Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι 5 χειροτεροι ιοι υπολογιστων στην ιστορια

Να κολλήσεις ιό στον υπολογιστή είναι καμιά φορά μία επίπονη διαδικασία Γιατί τις περισσότερες φορές χάνουμε αρχεία σημαντικά για την καθημερινότητά μας αλλά και την εργασία μας. Ο ιός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να καταστρέψει τα αρχεία και τις εφαρμογές μας. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν εμφανιστεί μερικοί από τους χειρότερους στην ιστορία. Και αυτό γιατί τελευταία 20 χρόνια το internet έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι 5 χειροτεροι ιοι υπολογιστων.

Παλιότερα κολλούσες ιό όταν ανταλλασες διάφορες δισκέτες με προγράμματα και παιχνίδια. Στην εποχή μας είναι λίγο πιο εύκολο να κολλήσει ιό ένας υπολογιστής. Μέσω διαδικτύου,  με κάποιο στικάκι, ανοίγοντας ένα email που δεν πρέπει. Ακόμα και το καλύτερο antivirus να έχεις δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στους χειροότερους ιους υπολογιστων στην ιστορια.

Μερικοί από τους χειρότερος ιούς στην ιστορία είναι λοιπόν παρακάτω

ILOVEYOU

Είχε προκαλέσει ζημιές πάνω από 10 δις $ και πιστεύεται ότι επηρεάστηκαν τουλάχιστον το 10% του συνολικού αριθμού υπολογιστών στον πλανήτη.

Έκανε επανεγγραφή στα αρχεία του υπολογιστή απλά πατώντας ένα συνημμένο αρχείο.

Code Red

Επρόκειτο για ένα worm το οποίο πολλαπλασίαζε τον εαυτό του από διακομιστή σε διακομιστή. Έτρεχε στη μνήμη RAM του υπολογιστή, και όταν δεν υπήρχαν άλλοι πόροι συστήματος, δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ούτε το τοπικό αλλά ούτε και το διαδίκτυο.

Melissa

Ξεκινούσε ως ένα μολυσμένο αρχείο του Word που υποτίθεται περιείχε κωδικούς για πορνογραφικά site. Όταν άνοιγε, μια μακροεντολή ήταν αρκετή. Ο ιος στέλνονταν με το email στους πρώτους 50 στις επαφές μας. Αυτό προκάλεσε πολλές δυσλειτουργίες στις επικοινωνίες με email.

Sasser

Εντοπίστηκε περίπου το 2004 και ήταν τύπου worm. Εκατομμύρια υπολογιστές είχαν μολυνθεί. Καθυστερούσε τον υπολογιστή τόσο πολύ που έπρεπε να κάνεις reset. Αυτόματα μπορούσε να αποσταλεί σε άλλους υπολογιστές μέσω διαδικτύου και να ενεργοποιηθεί.

My Doom

Εμφανίστηκε το 2004 και ήταν ένας από τους πιο γρήγορα διαδεδομένους ιους. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος τον δημιουργησε. Περιείχε επίσης ένα μήνυμα “Συγνώμη απλά κάνω τη δουλειά μου”. Μέσω των email διαδόθηκε σχεδόν αμέσως σε όλο τον κόσμο αλλά και στο τοπικό δίκτυο.

Συνοψίζοντας

Δεν μπορούμε να αφήνουμε απροστάτευτους τους υπολογιστές μας αλλά φυσικά και τα κινητά μας και tablet. Μιας και στην εποχή μας υπάρχουν ήδη αρκετοί ιοι που είναι ικανοί να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε ένα καλό antivirus που θα ενημερώνεται τακτικά. Οι 5 χειροτεροι ιοι υπολογιστων δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν και συνέχεια. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε κάθε στιγμή στο διαδίκτυο.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση