Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 λόγοι ώστε να ψωνίζετε τοπικά και να υποστηρίζετε μικρές επιχειρήσεις

Οι αγορές σε τοπικό επίπεδο και η υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων δεν είναι μόνο καλό για την τοπική οικονομία μιας πόλης, αλλά ωφελεί και τον καταναλωτή. Στον σημερινό κόσμο, όπου τα μεγάλα καταστήματα και οι διαδικτυακοί κολοσσοί όπως η Amazon κυριαρχούν στην αγορά, είναι εύκολο να παραβλέψουμε την αξία των μικρών επιχειρήσεων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στις τοπικές αγορές και στην υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε αγορές σε τοπικό επίπεδο και να υποστηρίξετε μικρές επιχειρήσεις.

Κρατήστε χρήματα στην Τοπική Οικονομία

Όταν ψωνίζετε σε μια μικρή επιχείρηση, βοηθάτε να κρατήσετε χρήματα στην τοπική οικονομία. Σύμφωνα με μελέτη που έχει διενεργηθεί, για κάθε 100 € που δαπανόνται σε μια τοπική επιχείρηση τα 68 € παραμένουν στην τοπική οικονομία. Αντίθετα, όταν ξοδεύετε 100 € σε μια αλυσίδα καταστημάτων Public,Πλαίσιο κ.α μόνο 43 € μένουν στην τοπική οικονομία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοπικές επιχειρήσεις είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από άλλες τοπικές επιχειρήσεις, να προσλάβουν τοπικούς εργαζομένους και να κάνουν δωρεές σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Εμείς για παράδειγμα είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση στον Πειραιά και οι περισσότεροι πελάτες μας έρχονται από τη γειτονιά.

Προϊόντα Gaming

Προϊόντα ήχου

Παιχνίδια

οικογενειακές δραστηριότητες

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και μοναδικά προϊόντα

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των αγορών σε μια μικρή επιχείρηση είναι η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και τα μοναδικά προϊόντα που θα βρείτε. Σε αντίθεση με τα μεγάλα καταστήματα, οι επιχειρήσεις συχνά διευθύνονται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες όπως είμαστε εμείς στο bestfamily.gr. Οι οποίοι είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά μας και είμαστε παθιασμένοι με τα προϊόντα που διαθέτουμε. Είναι επίσης πιο πιθανό να ακούσουμε τις ανάγκες σας και να κάνουμε συστάσεις προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, τα μικρά καταστήματα συχνά μεταφέρουν προϊόντα που είναι μοναδικά ή κατασκευασμένα σε μικρές παρτίδες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να βρείτε κάτι πραγματικά μοναδικό.

μικρές επιχειρήσεις

Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας

Οι τοπικές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Όταν υποστηρίζετε τα καταστήματα αυ΄τα, υποστηρίζετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των επιχειρηματιών. Οι οποίοι έχουν πάρει ρίσκο για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους. Αυτοί οι επιχειρηματίες έχουν συχνά μια βαθιά κατανόηση του κλάδου τους. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομία και δημιουργικότητα που θα δείτε σε προσφορές και εκπτώσεις. Υποστηρίζοντας μικρές επιχειρήσεις, συμβάλλετε στην ενίσχυση της κουλτούρας της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην κοινότητα.

Δημιουργήστε ισχυρότερες Κοινότητες

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι συχνά βαθιά ενσωματωμένες στις κοινότητές τους και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρότερων κοινοτήτων. Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν τοπικές εκδηλώσεις και φιλανθρωπικές οργανώσεις με προσφορές. Κάτι που βοηθά στην οικοδόμηση μιας αίσθησης κοινότητας και υπερηφάνειας. Παρέχουν επίσης θέσεις εργασίας για τους ντόπιους κατοίκους. Γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση της ακμής της τοπικής οικονομίας. Όταν υποστηρίζετε αυτά τα μικρά καταστήματα, δεν υποστηρίζετε απλώς μια επιχείρηση, υποστηρίζετε την κοινότητα ως σύνολο.

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Οι αγορές σε τοπικό επίπεδο μπορούν επίσης να είναι καλές για το περιβάλλον. Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά προμηθεύονται τα προϊόντα τους τοπικά. Δηλαδή ενας ζαχαροπλάστης θα προμηθευτεί τις πρώτες ύλες απο κοντινά καταστήματα. Πράγμα που σημαίνει σε επίπεδο οικολογικό ότι έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα μεγάλα καταστήματα.

Επιπλέον, αυτές συχνά δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα. Ενδέχεται λοιπόν, να χρησιμοποιούν φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες ή να μειώσουν τα απόβλητα στις δραστηριότητές τους. Υποστηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις, συμβάλλετε στην προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλοί επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να ψωνίζετε τοπικά και να υποστηρίζετε μικρές επιχειρήσεις. Διατηρώντας χρήματα στην τοπική οικονομία, απολαμβάνοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και μοναδικά προϊόντα, υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, χτίζοντας ισχυρότερες κοινότητες και προωθώντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μπορείτε να έχετε θετικό αντίκτυπο στην κοινότητά σας και στον κόσμο γύρω σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε στην αγορά για κάτι νέο, σκεφτείτε να ψωνίσετε σε μια μικρή επιχείρηση – απλώς μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που θα βρείτε!

Αφήστε μια απάντηση