Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι θα ήθελα να έχει η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια

Μας λένε συνέχεια για ανάπτυξη ότι πάμε καλά ότι δανειζόμαστε με τέλειους όρους ότι οι εξαγωγές ανεβαίνουν. Τεχνολογικά πάμε επίσης πάρα πολύ καλά, νέες internet τεχνολογίες κάνουν τη ζωή ενός πολίτη λίγο πιο εύκολες.. Τι θα ήθελα όμως να έχει η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια; Θα καταγράψω μερικές από τις πιο τρελές τεχνολογικές ιδέες και όχι μόνο που ίσως και να γίνουν πραγματικότητα κανεις δε ξέρει..

Δορυφορικό Internet

Να έχουμε δηλαδή πρόσβαση οπουδήποτε και στο πιο μικρό στενάκι της Μυκόνου και όχι να σηκώνουμε κάθε φορα το κινητό να ψάχνουμε που έχει καλύτερο σήμα.

τι συμβαινει στο διαδικτυο

Με ταχύτητες που δεν θα παρακαλάμε γι’ αυτές αλλά θα είμαστε σίγουροι ότι το δίκτυο πάει με 100Mbps 200Mbps.

Ούτε να σκάψουμε όλη την Ελλάδα με οπτικές ίνες ούτε κάτι παρόμοιο.

Υποβρύχια Ενυδρεία

Με τόσες παραλίες και αρχαιότητες που έχουν χαθεί κάτω από το νερό, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μπορούσαμε να κάναμε υποβρύχιες πεζοπορίες.

Ταχυδρομικά Drone

Νομίζω ήδη η Google to δοκιμάζει στην Αυστραλία, Φαντάσου εκεί που κάθεσαι να σου έρχεται η παραγγελία εξ ουρανού κυριολεκτικά.

Πυροσβεστικά Drone

Θα ήταν ίσως σωτήριο αν υπήρχαν και πυροσβεστικά drone να επιτηρούσαν και να έσβηναν όμως και τις πρωτες εστίες, πριν έρθει η κανονική πυροσβεστική

Γέφυρες που θα ένωναν τα πολύ κοντινα νησιά

Είμαστε γεμάτοι νησιά. Νησιά μεγάλα, βραχονησίδες γενικώς. Θα ήταν πολυ χρήσιμο για την ανάπτυξη γενικότερα να μπορούσαν να συνδεθούν με γέφυρες νησιά κοντινά.

Περισσότερα διαδραστικά μουσεία με Augmented Reality

Έχουμε τόσες αρχαιότητες που δεν ξέρουμε που να τις βάλουμε για να τις βλέπει ο κόσμος. Και γιατί να μην υπήρχαν εικονικά μουσεία για αυτές που δεν μπορούμε να εκθέσουμε κανονικά λόγω χώρου;; Και πιο ασφαλές και πιο διασκεδαστικό και πιο ενημερωτικό.

Ρομποτικές αγροτικές καλλιέργειες

Ακούμε συνέχεια, δεν υπάρχουν χέρια να γίνουν αγρότες και τα χωράφια αλλάζουν χρήση γίνονται φωτοβολταϊκά πάρκα. Γιατί να μην υπηρχαν ρομποτικά μηχανήματα που θα έκαναν όλη τη διαδικασία εκεί που δεν υπάρχουν αγρότες;;

Πανελλήνιες εξετάσεις μέσω Η/Υ

Φαντάσου να έμπαινες σε μια τάξη και να έδινες πανελλήνιες ιντερνετικά. Η διόρθωση θα γινόταν επι τόπου, τα αποτελέσματα κι αυτά επιτόπου, το οποίο σημαίνει ότι οι ανθρώπινοι πόροι οι καθηγητές δηλαδή δεν θα κάθονταν να διορθώνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Συνοψίζοντας

Νομίζω μπορούμε όλα τα παραπάνω να τα καταφέρουμε και να είμαστε και οι πρώτοι που τα κάναμε..Άλλοι ας φτιάχνουν πυραύλους εμείς ας φτιάξουμε ακόμα καλύτερες ζωές. Η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια σίγουρα θα είναι ακόμα πιο διαφορετική.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση