Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι ειναι οι κομητες οι μετεωριτες και οι αστεροειδεις

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Υπάρχει το σύμπαν και διάφορα ουράνια σώματα. Όλα αυτά αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Εκτός από τους γνωστούς πλανήτες έχουμε κάποια ουράνια σώματα που ίσως κατά την διάρκεια της ζωής μας είμαστε τυχεροί και τα δούμε. Τι ειναι οι κομητες οι μετεωριτες και οι αστεροειδεις θα δούμε με απλά λόγια παρακάτω.

Ας δούμε τις διαφορές τους

Κομήτες

Οι κομήτες είναι ουράνια σώματα που κινούνται γύρω από τον ήλιο σε συγκεκριμένες τροχιές. Αποτελούνται από μια κεντρική μάζα ενός σώματος και στο πίσω τους μέρος υπάρχει σκόνη και διάφορα αέρια τα οποία σχηματίζουν την ουρά. Αποτελούνται κυρίως από πάγο και πετρώδη σώματα. Ονομάζονται κομήτες γιατί η ουρά τους μοιάζει με μαλλιά. Και οι αρχαίοι Έλληνες με τη λέξη κομήτες εννοούσαν τα σώματα με τα μακριά μαλλιά. Γνωστοί κομήτες είναι για παράδειγμα ο κομήτης του Halley που είναι ορατός στη Γη κάθε 76 χρόνια. Η επόμενη εμφανιση του θα είναι το 2061.

κομητες

Μετεωροειδή Σώματα

Είναι μικρά βραχώδη αντικείμενα που βρίσκονται στο διάστημα. Δεν είναι και πολύ εύκολο να τα εντοπίσεις. Είναι συνήθως κομμάτια από αστεροειδείς ή κομήτες

Είναι εκείνα τα σώματα που όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα καίγονται είτε σε ομάδες ή ατομικά. Είναι τα λεγόμενα πεφταστέρια.

meteors

Όσον αφορά τους μετεωρίτες είναι δυστυχώς αυτά τα ουράνια σώματα που τα κατάφεραν και δεν κάηκαν στην ατμόσφαιρα και έπεσαν στο έδαφος.

Αστεροειδείς

Οι αστεροειδείς είναι μικρά ουράνια σώματα που γυρίζουν γύρω από τον ήλιο. Δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα και διαφέρουν σε μέγεθος. Θα ακούσουμε να τους λένε και μικροσκοπικούς πλανήτες. Αποτελούνται συνήθως από πετρώματα και μέταλλα. Αυτά τα σώματα που απειλούν τον πλανήτη είναι οι αστεροειδείς. Επίσης θα μπορούσαμε να τους πούμε και ως ουράνια σκουπίδια μιας και είναι υπολείμματα από συγκρούσεις άλλων ουράνιων σωμάτων.

αστεροειδής

20% ΕΚΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ
🎁

Εγγραφείτε για να λάβετε την αποκλειστική έκπτωση και ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και προσφορές μας!

Συνοψίζοντας

Αν κάποιος συνδεθεί στη NASA και έχει και έναν καλό υπολογιστή με καλή οθόνη μπορεί να δει σε live streaming όλα αυτά που αφορούν τους πλανήτες και τα διάφορα φαινόμενα. Τελικά είδαμε με απλά λόγια τι ειναι οι κομητες οι μετεωριτες και οι αστεροειδεις.

Αφήστε μια απάντηση