Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πως επιλεγω εξωτερικο δισκο

Όπως και να το κάνεις, η χωρητικότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου. Υπάρχει λοιπόν το ερώτημα ποιο μέγεθος είναι το καλύτερο. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε χρήστη και της κάθε οικογένειας. Σε αυτό λοιπόν το μικρό μας άρθρο θα δούμε πως επιλεγω εξωτερικο δισκο με απλά λόγια.

Αν ο αρχικός σου σκοπός είναι να μεταφέρεις φωτογραφίες ταινίες από κάποιο σύστημα σε κάποιο άλλο τότε το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεσαι κάποιο usb flash drive.

Αν όμως χρειάζεσαι κάτι με μεγάλη χωρητικότητα που δεν σε νοιάζει τόσο η ταχύτητα αλλά η πιο μόνιμη αποθήκευση τότε ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι μονόδρομος.

Τι είδους Εξωτερικο Δίσκο να επιλέξω

Οι σκληροί δίσκοι είναι αυτή την εποχή χωρισμένοι σε SSD και HDD. Όπως έχουμε ξαναπεί οι SSD είναι παρα πολύ γρήγοροι όμως είναι και πιο ακριβοί.

Ταχύτητα ενός δίσκου

Το να έχουμε έναν δίσκο μεγάλης χωρητικότητα δεν σημαίνει ότι είναι και γρήγορος. Υπάρχουν δύο παράγοντες που κρίνουν την ταχύτητα σε έναν σκληρό δίσκο. Ο ένας είναι η τεχνολογία αποθήκευσης και τι σύνδεση χρησιμοποιείται.

Ίσως έχεις δει ήδη ότι οι περισσότεροι καινούριοι συνδέονται με USB. Τελευταία συναντάμε δίσκους με USB 3.2 που αγγίζουν τις ταχύτητες ως και 10Gbps.

Φορητότητα

Είναι σημαντικό να μπορείς εύκολα και γρήγορα να μεταφέρεις τα δεδομένα σου παντού. Πρέπει να είναι ελαφρυς και μικρός για να μπορείς να τον πας παντού. Ιδιαίτερα αν ο σκληρός δίσκος είναι και SSD είναι και μεγαλύτερης αντοχής.

Συνοψίζοντας

Για δίσκους λοιπόν κάτω από 100€ και με σύνδεση USB 3.2 έχουμε τους παρακάτω δίσκους που αξίζουν. Πως επιλεγω εξωτερικο δισκο δεν είναι δύσκολο αρκεί να γνωρίζεις από που θα ξεκινήσεις.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση