Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι κάνουμε όταν κολλήσουν τα Windows κάνοντας update

Σε αυτό το μικρό άρθρο θα συζητήσουμε τι κάνουμε όταν κολλήσουν τα Windows κάνοντας update. Έχει συμβεί σε πάρα πολλούς και συμβαίνει αρκετά τακτικά. Βέβαια Οι ενημερώσεις γίνονται στο παρασκήνιο οπότε πολλές φορές δεν το παίρνουμε είδηση.

Οι περισσότεροι υπολογιστές με Windows 10 είναι ρυθμισμένοι να εφαρμόσουν τις σημαντικές ενημερώσεις αυτόματα. Ενώ τα παλαιότερα συστήματα το κάνουν διαφορετικά.

Εδώ τώρα έρχεται το δύσκολο κομμάτι κάποιες φορές όταν τα Windows κάνουν επανεκκινήσεις συνεχόμενες ώστε να εγκατασταθούν σωστά οι ενημερώσεις κολλάνε όλο το σύστημα.

Έχω ακούσει περιπτώσεις να λένε ότι αφήσαμε τον υπολογιστή πάρα πολλές ώρες ανοιχτό γιατί μας είπε να μην το κλείσουμε μέχρι να τελειώσει η ενημέρωση. Όμως αυτό είναι ένα δείγμα ότι έχει κολλήσει.

Αιτίες

Οι λόγοι που συμβαίνει το παραπάνω μπορεί να είναι πάρα πολλοί. Ιδιαίτερα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν επειδή το λογισμικό στον υπολογιστή μας έρχεται σε αντίθεση ή αλλιώς σε conflict με τις νέες ενημερώσεις. Δεν μπορούμε βέβαια να το γνωρίσουμε εξαρχής αυτό.

Επίσης καμιά φορά συμβαίνει να έχουμε πρόβλημα στον υπολογιστή μας να μην το έχουμε καταλάβει και όταν γίνει η ενημέρωση να αντιμετωπιστεί ως κόλλημα.

Τώρα θα μου πείτε και καλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ένα κόλλημα από την ίδια τη Microsoft τα ίδια τα Windows συμβαίνει αυτό αλλά συμβαίνει λίγο πιο σπάνια.

Μπες στον μηνιαίο διαγωνισμό μας και μπορεί να κερδίσεις μια δώρο επιταγή των 50€

Επαλήθευση

Και πώς τα ξέρουμε λοιπόν αν τα Windows κόλλησαν όντως; αν δεν γίνεται κάτι μέσα σε 2,5 περίπου ώρες σημαίνει ότι έχει κολλήσει το σύστημα. 

Δεν υπάρχει λοιπόν νόημα να περιμένουμε παραπάνω από τρεις ώρες για να καταστραφεί μία ενημέρωση σε ένα σύστημα. Θα παρατηρήσουμε βέβαια και τα λαμπάκια αν συνεχίζουν αναβοσβήνουν ή όχι. Αν δεν αναβοσβήνουν σημαίνει ότι έχει κολλήσει στα σίγουρα.

Επιδιόρθωση

Για να επιδιορθώσουμε ένα τέτοιο σφάλμα πολύ πιθανόν θα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.  Σε περίπτωση που έχουμε φορητό υπολογιστή αν κρατήσουμε παρατεταμένα το κουμπί που ανοίγει θα κλείσει. Έτσι μπορεί να ανοίξει κανονικά ξανά  και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αν τα πράγματα είναι χειρότερα και δεν ανοίγει καν ο υπολογιστής δεν θα πρέπει να δοκιμάσουμε να κάνουμε επαναφορά του συστήματος. 

Επαναφορά του συστήματος μπορούμε να κάνουμε με διάφορους τρόπους είτε μέσα από την ασφαλή λειτουργία γιατί πατώντας το πλήκτρο f8 είτε βάζοντας το μέσο εγκατάστασης των Windows.

Συνοψίζοντας

Έτσι είδαμε, τι κάνουμε όταν κολλήσουν τα Windows κάνοντας update. Μιας και αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς. Τέλος, με υπομονή και επιμονή όλα ξανά φτιάχνονται.

🤞 50% Έκπτωση στην
Τεχνική Οικιακή Υποστήριξη

(Εγκατάσταση Εκτυπωτή, Format Η/Υ, Αντικατάσταση τροφοδοτικού, Κάρτας Γραφικών)

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση