Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο τρόπος του Best Family για Laptop 2022

Όσο και να φαίνεται περίεργο είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζετε, να επιλέξετε δηλαδή έναν υπολογιστή laptop. Υπάρχουν υπολογιστές από την DELL την HP την Microsoft την Lenovo την Acer. Αλλά επώνυμα και φθηνά laptop.

 • Κριτήρια
 • Τι θέλει ο Gamer
 • Τι θέλει ο Εργαζόμενος
 • Για καθημερινή χρήση

Βασικά κριτήρια

Υπάρχουν δύο βασικά κριτήρια το 2022 για να αποφασίσετε τι laptop χρειάζεστε.

1ο Κριτήριο

Πόσα χρήματα θες να δώσεις

2ο Κριτήριο

Τι σκοπεύετε να κάνετε με το laptop σας

Ας δούμε τι γίνεται με τα χρήματα

Οι τιμές των laptop τα τελευταία χρόνια είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Δεν είναι υπερβολικές. ξεκινάνε από περίπου 300 € τα φθηνά laptop. Καλό θα ήταν να βασιστούμε αρχικά στο πόσα χρήματα θέλουμε να δώσουμε.

Μπείτε επίσης στον μηνιαίο διαγωνισμό μας για να κερδίσετε μια δώρο επιταγή 50€

Σημαντικό στοιχείο στο κομμάτι των χρημάτων για την αγορά, είναι προαιρετικά αν έχετε την δυνατότητα για αγορές με δόσεις ή ακόμα καλύτερα με άτοκες δόσεις. Βέβαια όπως γνωρίζετε ΔΕΝ υπάρχουν 72 άτοκες δόσεις.

Ο σκοπός της αγοράς.

Σχετικά με τον σκοπό της αγοράς θα μπορούσαμε να τον χωρίσουμε σε 3 βασικές υποκατηγορίες.

 • Παιχνίδια
 • Εργασία
 • Καθημερινή Χρήση

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, ότι θέλετε ένα δυνατό laptop σχεδόν αποκλειστικά για Gaming, ας αναφέρουμε αρχικά μερικά θέματα.

Laptop HP 250 G6 i3 6006U FREE OS 500GB, Δώρο Τσάντα Topload 15.6 HP
HP 250 g6

Τι θέλει κυρίως ένας σοβαρός gamer;

 • Πολύ ωραία ρεαλιστικά γραφικά
 • Ταχύτητα
 • Design
 • Μεγάλη Οθόνη

Τα γραφικά είναι το Α και το Ω σε ένα παιχνίδι. Θα πρέπει να είστε σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών είναι συμβατή με τα παιχνίδια σας.  Επίσης θα πρέπει να έχουμε επιπλέον σύστημα ψύξης για το laptop ώστε να κρατάμε την θερμοκρασία σταθερή.

Σχετικά με την ταχύτητα καλό θα ήταν να μην φτάσετε ως τα άκρα αλλά ένας προ-τελευταίος επεξεργαστής θα ήταν αρκετός πχ ένας Intel i7

Οι περισσότεροι gamers έχουν στις προτιμήσεις τους και το σχεδιασμό του laptop. Τα πιο πολλά μοντέλα για παιχνίδια είναι με γωνίες και βαθιά χρώματα σε led.

Για ένα παιχνίδι σε laptop οι διαστάσεις της οθόνης είναι πολύ σημαντικές. Τα περισσότερα gaming laptop δεν ξεπερνάνε όμως τις 17.3 inches. Θα παρατηρήσετε ότι η ψαλίδα της τιμής ανοίγει πολύ όταν επιλέξετε τις 17.3”.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τι θέλει κυρίως ένας Εργαζόμενος (εκτός από μεγαλύτερο μισθό);

Ακούμε συχνά τους καθημερινούς ανθρώπους το χρειάζομαι για την δουλειά μου, δεν το θέλω για παιχνίδια και ταινίες.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε χρειάζεστε ένα laptop που θα έχει τα παρακάτω

 • Γρήγορο σκληρό δίσκο SSD
 • Καλή μπαταρία
 • Αρκετές υποδοχές USB
 • Μέγεθος-βάρος

Ο γρήγορος δίσκος SSD θα κάνει τον υπολογιστή πραγματικά να πετάει σε σχέση με τους κλασσικούς δίσκους. Όμως η αναλογία GB με Ευρώ ακόμα είναι λίγο ακριβή. Ο δίσκος SSD καλό θα ήταν να φτάνει ως χωρητικότητα τα 500GB. Δεν έχει ουσιαστικά διαφορά με την παραλλαγή κάρτας M.2

Φυσικά θα πρέπει να διαλέξετε ένα laptop που θα έχει την κατάλληλη μπαταρία ώστε να δουλεύει ασταμάτητα και χωρίς ρεύμα. Να έχετε βέβαια στο μυαλό σας ότι αν θέλετε να βλέπετε ταινίες με χρήση της μπαταρίας τότε σίγουρα σε 3 μήνες θα έχει αδειάσει.

Η εποχή μας είναι γεμάτη από εξωτερικές συσκευές. Αυτές θα μπορούσαν να είναι στικάκια, εκτυπωτές, ακουστικά. Πρέπει λοιπόν να ζητήσετε ένα laptop που όλες του ή οι περισσότερες θύρες USB είναι USB 3.0

Εδώ έρχονται να βοηθήσουν και οι μοντέρνες τσάντες backpack που με τις πολλές θήκες τσέπες θα κάνουν την ζωή σας ακόμα πιο απλή.

Τι θέλει κυρίως ένας καθημερινός χρήστης

Ο απλός χρήστης το 2020 θέλει συνήθως λίγο απ’ όλα και όχι απαραίτητα να πέσει στα φθηνά laptop. Είναι όπως καταλαβαίνετε μια μικρή παγίδα. Θέλει τις περισσότερες φορές

 • Παρακολούθηση ταινιών
 • Ακρόαση μουσικής με καλά ακουστικά
 • Μεταφορά του Laptop στις διακοπές
 • Να μην του κολλάει

Είναι μια μικρή παγίδα λοιπόν γιατί καλό είναι να συνδυάζει και την καλή μπαταρία, και την αρκετή μνήμη RAM με τον SSD ώστε να μην κολλάει και να έχει και αρκετές θύρες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την μεγάλη οθόνη για να παρακολουθεί ταινίες και σειρές.

Υπάρχουν λοιπόν laptop που όντως έχουν τα περισσότερα από αυτά. Για να τα κάνουν ελκυστικά οι κατασκευαστές απλά ρίχνουν τις επιδόσεις στους επεξεργαστές στην μητρική και τις μνήμες. Είναι όμως εξαρτήματα hardware, τα οποία είναι βασικά για την μακροχρόνια καλή λειτουργία του laptop.

Αναφέρουμε την μακροχρόνια λειτουργία γιατί όσο θα περνάει ο καιρός και θα κατεβαίνουν όλο και περισσότερες ενημερώσεις ή έχουμε κάποιο antivirus δωρεάν, θα αρχίσουμε να παρατηρούμε ότι τελικά ίσως να μην μας κάνει.

Εδώ θα σας θυμίσω το 1ο κριτήριο πόσα χρήματα ακριβώς θέλουμε να διαθέσουμε. Γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να ανέβουμε κατηγορία σε ένα laptop που αγγίζει το επαγγελματικό αλλιώς αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και τα ποσά είναι απαγορευτικά θα έχουμε ένα laptop από 300 € – 500 €. Τα φθηνά laptop για την εποχή μας δεν θα είναι και πολύ ικανοποιητικά.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση