Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι να προσέξεις σε ένα gaming mouse pad

Τα gaming mouse pads είναι κατασκευασμένα ώστε να βελτιώνουν την κίνηση του ποντικιού και τον έλεγχο του ποντικιού. Ένα mouse που βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο δεν θα μας βοηθήσει καθόλου μέσα στο παιχνίδι. Σε αντίθεση με ένα ποντίκι που κινείται πάνω σε ένα gaming mouse pad.

Σε αυτό ίσως τελικά να είναι δύσκολο να επιλέξεις ποιο είναι το σωστό για σένα. Ιδιαίτερα αν δεν είχες χρησιμοποιήσει ποτέ. Σε αυτό λοιπόν το μικρό μας άρθρο θα σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για σένα.

Η επιφάνεια του είναι συνήθως φτιαγμένη με πλαστικό ύφασμα ή ακόμα και μέταλλο και παράλληλα η βάση του από λάστιχο ώστε να μην γλυστράει από το τραπέζι την ώρα του παιχνιδιού.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι παράγοντες καθορίζουν την απόφαση μας για την αγορά ενός gaming mouse pad.

  • To υλικό
  • Μέγεθος
  • Πάχος

Σχετικά με το υλικό

Όσον αφορά το υλικό που είναι κατασκευασμένα μπορούμε να τα χωρίσουμε και σκληρό και μαλακό.

Τα μαλακά pads είναι αναδιπλώμενα έτσι μπορούμε να τα μεταφέρουμε παντού. Όπου και να παίζουμε. Επίσης τα soft pads λένε ότι μας βοηθάνε ώστε να είμαστε πιο ακριβείς στις κινήσεις μας. Μιας και έχουν περισσότερη τριβή. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τα καθαρίσεις και πολύ εύκολα.

Τα σκληρά mouse pads έχουν για επιφάνεια πλαστικό ή αλουμίνιο. Θα έλεγε κανείς επειδή γλυστράει περισσότερο το ποντίκι πάνω τους είναι για παιχνίδια που δεν θέλουν ακρίβεια αλλά ταχύτητα.

Καθαρίζονται πιο εύκολα από τα μαλακά pads και θα μπορούσα να πω ότι είναι για όσους κάθονται πολλές ώρες. Το αρνητικό τους είναι ότι δεν μπορείς να τα διπλώσεις και είναι περισσότερο παγωμένα.

Σχετικά με το μέγεθος

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη που κάποιος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει. Τα βασικά μεγέθη τους είναι τέσσερα. Τα βρίσκουμε σε Small, Medium, Large και Extended.

Το βασικότερο για έναν gamer είναι συνήθως το μέγεθος large ώστε να έχει αρκετό χώρο να κινηθεί. Τα small μπορούμε να τα πάμε παντού και χωράει σε κάθε γραφείο.

Το πάχος ενός pad

Όσον αφορά το πάχος μπορούμε να βρούμε gaming mouse pads σε τρια βασικά μεγέθη. Το λεπτό Thin το κανονικό και το παχύ. Το πάχος το επιλέγουμε ανάλογα την επιφάνεια. Αν είναι πολύ λεπτό και η επιφάνεια δεν είναι σκληρή τότε θα κάνει εύκολα βαθουλώματα.

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν το κανονικό πάχος σε ένα pad ώστε να καλύψει όλες τις περιπτώσεις.

Το ψιλό είναι περίπου 2.5mm το κανονικό 3.5mm ενώ το pio παχύ φτάνει ως και 5mm.

Επιπλέον

Υπάρχουν mouse pads τα οποία μπορούν να φορτίσουν ασύρματα ακόμα και τα κινητά μας τηλέφωνα smartphone. Έτσι το κινητό μας είναι πάντα φορτισμένο.

Επίσης μπορούμε να βρούμε gaming pads τα οποία έχουν RGB φωτισμό όπως κάποια από την Razer.

Ποια είναι τα καλύτερα brands

  • Razer
  • Steelseries
  • Logitech
  • Corsair

Δες επίσης: Σχετικά με razer gaming mouse

Συνοψίζοντας

Όπως τα περισσότερα περιφερειακά έτσι και με το gaming mouse pad επιλέγουμε πάντα με τις ανάγκες μας και όχι επειδή το έχει ο φίλος μας. Ανάλογα λοιπόν το χώρο που έχουμε και τα παιχνίδια που παίζουμε. Το ιδανικό είναι αυτό που όσο και να κινούμε το ποντίκι δεν τελειώνει ποτέ.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση