Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές

Σε αυτό το μικρό μας άρθρο θα σας παρουσιάσουμε με απλά λόγια εκείνα τα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές που είναι παράλληλα μαγευτικά αλλά και πιο κατάλληλα για μια οικογένεια.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα αποφασίσουμε ότι θα πάμε διακοπές σε νησί είναι πιστεύω τα παρακάτω:

  • Απόσταση
  • Παραλίες
  • Οργάνωση
  • Ασφάλεια

Μετά την τελευταία χρονιά με τον κορωνοϊό όλο και περισσότερες οικογένειες θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε σε μια από τις ελληνικές παραλίες και να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν θα ήταν συνετό να αναζητήσουμε κάποιο σχετικά κοντινό νησί σε μας. Οι λόγοι προφανείς το 2021.

  • Λόγω Covid19 θα νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια πηγαίνοντας σε ένα κοντινό νησί
  • Τα έξοδα με το πλοίο θα είναι σε ένα μέσο επίπεδο αν και προβλέπω ότι θα γίνουν διάφορες προσφορές
  • Λιγότερη ταλαιπωρία

Το κεφάλαιο παραλίες είναι σημαντικό όταν έχουμε μικρά παιδιά 6-10 ετών αλλά και μεγαλύτερα. Το πιο πιθανό να μας ζητήσουν να πάνε σε αμμουδιές για να έχουν και τα κουβαδάκια τους μαζί. Παράλληλα θέλουμε παραλία όσο το δυνατόν καθαρή και οργανωμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Αν και τα περισσότερα μαγευτικά ελληνικά νησιά είναι πάρα πολύ οργανωμένα, δεν είναι όλα όμως κατάλληλα για μια οικογένεια. Η οργάνωση σε επίπεδο υγείας για παράδειγμα είναι πολύ σημαντικό. Θα ήταν θετικό αν υπάρχει μια δομή υγείας νοσοκομείου, από το να υπάρχει απλά σε κάποιο σημείο ένα μικρό κέντρο υγείας.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός της ασφάλειας. Ένα πολύ κοσμοπολίτικο νησί μας όπως ίσως η Σαντορίνη με πολύ κόσμο, δεν είναι αυτή την εποχή ότι και καλύτερο.

Για να δούμε λοιπόν ποια νησιά για οικογενειακές διακοπές είναι τα πιο κατάλληλα.

Σύρος

Είναι ένα από τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων οπότε θα είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε εκεί. Για παραλίες της Σύρου με αμμουδιά που μπορείτε να πάτε είναι η παραλία Βάρη, η παραλία του Φοίνικα, η παραλία Aγκαθωπές και πολλές άλλες. Ως ένα από τα πιο σημαντικά νησιά του Αιγαίου θα μας  προσφέρει και ασφάλεια και οργάνωση κατά την διάρκεια των διακοπών μας. Η Σύρος είναι ένα μεγάλο νησί που παρέχει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες. Στο νησί θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τις διακοπές σου: Super Market, ATM, ταχυδρομείο, πρατήρια καυσίμων και νοσοκομείο.

Μήλος

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το νησί της Μήλου ως οικογενειακό προορισμό. Έχει την καταπληκτική παραλία Προβατάς, την παραλία Φυροπόταμος όπως επίσης η παραλία της Αγίας Κυριακής. Η Μήλος διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τις διακοπές σου. Super Market υπάρχουν στον Αδάμαντα και στον δρόμο που συνδέει τον Αδάμαντα με την Πλάκα, ενώ πρατήρια καυσίμων βρίσκεις σε διάφορα σημεία του νησιού. Στο λιμάνι υπάρχουν ΑΤΜ και φαρμακείο. Η Μήλος σαν νησί έχει, επίσης, κέντρο υγείας, που βρίσκεται λίγο έξω από την Πλάκα.

Σκιάθος

Ένα επίσης family friendly νησί που και αυτό μαζί με τα προηγούμενα μπορεί να σας μαγέψει. Η παραλία των Κουκουναριών στο νοτιοδυτικό άκρο της Σκιάθου – είναι γνωστή και με το όνομα «Χρυσή Άμμος» μιας και η άμμος της λάμπει. Κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο είναι μαγευτική και θεωρείται η τρίτη καλύτερη της Μεσογείου. Εκτός από τα βαθιά καταγάλανα και  πεντακάθαρα νερά η παραλία φημίζεται και για το δάσος των Κουκουναριών που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η παραλία Λαλάρια, μία από της ομορφότερες της Ελλάδας. Οι ολόλευκοι αλλά και απόκρημνοι βράχοι ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα και ο άνεμος δημιουργεί από αυτά εκατομμύρια χρόνια τώρα, τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα, τα λεγόμενα «λαλάρια».

Συνοψίζοντας

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε ώστε να επιλέξετε το καλύτερο νησί για διακοπές με την οικογενεια σας το καλοκαίρι του 2021. Μην ξεχνάτε κάντε εγγραφή στο newsletter μας για πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση