Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα 5 καλύτερα παιδικά έξυπνα παιχνίδια για μια Best Family

Υπάρχουν παιχνίδια και παιχνίδια. Σου λένε τα παιδιά θέλω αυτο θελω το αλλο. Όλοι καταλήγουμε να έχουμε στο παιδικό δωμάτιο  δεκάδες παιχνίδια σπασμένα διαφόρων ειδών. Τα 5 καλύτερα παιδικά παιχνίδια λοιπόν είναι σε αυτό το μικρό άρθρο.

Τελικά ποια παιχνίδια αξίζουν για να διασκεδάσουν τα παιδιά μας. Αρκεί να διασκεδάσουν η θα ήταν καλο να μάθουν και κάτι απο αυτο;

Ανάλογα βέβαια την ηλικία του κάθε παιδιού θα μπορούσε κάποιος να προτείνει διάφορα.
Ας δούμε όμως τα 5 κλασικα πιο έξυπνα παιχνιδια που θα τους δώσουν και το κάτι παραπάνω.

1. Σκάκι

Είναι λένε το παιχνίδι των βασιλέων. Τι θα προσφερει το σκακι

Ένα τέτοιο παιχνίδι θα καλλιεργήσει στα παιδιά την έννοια της υπομονής και της λογικής σκέψης. Βάζει τους παίκτες να ορίζουν σχέδια και στόχους. Επίσης μαθαίνει στους παίκτες να αναγνωρίζουν διάφορα μοτίβα και πως θα μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν.

Επιπλέον, μαθαίνει στους παίκτες ότι κάθε κίνηση έχει ένα κόστος και τους κάνει να είναι περισσότερο υπεύθυνοι πριν αποφασίσουν κάτι.

Υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι και πρωταθλήματα που θα έκαναν το παιχνίδι ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

2. Παζλ

Τι θα προφερει ενα παζλ σε ένα παιδί

Αρχικά θα μάθει ότι κάθε κομμάτι έχει την αξία του, όπως και κάθε τι στη ζωή. Το παιδί σας θα αναπτύξει μια έντονη σχέση μεταξύ του τι βλέπουν τα μάτια τους, τι κάνουν τα χέρια τους. Όπως και του τι σχετίζεται με αυτές τις πληροφορίες.

3. Κρεμάλα ή Scramble

Τι προσφερει το γνωστό παιχνίδι της κρεμαλας ή του Scramble . Όπως γνωρίζουμε όλοι τα τελευταία χρόνια τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ στην ορθογραφία και την Ελληνική γλώσσα. Έτσι για να κάνουν μια χαρούμενη εξάσκηση μπορούν να παίξουν το Scramble ή την παραδοσιακή κρεμάλα.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι τα καλύτερα παιδικά παιχνίδια PS4

4. Επιτραπέζια

Τι προσφέρουν τα επιτραπεζια

Τα περισσότερα επιτραπέζια μας προσφέρουν διάφορες μικρές και χρήσιμες αρετές.

Την υπομονή, μια αρετή που πρέπει να αναπτυχθεί σε όλα τα παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι παίρνει πολλά από την υπομονή. Για να συνεχίσει να παίζει και για να γίνει καλύτερος παίκτης και να ξεκινήσει να κερδίζει.

Τους χαρίζουν την δυνατότητα να μάθουν να παίζουν ομαδικά και μαζί με την δημιουργική σκέψη θα γίνουν ακαταμάχητοι. Δείτε περισσότερα παιχνίδια εδώ.

Hasbro Monopoly

5. Lego

Τι προσφέρει το lego

Οι περισσότεροι από εμάς μεγάλωσαν με αυτό. Είναι μία από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο. Τα παιδιά ασκούν την επιδεξιότητα τους. Καθώς συνδέουν τα κομμάτια του Lego με διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Αυτό απαιτεί διαφορετικές ποσότητες πίεσης για να συναρμολογηθεί. Και γίνεται μια υπέροχη άσκηση για μικρά δάκτυλα. Έτσι κάνει τα παιδιά να είναι σε θέση να ελέγχουν την πίεση που εφαρμόζουν κατά τη σύνταξη.

Η δημιουργικότητα βελτιώνεται καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν διάφορα σχήματα. Τα χρώματα και μεγέθη Lego για να κατασκευάσουν πολύπλοκα σχέδια. Είτε πρόκειται για αστυνομικό τμήμα είτε για διαστημικό σκάφος που ταξιδεύει στο φεγγάρι.

Συνοπτικά..

Χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται. Απλά πρέπει να σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Τι θέλουμε να προσφέρουμε τελικά στα μικρά παιδιά ως μικρό εφόδιο στην πορεία της ζωής τους. Να τους προσφέρουμε κάτι που θα το θυμούνται για πάντα. Και θα λένε για παράδειγμα, ναι έπαιζα και γω με lego.

🤞 50% Έκπτωση στην
Τεχνική Οικιακή Υποστήριξη

(Εγκατάσταση Εκτυπωτή, Format Η/Υ, Αντικατάσταση τροφοδοτικού, Κάρτας Γραφικών)

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση