Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς Augmented Reality

Τι είναι η augmented reality;

Η επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς Augmented Reality (AR) είναι μια τεχνολογία πραγματικά του μέλλοντος. Είναι μια διαδραστική 3D εμπειρία κατά την οποία συνδυάζεται ο πραγματικός κόσμος με ψηφιακά αντικείμενα.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα με ειδικά γυαλιά να συνδυάσει το περιβάλλον με γραφικά υπολογιστή. Ένας ακόμα τρόπος που δεν πάει το μυαλό σας είναι στο Instagram ή το Facebook όταν με την κάμερα του κινητού μας μπορούμε να εμφανίσουμε ζωντανά διάφορες ψηφιακές εικόνες.

Που εφαρμόζεται;

Υπάρχουν ήδη σήμερα αρκετές εφαρμογές που χρησιμοποιείται η επαυξημένη πραγματικότητα. Ήδη στην Αμερική η εφαρμογή του AR μπορεί να εφαρμοστεί στο εμπόριο. Με τη λογική να δοκιμάσουμε πριν το αγοράσουμε. Κι όλα αυτά από το σπίτι μας και την κάμερα μας. Μπορούμε να δούμε αν μας πηγαίνει ένα καπέλο, ένα φόρεμα ένα σακάκι χωρίς να τρέχουμε στο κατάστημα.

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε παιχνίδια, στην εκπαίδευση και σίγουρα στη βιομηχανία. Φαντάσου να θες να λύσεις μια μηχανή και μέσω των ειδικών γυαλιών να σε καθοδηγούν τι πρέπει να διορθώσεις.

Επιπλέον εφαρμόζεται στα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη όπου απαιτείται ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων, όπως επίσης στον τομέα της υγείας και της ρομποτικής χειρουργικής.

Είναι το ίδιο με το virtual reality;

Όχι δεν είναι ίδιες τεχνολογίες. Μιας και στο virtual reality όλα είναι τελείως ένας ψηφιακός κόσμος. Σε αντίθεση με το Augmented Reality που συνδυάζει τον αληθινό κόσμο με ψηφιακά αντικείμενα. Στο virtual reality μπαίνεις σε έναν ψηφιακό κόσμο μέσω ειδικού εξοπλισμού. Στην επαυξημένη πραγματικότητα μέσω των γυαλιών το σύστημα καταλαβαίνει σε ποιο σημείο στον πραγματικό κόσμο βρίσκεσαι και ανάλογα εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες.

Συνοψίζοντας

Είναι μια από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες αυτή τη στιγμή στην ανθρωπότητα. Τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει η ζωή μας. Σίγουρα έχει πολλά θετικά αλλά και αρνητικά όπως όλες οι τεχνολογίες. Ένα από αυτά θα ήταν η απογοήτευση που θα νιώθαμε όταν θα βγάζαμε τα γυαλιά και επιστρέφαμε στον τελείως αληθινό κόσμο. Όμως ακόμα και έτσι έρχεται για να μείνει με καλές προθέσεις.

🤞 50% Έκπτωση στην
Τεχνική Οικιακή Υποστήριξη

(Εγκατάσταση Εκτυπωτή, Format Η/Υ, Αντικατάσταση τροφοδοτικού, Κάρτας Γραφικών)

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση