Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πως ένα παιδί δεν θα πιπιλίζει το δάχτυλο

Κάποια παιδάκια με το που γεννιούνται έχουν την τάση να βάζουν τον αντίχειρα τους για πιπίλα στο στόμα. Μια κακή συνήθεια που μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό ίσως και για πάντα. Δεν είναι υποχρεωτικό ότι κάποιος στην οικογένεια το έκανε οπότε το κάνει και το δικό σας μωρό. Είναι μάλλον ένα ένστικτο. Συνέβει και στο δικό μας το μωρό και κάθε μέρα σκεφτόμουν πως ένα παιδί δεν θα πιπιλίζει το δάχτυλο.

Θα σας πω τι δοκίμασα αρχικά και δεν έπιασε

Φυσικά το είχαμε αναφέρει στην παιδίατρο. Υπάρχουν είπε ειδικές ουσίες που το κάνουν να σταματήσει. Όλος χαρά πάω το αγοράζω αλλά τίποτα..απτόητος συνέχιζε να πιπιλάει το δάχτυλο του.

Λέω δεν μπορεί κάτι θα βρω που να του κάνει εντύπωση..Ας δοκιμάσω σκέφτομαι το λεμόνι..πάλι τίποτα. Δεν έλεγε να το πάρει απόφαση να σταματήσει. Ας περιμένουμε σκεφτήκαμε μήπως σταματήσει από μόνος του. Αλλά φυσικά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα.

Μια μέρα έπαθε μόλυνση στο δάχτυλο από το πιπίλισμα. Δεν πήγαινε άλλο, ήταν ήδη 2 ετών. Ένα βράδυ μου ήρθε μια ακόμα ιδέα.

Η λύση

Πηγαίνοντας στην κουζίνα είδα ένα σακουλάκι από nescafe. Σκέφτηκα, λες; Το άνοιξα και πήγα κοντά του. Του βγάζω το χέρι από το στόμα και το βάζω στο σακουλάκι. Δυσανασχέτησε, και είπα οκ ας σκουπίσω τον καφέ από το δάχτυλο του.

Όμως επειδή έχει πολύ μεγάλη ένταση στη γεύση και στη μυρωδιά με το που πλησίαζε το δάχτυλο στο στόμα δεν το άντεχε. Μια φορά ήταν αρκετή. Η μυρωδιά στο χέρι του κράτησε 2-3 μέρες. Και ναι είχαμε επιτυχία. Δεν το ξανά έβαλε ποτέ. Δεν πιπίλισε το δάχτυλο του ξανά.

Αφήστε μια απάντηση