Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλύτεροι SSD για Gaming

Αν δεν σου φτάνει ο χώρος για να μπορείς να κάνεις update σου και να παίξεις το παιχνίδι που θέλεις τότε μπορείς να κερδίσεις από κάποιον σκληρό δίσκο που είναι SSD ειδικός για παιχνίδια. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι SSD δίσκοι για gaming.

Εκτός από το να δώσεις στον σταθερό υπολογιστή μία μικρή παραπάνω αναπνοή, αυτοί οι δίσκοι μπορούν στα σοβαρά να χαμηλώσουν την καθυστέρηση και στα παιχνίδια αλλά και στις καθημερινές διαδικασίες του υπολογιστή. Γενικότερα οι SSD έρχονται σε δύο βασικές μορφές τους SATA SSD αλλά και τους M2 SSD οι οποίοι ποικίλλουν ανάλογα με το είδος των επιδόσεων που αναζητάμε, το κόστος αλλά και τη συμβατότητα με το σύστημα μας.

Όταν στην αγορά για παραπάνω χωρητικότητα μας ενδιαφέρει το κόστος ανά GB σε αυτή την περίπτωση η επιλογή SATA SSD θα αποδειχτεί ότι είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε περίπτωση. Από την άλλη μεριά έχουμε τους M2 SSD οι οποίοι δεν είναι μεγαλύτεροι από μία μπάρα σοκολάτας. Μπορούν να  χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του υπολογιστή κατακόρυφα.

Σίγουρα οι δίσκοι M2 είναι μία καλύτερη επιλογή για έναν επιπλέον λόγο. Ότι δεν χρειαζόμαστε δύο καλώδια, τροφοδοσίας και δεδομένων για να μπορέσουμε να τους συνδέσουμε στη μητρική μας κάρτα.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιοι είναι οι καλύτεροι δίσκοι ssd για gaming παρακάτω.

  • Western Digital SN750 SSD 1TB M.2 NVMe
  • Samsung 980 PRO NVMe M.2 1TB SSD
  • Corsair MP600 SSD

Western Digital SN750 SSD 1TB M.2 NVMe

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδανικό για gamers που ψάχνουν να βρουν και να αναπτύξουν ένα σοβαρό σύστημα. Επιπλέον ή να ενημερώσουν και να αναβαθμίσουν το υπάρχον σύστημα τους. Η συγκεκριμένη σειρά δίσκων της western digital είναι τουλάχιστον από ότι λέγεται έξι φορές πιο γρήγορη από τα προηγούμενα μοντέλα. Μπορεί να διαβάζει δεδομένα περίπου 3470 MB το δευτερόλεπτο και δίνει στους gamers όλα τα πλεονεκτήματα που χρειάζονται.

Επίσης με μία συμβατή ψύκτρα που είναι διαθέσιμη δίνει ακόμα πιο βελτιωμένες επιδόσεις στην ψύξη για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται.

Samsung 980 PRO NVMe M.2 1TB SSD

Ο δίσκος Samsung 980 Pro έχει ταχύτητες που φτάνουν τα 7000 Mbps και 5000 Mbps. Ώστε να δώσει φυσικά στους χρήστες γρήγορη φόρτωση και γρήγορες μεταφορές δεδομένων. Αυτό το μοντέλο της Samsung ως M2 SSD δίσκος είναι ιδανικός σχεδόν για όλα. Το επιπλέον που θα συναντήσουμε είναι το λογισμικό του που μπορεί να μας προσφέρει μία πολύ καλή και σωστή διαχείριση όσον αφορά τις ενημερώσεις.

Αλλά και να τον κρατάει το δίσκο σε καλή ποιότητα. Μπορούμε να τον βρούμε σε διάφορες χωρητικότητες των 1TB και 2 Terabyte. Τέλος καλό θα είναι να ελέγξουμε τις προδιαγραφές της μητρικής μας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι συμβατός με αυτήν.

Corsair MP600 SSD

Ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος SSD έρχεται να κάνει τη διαφορά. Είναι ικανός να φτάσει και ταχύτητες που αγγίζουν τα 4950 MB/s. Αν και είναι προαιρετικό ο MP600 έρχεται με ψύκτρα η οποία θα κρατάει τις θερμοκρασίες χαμηλά. Τοποθετημένο σε μια μητρική μας οδηγεί σε ένα σύστημα όπου θα έχουμε καλύτερη κυκλοφορία αέρα μιας και θα έχουμε αποφύγει επιπλέον καλώδια. Τέλος για να φτάσει στις ιδανικές του επιδόσεις θα πρέπει να έχουμε PCIe 4.0.

Συνοψίζοντας

Μόνο με έναν σκληρό δίσκο SSD και ιδιαίτερα έναν M.2 μπορείς να έχεις πλεονέκτημα στις καλύτερες επιδόσεις. Οι υψηλές τους ταχύτητες έρχονται συμπληρωματικά να δημιουργήσουν ένα ταχύτατο σύστημα.

Αφήστε μια απάντηση