Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ταξίδι στο χρόνο και η πιθανότητα να είναι αλήθεια

Και ποιος δεν θα ήθελε να πάει πίσω στο χρόνο ή μπροστά. Να δεί πως ήταν ή πως θα είναι ο κόσμος. Σίγουρα όμως ταξίδι στο μέλλον δεν θα μπορούσαμε να κάναμε ποτέ λόγω φυσικής. Άραγε όμως μπορούμε να ταξιδέψουμε στο παρελθόν;

Ίσως, αλλά κάποτε, όχι και πολύ παλιά το 1960 ένας Ιταλός ιερέας και επιστήμονας ο Pelegrino Ernetti(1925-1994) υποστήριξε ότι μπόρεσε να δεί κι όχι να παει στο παρελθόν. Ας δούμε λοιπόν την ιστορία του.

Ο Ernetti είχε ξεκινήσει να μελετάει αν ήταν ποτέ δυνατόν να καταφέρει ο άνθρωπος κάτι τέτοιο. Βασιζόμενος στα γραπτά ενός συγγραφέα και ιερέα του Φρανσουά Μπρουνε. Η ιδέα ήταν σχετικά απλή θεωρητικά..Οτι η ενέργεια δεν χάνεται και βρίσκεται ως ακτινοβολία γύρω μας.

Υποστήριξε ότι συνεργάστηκε με δύο διάσημους επιστήμονες γι’αυτό το σκοπό. Την δημιουργία μιας ειδικής συσκευής. Τον Enrico Fermi και τον πιο γνωστό Βερνερ φον Μπράουν. Υπεύθυνο για το πυραυλικό πρόγραμμα της Αμερικής εκείνη την περίοδο.

Η μηχανή

Η μηχανή που υποτίθεται κατασκεύασε ήταν ένας μεγάλος θάλαμος. Με διάφορα κουμπιά, μοχλούς και ένα καθοδικό σωλήνα όπως είχαν και οι παλιές τηλεοράσεις. Η μηχανή λοιπόν, αποκωδικοποιούσε όλη αυτήν την χαμένη ενέργεια και την έκανε εικόνα και ήχο. Επίσης υποστήριξε ότι όλο αυτό ήταν δυνατόν εξαιτίας τριων μυστηριωδών μετάλλων και κρυστάλλων που χρησιμοποιούνταν στη συσκευή.

Το υποτιθέμενο σχεδιάγραμμα της συσκευής

Βασιζόμενοι στα λεγόμενα του Ernetti πάντα, μιας και δεν μπόρεσε να τα αποδείξει ή δεν πρόλαβε, είπε ότι μπόρεσε και είδε διάφορα ιστορικά γεγονότα. Για παράδειγμα, τη σταύρωση του Χριστού.

Όπως καταλαβαίνετε, προκλήθηκε μια μικρή αναταραχή για το ταξιδι στο χρονο. Όλο και περισσότερα άρθρα στις εφημερίδες ασχολούνταν με το θέμα και του ζητούσαν αποδείξεις. Εμφάνισε τότε μια φωτογραφία του Χριστού που υποτίθεται πήρε μέσω της μηχανής. Αλλά, γρήγορα αποδείχθηκε ότι ήταν βασισμένη σε μια εικόνα.

Μέχρι και τον θάνατο του το 1994 ο Ernetti υποστήριζε ότι τελικά η μηχανή κρύφτηκε από το Βατικανό. Κι αυτό ώστε να την προφυλάξει από το να πέσει σε λάθος χέρια. Το Βατικάνο λέγεται επίσης ότι έκανε μια δήλωση το 1988 ότι όποιος κάνει χρήση τέτοιων συσκευών θα αφοριστεί!

Επίσης είχε γράψει μια ανοιχτή επιστολή ξανα λέγοντας ότι η μηχανή υπήρξε στην πραγματικότητα. Κι ότι ο πάπας τους απαγόρευσε να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τη συσκευή. Μιας και θα περιόριζε την ελευθερία του ανθρώπου.

Συνοψίζοντας

Βέβαια, όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν υπάρχουν πλεον να απαντήσουν στο αν τελικά είναι εφικτό ή όχι. Να υπήρξε μια τέτοια μηχανή που θα κάνει ταξιδι στο χρονο μοιάζει με μια ακόμα παγκόσμια ιστορία συνωμοσίας.

🕶 Χαλαρώστε και παίξτε ένα Κουιζ

Καθίστε χαλαρά εγγραφείτε και παίξτε ένα κουίζ για τις Ελληνικές ταινίες.

Αφήστε μια απάντηση