Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι ειναι το διαδικτυο και τι συμβαινει σε αυτο καθε στιγμη

Τι ειναι το διαδικτυο

Το διαδίκτυο δημιουργήθηκε για να μπορούμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες και γνώσεις από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Αυτή τουλάχιστον ήταν η αρχική ιδέα. Το διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο δίκτυο από υπολογιστές σε όλον τον πλανήτη. Το διαχειρίζονται ειδικοί οργανισμοί ανά ήπειρο.


Αποτελείται από διάφορες υπηρεσίες προς τον χρήστη. Ο χρήστης δηλαδή μπορεί να στέλνει μηνύματα email, μπορεί να κάνει download αρχεία, εφαρμογές. Επιπλέον μπορεί να ενημερώνεται μέσα από ιστοσελίδες, να μοιράζεται όλη του την καθημερινότητα και πολλά άλλα.


Είναι σαν μια πολυκατοικία όπου σε κάθε όροφο γίνεται και κάτι διαφορετικό αλλά αν χρειαστεί οι όροφοι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Γενικότερα, θεωρητικά υπάρχει η έννοια της ανωνυμίας του διαδικτύου. Όμως στην πραγματικότητα πολύ λίγοι χρήστες μπορούν να πετύχουν την απόλυτη ανωνυμία. Αυτό σημαίνει αν κάνουμε κάτι κακό αργά η γρήγορα θα μας βρουν. Μιας και όλοι αφήνουμε τα ψηφιακά μας ίχνη.

Έτσι κάθε ημέρα κάθε ώρα και λεπτό συμβαίνουν χιλιάδες διαφορετικά πράγματα. Emails που ανταλλάσονται, περιεχόμενο που αναρτάται σε μορφή σχολίων. Εικόνες, βίντεο και πολλα άλλα.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση