θα σας παρουσιάσουμε τα 3 καλύτερα blog για φαγητό που έχουν δημιουργηθεί απο ανθρώπους με μεράκι για το φαγητό μέσα από το χώρο της μαγειρικής και όχι μόνο. Η ελληνική κουζίνα είναι απλά μοναδική σε αυτόν τον πλανήτη. Έτσι όλοι λίγο ως πολύ έχουν αποφασίσει να δημιουργούν συνταγές με φρέσκα και μοναδικά υλικά. Είναι εδώ και πολλά χρόνια ότι η μεσογειακή κουζίνα είναι εκείνη που κάνει την υγεία μας ακόμα καλύτερη.
Το διαδίκτυο ήρθε σε αυτό να συνεισφέρει και να μας δώσει ιδιαίτερα blog για μαγειρική, συνταγες ευκολες για μεσημεριανό βραδυνό όπως και νέες γεύσεις. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματι που είναι αρκετά δύσκολο να τα μαζέψεις όλα.
Θα δούμε αναλυτικά τι μπορούμε να μάθουμε μέσα από αυτά ώστε να γίνουμε και εμείς αν όχι μαστερ σεφ τουλάχιστον ταπεινοί οικογενειακοί μάγειρες με τα βασικά μας σκεύη.
Έτσι μερικά απο αυτά τα blog είναι τα παρακάτω:
akispetretzikis.com
Πρόκειται για το επίσημο site του Άκη Πετρετζίκη που αν και βγήκε Master Σεφ ακόμα περιμένουμε να μάθουμε σε ποιο απ΄όλα τελικά έπαιξε. Τι συναντάμε λοιπόν στο blog του..
Υπάρχει μηχανισμός για να ανεβάσουμε τη δική μας συνταγή..Χμμ εγώ που δεν ασχολούμαι με μαγειρική κάπως σαν να μου κάνει κλικ. Βέβαια για λόγους ασφάλειας του blog πρέπει να κάνει κάποιος πρώτα εγγραφή. Το επόμενο εντυπωσιακό είναι η αναζήτηση. Πάτησα το μεγεθυντικό φακό, έγραψα “Μακαρόνια με κιμά” και αμέσως εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα. Τα οποία χωρίζονται σε συνταγές του Ακη και από άλλα μέλη του blog.
H οργάνωση του φαίνεται πολύ καθαρή, με λίγα λόγια, λιτά και περιεκτικά. Με τα απαραίτητα συνοδευτικά video νιώθεις ήδη μέλος της κουζίνας. Νομίζω θα πάρω τις αγαπημένες μου κατσαρόλες και θα ξεκινήσω άμεσα. Περιέχει επίσης χρήσιμα εργαλεία θερμιδομετρητή και μετατροπεις θερμοκρασίας μήκους και βάρους. Επιπλέον αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τα παιδιά ή τη γυναίκα σας έχει και κάποια μαγειρικά μυστικά. Από το πως ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, μέχρι στο πώς βγάζουμε τα κουκουτσια από τα κεράσια.
Ο ορισμός Δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ, body mass index (BMI), ή Quetelet index) είναι μία γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. Υπολογίζεται με τον παρακάτω τύπο ΔΜΣ = βάρος(kg) / (ύψος)2 (m2)
Ένα αρκετά ενδιαφέρον blog που πρέπει οπωσδήποτε να μπείτε.
Supersyntages.gr
Αρχικά με το που μπαίνεις στο blog αντικρίζεις λαχταριστά φαγητά. Όχι ότι καλύτερο για όσους κάνουν δίαιτα. Το μότο του blog είναι ότι όλοι μπορούμε να μαγειρεύουμε καλο φαγητό και να φτιάχνουμε ωραία γλυκά. Έτσι λοιπόν βλέπουμε στην πρώτη σελίδα διάφορες καταπληκτικές συνταγές που αξίζουν από διάφορες κουζίνες. Έντυπωση κάνει η ταξινόμηση των συνταγών.
Αναζητας κάποιο φαγητό για παιδιά; υπάρχει ειδική κατηγορία.Εκεί βρήκαμε γλυκές μηλόπιτες, κρουασάν, κρέπες και πολλά άλλα.Περιέχει και αυτό ειδικό link με εργαλεία που περιλαμβάνουν θερμιδομετρητή, υπολογιστή δείκτη μάζας σώματος, και αντιστοιχίες με δοσολογίες. Πόσα είναι για παράδειγμα τα 220 γραμμάρια Ελαιόλαδο..μια κούπα!
Όπως και άλλα αντίστοιχα blog με την δημιουργία λογαριασμού μπορούμε να ανεβάσουμε τις δικές μας συνταγές. Γενικά έχει μια ευχάριστη και εύκολη περιήγηση.
Με τον όρο κονσομέ εννοούμε την διαυγή σούπα. Στην πραγματικότητα είναι ένας ζωμός από κρέας ή και λαχανικά. Σερβίρεται συνήθως στην αρχή ενός γεύματος.
Όταν λέμε κονκασέ αναφερόμαστε στον τρόπο της κοπής των λαχανικών. Όταν αυτά είναι ψιλοκομμένα σε κύβους. Επίσης, όταν έχουμε αποφλοιωμένα ντοματάκια, που είναι ψιλοκομμένα κατά τον ίδιο τρόπο.
Το κονφί είναι τα φρούτα και ή και τα λαχανικά που διατηρούνται μέσα σε ζάχαρη με λίγο μπράντυ. Επίσης χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο και για κρέατα και πουλερικά, που διατηρούνται στο λίπος τους.
Argiro.gr
Άλλο ένα καταπληκτικό blog είναι και αυτό της Αργυρώς Μπαρπαρήγου. Με το που μπήκα είδα προτεινόμενες συνταγές ημέρας. Χρήσιμο πολύ όταν είσαι αναποφάσιστος στο τι θα δημιουργήσεις για το μεσημέρι. Πολλές κατηγορίες συνταγών να επιλέξει κανείς από το μενού επιλογών. Διάφορες κουζίνες του κόσμου μαζεμένες σε μερικά κλικ. Νησιώτικες και πολλές άλλες παραδοσιακές συνταγές. Σε πρώτη όψη επίσης υπάρχουν και βίντεο με διάφορες δημιουργίες. Ένα ακόμα link που κάνει άμεσα εντύπωση είναι το Μαγείρεψε με ότι έχεις..
Ξεκίνησε και εσύ να γράφεις ένα-ένα τα υλικά (μπορείς να βάλεις μέχρι και 5. Μόλις ξεκινήσεις την πληκτρολόγηση σε κάθε ένα από τα υλικά θα δεις να εμφανίζεται από κάτω μία σχετική λίστα. Βέβαια εντάξει μην είμαστε και πλεονέκτες δεν λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη να έχει το κάθε τι αλλα είναι αρκετά χρήσιμο.
Επίσης έχει και το κατάλληλο link για την παρασκευή αγαπημένων κοκτέηλ. Στην αναζήτηση προσπάθησα να εντοπίσω όλα τα φαγητά της γιαγιάς μου για δοκιμή. Παραδόξως τα είχε όλα και με πολλές παραλλαγές.
Συνοψίζοντας
Τα 3 καλύτερα blog για φαγητό σίγουρα δεν καλύπτουν όλες τις προσπάθειες ανθρώπων που τους αρέσει το φαγητό και η μαγειρική δημιουργία. Όμως τα καλύτερα πρέπει να λέγονται..