Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα καλυτερα UPS μεχρι 300€

Αρχικά σε αυτό το μικρό άρθρο θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να σας εξηγήσουμε την σημασία και την σπουδαιότητα ενός UPS. Έτσι θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποια είναι τα καλυτερα UPS μεχρι 300€.

Τι είναι τα UPS

Ένα UPS είναι μια συσκευή που παρέχει ρεύμα σε οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί πάνω σε αυτό. Αυτό θα συμβεί σε κάποιο συμβάν που έχει να κάνει με πτώση τάσης είτε από κάποιο φυσικό φαινόμενο ή όχι. Μπορείς να πεις ότι λειτουργεί σαν γεννήτρια. Με το κατάλληλο ρεύμα που παρέχει σε ευαίσθητες συσκευές, μπορούμε με ασφάλεια να τις κλείσουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να μην παρουσιάσουν βλάβη. Επίσης ένα UPS κρατάει σταθερή τη τάση και προστατεύει τις συσκευές από ξαφνικές υπερτάσεις.

Τύποι UPS

Υπάρχουν διάφοροι τύποι UPS. Αυτοί έχουν να κάνουν με τη χρήση τους. Άλλου τύπου είναι εκείνα τα UPS σε μεγάλους οργανισμούς, διαφορετικά είναι αυτά για στρατιωτική χρήση ή σε τομείς υγείας όπως νοσοκομεία. Βέβαια εμείς θα ασχοληθούμε με εκείνα που ταιριάζουν σε κάθε οικογένεια και μέχρι 300€.

Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω:

  • (VI) Line-Interactive
  • (VFI) On-Line/Double Conversion
  • (VFD) Off-Line

Τα (VI) Line-Interactive είναι ικανά να προσαρμόζουν την τάση εξόδου συνεχώς. Μέσω του αυτόματου ρυθμιστή τάσης που διαθέτουν προσφέρουν ικανοποιητική προστασία σε αυξομειώσεις της τάσης. Αλλά και σε διακοπή του ρεύματος.

Τα (VFI) On-Line/Double Conversion είναι εκείνα που μας προσφέρουν την μέγιστη δυνατή προστασία από κάθε αυξομείωση της τάσης αλλά και διακοπές του ρεύματος.

Τέλος τα (VFD) Off-Line μας δίνει απλά μια πολύ βασική προστασία. Είναι απλά σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν ρεύμα σε περιπτώσεις διακοπής και όχι σε αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος. Οπότε δεν προτείνεται για οποιοδήποτε ευαίσθητο εξοπλισμό.

APC UPS 1400VA με σουκο

Τι πρέπει να προσέξουμε σε ένα UPS

Μπαίνοντας στη διαδικασία να επιλέξουμε το καλύτερο για μας θα πρέπει να έχουμε στο νου μας για αρχή πόσες συσκευές θέλουμε να προστατέψουμε με ένα UPS. Αν έχουμε καταλήξει στον αριθμό των συσκευών αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξέρουμε και πόσες πρίζες θα χρειαστούμε στο UPS. Μιας και αυτό καθορίζει την τελική τιμή.

Επίσης και με βάση τα προηγούμενα τα καλύτερα για οικιακή χρήση είναι UPS (VI) Line-Interactive.

Ποια ειναι τα καλυτερα UPS μεχρι 300€

Οπότε παρακάτω και κάτω από 300€ έχουμε

  • APC Back-UPS 850VA USB Type-C and A charging ports
  • CyberPower CP1500EPFCLCD
  • APC Back-UPS 1400VA (Schuko)

Χαρακτηριστικά βλέπουμε ότι η APC με βάση όλες τις κριτικές και παγκόσμια αλλά και στην Ελλάδα κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στην αγορά των UPS. Είναι προσιτά, με τα καλύτερα δυνατά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Για το APC Back-UPS 850VA

Είναι ένα πραγματικά θηρίο για το σπίτι μας. Με τις 8 πρίζες μπορούμε να στηρίξουμε σε αυτό αντίστοιχες συσκευές. Με εγγύηση επίσης τα 3 χρόνια θα είμαστε σίγουροι για τη σταθερότητα του. Η αυτονομία με πλήρες φορτίο συνδεδεμένου εξοπλισμού στα 520 Watt είναι 2 λεπτά,ενώ με τις μισές συσκευές δηλαδή με μισό φορτίο στα 260 Watt ειναι στα 9 λεπτά. Είναι βέβαια UPS (VFD) Off-Line αλλά καλύπτει πολλές συσκευές.

Για το CyberPower CP1500EPFCLCD

Ένα UPS που έχει 6 υποδοχές σούκο ικανές να σηκώσουν τις πιο επικίνδυνες συσκευές. Για ένα πλήρες φορτίο μπορεί να κρατήσει περίπου 3 λεπτά. Έτσι μας δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να τερματίσουμε ευαίσθητες συσκευές. Επίσης έχει LCD Display για να βλέπουμε ανα πάσα στιγμή πόση μπαταρία απομένει.

Για το APC Back-UPS 1400VA

Πρόκειται για ένα UPS των 700 Watt με 4 πρίζες schuko. Σίγουρα το APC Back-UPS 1400VA έχει λιγότερες πρίζες από τα προηγούμενα αλλά είναι ένα Line-Interactive UPS ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη. Διαθέτει AVR (Automatic Voltage Regulation) ώστε να είστε σίγουροι ότι το ρεύμα που θα περάσει από τις συσκευές θα είναι σωστό και στα επιθυμητά επίπεδα.

Συνοψίζοντας

Στην σημερινή εποχή όπως είναι τα πράγματα με το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα UPS είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι για να μην θρηνήσουμε συσκευές και υπολογιστές. Σε πολλά σημεία ακόμα και μέσα στην πόλη μπορούμε να συναντήσουμε πτώσεις τάσης και διακυμάνσεις. Ιδίως όταν είναι καλοκαίρι με όλα τα κλιματιστικά αναμένα. Οπότε θα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά να επενδύσουμε στην σωστή προστασία του εξοπλισμού μας.

20% ΕΚΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ
🎁

Εγγραφείτε για να λάβετε την αποκλειστική έκπτωση και ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και προσφορές μας!

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση