Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα καλύτερα blog για μαμάδες και οικογένειες

Μια από τις αγαπημένες κατηγορίες blogging είναι και εκείνες για τις μαμάδες τα παιδιά και γενικά όλες τις οικογένειες. Τα περισσότερα είναι μέσα από πραγματικές εμπειρίες από αληθινές οικογένειες και μαμάδες.
Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με μερικά από τα τα καλυτερα blog για μαμαδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Θα τα αναλύσουμε σε επίπεδο ποιότητας της κάθε ιστοσελίδας και θεματολογίας. Όπως επίσης με την ποσότητα των διαφημίσεων και αναδυόμενων παραθύρων που κάνουν ένα blog πιο εύκολο στην ανάγνωση τους. Όλες οι προσπάθειες των μαμάδων είναι φιλότιμες και καταπληκτικές. Οι πιο αγαπημένες ιστοσελίδες blog μαμάδων που θα δούμε είναι οι παρακάτω:

  • ALL4MAMA.GR
  • MAMA24.GR
  • MAMA365.GR
  • WORKINGMOMS.GR
  • MAMASOU.GR
  • EIMAIMAMA.GR

all4mama.gr

Αρχικά λοιπόν το all4mama δεν έχει δεν διαφημίσεις. Κάτι που είναι νομίζω πολύ θετικό στην ανάγνωση του κάθε άρθρου. Εμφανίζονται βέβαια στην αρχή τα αναδυόμενα παράθυρα σχετικά με τα cookies και τις ειδοποιήσεις νέων άρθρων.

Περιλαμβάνει 8 βασικές κατηγορίες που αφορούν την εγκυμοσύνη, το μωρό, τα παιδιά, τους γονείς. Επίσης διαθέτει tips και ιδέες για κάθε οικογένεια.

all4mama

Όσον αφορά τώρα την τεχνική ποιότητα που αναφέρει η Google για τη χρήση του blog σε κάποιο κινητό η βαθμολογία του είναι 13/100. Αναφερόμαστε στην έκδοση mobile μιας ο περισσότερο κόσμος μπαίνει μέσα από το κινητό του.

Θα έλεγα ότι το έτοιμο περιεχόμενο του από άλλες πηγές είναι αρκετά περισσότερο από αυθεντικό περιεχόμενο. Θα του βάζαμε μια βαθμολογία 2/5. Η δομή του από την άλλη είναι αρκετά καλή οπότε παίρνει δίκαια ένα 4/5.

mama24.gr

Σχετικά με τις διαφημίσεις του mama24 δεν περιλαμβάνει εκείνες που θα γίνουν εκνευριστικές. Επίσης δεν εμφανίζεται κάποιο αρχικό αναδυόμενο παράθυρο.

Διαθέτει 6 βασικές κατηγορίες θεμάτων που μιλάνε για τις μαμάδες, το παιδί, την ομορφιά, τη διατροφή, τις συνταγές και το σπίτι.

mama24.gr

Η Google το βαθμολογεί σε επίπεδο κινητού και αυτό στο 13/100, ίσως δηλαδή σε κινητό να μην ανοίγει τόσο γρήγορα όσο στον σταθερό υπολογιστή.

Το περιεχόμενο είναι πιο αυθεντικό σε σχέση με άλλα blog και μπορεί άνετα να το βαθμολογήσει κάποιος με ένα 4/5. Παράλληλα από άποψη δομής και τοποθέτησης των άρθρων μπορώ να πω είναι αρκετά ευανάγνωστο συνεπώς θα είχε ένα 4/5.

mama365.gr

Το mama365 περιέχει αρκετές διαφημίσεις που το κάνει λίγο εκνευριστικό. Δεν εμφανίζεται κάποιο αρχικό παράθυρο για να επιβαρύνει την εμπειρία μας στη σελίδα.

mama365.gr

Εμφανίζει 8 βασικές κατηγορίες θεμάτων που αφορούν τη γυναίκα, τη μητρότητα, την οικογένεια, το παιδί, διαγωνισμούς, απαντήσεις από ειδικούς. Παράλληλα υπάρχουν διάφορα εργαλεία υπολογισμων για το παιδί και τη γυναίκα.

Όσον αφορά πάλι την ταχύτητα και τη συνολική ποιότητα του blog για mobile συσκευές από την Google, η Google βαθμολογεί το blog με 22/100.

Δυστυχώς απο πλευράς περιεχομένου δεν διαβάζουμε κάτι που θα μας ενθουσιάσει ιδιαίτερα οπότε ένα 3/5 για δομή και περιεχόμενο είναι αρκετό.

workingmoms.gr

Ένα ακόμα ενδιαφέρον blog, που αρχικά δεν έχει διαφημίσεις. Αν και εμφανίζει με το που συνδεόμαστε ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Περιέχει 7 βασικές κατηγορίες οι οποίες αφορούν την οικογένεια, τις μαμάδες, τα παιδιά. Όπως επίσης άρθρα για το σπίτι μαζί με άρθρα για εκδηλώσεις.

workingmoms.gr logo

Ο δείκτης όμως ποιότητας με βάση τη Google για τα κινητά είναι απελπιστικός. Μόλις 9/100 είναι κάτι που μας δείχνει ότι στο κινητό ίσως δεν είναι σωστά εμφανιζόμενο.

Το περιεχόμενο πραγματικά γνήσιο και αυθεντικό έρχεται να καλύψει τυχόν τεχνικά κενά. Οπότε μια αξιολόγηση 4/5 στο περιεχόμενο και τη δομή είναι κάτι που το αξίζει.

mamasou.gr

Έχει ένα πραγματικά ενδιαφέρον όνομα. Όμως έχει πολλές διαφημίσεις και με αρχικά αναδυόμενα παράθυρα.

mamasou - \'Ολα για τη μαμά, τον μπαμπά και το παιδί

Περιλαμβάνει 9 κατηγορίες θεμάτων. Τις περισσότερες από κάθε αλλό σε αυτη τη μικρή λίστα. Μερικές λοιπόν από αυτές είναι για την γονιμότητα, την εγκυμοσύνη το παιδι. Επίσης αναφέρεται σε χρήσιμα άρθρα για γονείς, σε θέματα υγείας που είναι πολύ σημαντικό όπως επίσης σε δραστηριότητες όπως τα βιβλία, το θέατρο και την μαγειρική.

Πάλι η Google αξιολογεί την εμπειρία σε κινητό με 16/100 που σίγουρα είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των υπολοίπων.

Εχει αρκετή και διαφορετική θεματολογία και το περιεχόμενο του είναι κυρίως αυθεντικό που είναι πολύ σημαντικό για αυτό και θα του βάζαμε 4/5 . Η δομή του θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερη όποτε ένα 3/5 αντιπροσωπεύει αυτό που βλέπουμε.

eimaimama.gr

Άλλο ένα blog το οποίο βομβαρδίζει τους χρήστες με διαφημίσεις και αρχικό popup. Μπαίνοντας και βλέποντας διαφημίσεις είναι λίγο αποτρεπτικό στο να συνεχίσεις να το διαβάζεις.

Eimaimama.gr

Έχει λίγες κατηγορίες θεματολογίας που φαίνονται αρχικά στο μενού επιλογής αλλα έχει περισσότερα για όλα τα θέματα. Αναφέρεται στην υγεία, στην καθημερινότητα, στα παιδιά τη διατροφή.

Σε επίπεδο αξιολόγησης google έχει το χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τα άλλα blog. ‘Oταν το ελέγξαμε είχε 8/100.

Παρατηρήσαμε ότι η δομή του ήταν λίγο μπερδεμένη για παράδειγμα όταν επιλέξουμε Πάρτυ.. διαβάζουμε για την κάντυ κάντυ. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο αυθεντικό οπότε και στα δύο δομή και αυθεντικό περιεχόμενο θα έβαζα 3/5.

Συνοψίζοντας

Όπως είπα και στην αρχή αυτου του μικρού άρθρου τα καλυτερα blog για μαμαδες οι προσπάθειες είναι μοναδικές. Γενικότερα τους χρήστες τους ενοχλούν οι πολλές διαφημίσεις. Ώς γονείς θέλουμε αυθεντικό περιεχόμενο διασταυρωμένο και όχι απλά μια άποψη. Τα συγκεκριμένα blog για μαμάδες είναι από τα καλύτερα, αν έπρεπε να βάλω κάποιο ως νικητή θα έλεγε με βάση τα δεδομένα το mama24.gr. Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε 2-3 blog για να μπορούμε να διασταυρώνουμε αυτά που διαβάζουμε. Διαβάστε ακόμα περισσότερα για όλες τις οικογένειες.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση