε τα αληθινά όρια gaming με την οθόνη Acer EG0. Είναι 27 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης τα 144Hz και χρόνο απόκρισης στο 1ms. Ότι χρειαζόμαστε δηλαδή για μια μοντέρνα οθόνη gaming.

Συνοψίζοντας

Τα gaming monitors είναι οθόνες με πιο ειδικές προδιαγραφές για να έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στην εικόνα. Μιας και δεν αρκεί μια πανάκριβη κάρτα γραφικών όταν η οθόνη μας δεν υποστηρίζει την τέλεια εικόνα. Αν λοιπόν θέλετε μια φθηνή gaming οθόνη δεν έχετε παρα να δείτε τις παραπάνω.

🤞 Γεια σου Gamer..Κατέβασε το αρχείο GameStats

Παρακολούθησε στατιστικά πόσες ώρες κάθεσαι το μήνα στις κονσόλες σου και παίζεις με τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Κάνε Εγγραφή – Επιβεβαίωση και κάνε Download..

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση