Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι 3 καλυτεροι δισκοι SSD έως 50€

Αρχικά να σας πω ότι όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να κάνουν τον υπολογιστή τους να πηγαίνει πιο γρήγορα. Να ανοίγουν τα προγράμματα αμέσως. Οι 3 καλυτεροι δισκοι SSD έως 50€ είναι μια κατηγορία δίσκων για αυτούς τους χρήστες. Όχι για επαγγελματική χρήση.

Γενικότερα οι Σκληροί Δίσκοι

Σύντομα να σας πω ότι οι σκληροί δίσκοι στη μορφή που τους γνωρίζουμε ξεκίνησαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90. Μεταλλικές κυκλικές πλάκες να περιστρέφονται και ανάμεσα τους ειδικές μικρές ακίδες να διαβάζουν τα δεδομένα που ηλεκτρομαγνητικά αποθηκεύτηκαν. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είχε και έχει αντίκτυπο στην ταχύτητα της ανάγνωσης και της εγγραφής. Έτσι μπήκαν στο παιχνίδι οι SSD που υπάρχουν εδω και πολλά χρόνια.

Σχετικά με τους SSD

Ο δίσκος SSD η αλλιώς Solid State Drive αν και βρίσκεται στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια, ήταν ένα προνόμιο για λίγους. Η λογική πίσω από τους SSD είναι απλή. Αποθήκευση δεδομένων μέσα σε ειδικά ολοκληρωμένα κυκλώματα. Αν και είναι εκτός θέματος το πως λειτουργεί, ένας SSD αποθηκεύει τα δεδομένα του χρήστη στις ειδικές μνήμες τύπου NAND.

Ήταν ένα προνόμιο για λίγους γιατί η αναλογία του κόστους ανα GB ήταν μεγάλη. Έτσι όλοι θέλανε αλλά δεν μπορούσαν. Στην εποχή μας το 2021 τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά. Υπάρχουν πλέον SSD δίσκοι και του 1TB για όλους. Όμως δεν παύει να είναι ένα κόστος.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των SSD δίσκων;

  • Ως βασικό πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης στα δεδομένα
  • Η χαμηλή κατανάλωση σε ρεύμα
  • Μικρότερο βάρος
  • Ανύπαρκτος θόρυβος

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των SSD δίσκων;

Ως μειονέκτημα μπορούμε να πουμε ότι έχουν μια ημερομηνία λήξης που έχει να κάνει με τον αριθμό εγγραφών στις μνήμες NAND

Τι είναι η μνήμη NAND;

Στην πραγματικότητα αφορά τις λογικές πύλες.Πιο συγκεκριμένα είναι μια NOT AND. Αντί δύο αληθείς καταστάσεις να μας δίνουν TRUE μας δίνουν το ανάποδο δηλαδή FALSE.

Τι είναι η Optane Memory;

Είναι μια μονάδα μνήμης που λειτουργεί ως ενδιάμεση μνήμη μεταξύ της μνήμης RAM και του σκληρού δίσκου, επιτρέποντας ταχύτερη μεταφορά δεδομένων μεταξύ της μνήμης RAM, αποθήκευσης και του επεξεργαστή.

Ποιος SSD είναι ο καλύτερος;

Εκ πρώτης θα πει κάποιος μα φυσικά ο γρηγορότερος. Η απάντηση είναι κάπου ενδιάμεσα μιας και η αντοχή του σε βάθος χρόνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Οι καλύτεροι από άποψη ταχύτητας είναι οι παρακάτω:

Samsung 870 Evo SSD 250GB 2.5″ με ανάγνωση 560 MB/s και εγγραφή 530 MB/s
Crucial MX500 SSD 250GB 2.5″ με ανάγνωση 560 MB/s και εγγραφή 510 MB/s
Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5″ με ανάγνωση 560 MB/s και εγγραφή 530 MB/s
Crucial MX500 SSD 1.0TB 2.5″ με ανάγνωση 560 MB/s και εγγραφή 510 MB/s

Απο πλευράς τιμής ανά GB είναι οι παρακάτω:

Crucial BX500 SSD 1.0TB 2.5″ με κόστος 0,08 €/GB
Kingston A400 SSD 960GB 2.5″ με κόστος 0,08 €/GB
Sandisk SSD Plus 1.0TB 2.5″ με κόστος 0,09 €/GB

Τι γίνεται όμως όταν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα 50€; Υπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις που είναι αναλυτικά οι παρακάτω:

Intenso SSD SATA III Top 512GB 2.5″ με ανάγνωση 520 MB/s και εγγραφή 490 MB/s και κόστος ανα GB 0,09 €/GB
Kingston A400 SSD 480GB 2.5″ με ανάγνωση 500 MB/s και εγγραφή 450 MB/s και κόστος ανα GB 0,09 €/GB
Crucial BX500 SSD 480GB 2.5″ με ανάγνωση 540 MB/s και εγγραφή 500 MB/s και κόστος ανα GB 0,10 €/GB

Crucial BX500 2TB

Είπαν για τον BX500 στο Σκρουτζ

Τον εγκατέστησα σε Laptop lenovo g580 μοντέλο του 2013 και το μηχάνημα πετάει κυριολεκτικά.Boot time σε 6-7 δευτερόλεπτα οι εφαρμογές ανοίγουν με το που τις κάνεις κλικ με λίγα λόγια ότι πιο VFM το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Για τον Intenso έχουν πει

Μέτριος δίσκος όσο αφορα ταχύτητα, τον είχα στημένο σε gaming laptop της ASUS. Χείριστος σε αξιοπιστία, δεδομένου οτι μου κάηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο. Όποιος/α τον αγοράσει να κρατήσει την απόδειξη γιατι θα την χρειαστεί για εγγύηση κανα χρόνο μετά και φυσικα backup backup backup. Τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις.

Για τον Kingston SSD A400 είπαν

Τον συγκεκομμένο σκληρό δίσκο το τοποθέτησα σε laptop που είχε απλό σκληρό δίσκο HDD σε επιδόσεις είναι η μέρα με την νύχτα θα δείτε απίστευτη διαφορά σε ότι και να ζητήσετε να κάνετε με το laptop σας ακόμα και σε σταθερό υπολογιστή δεν υπάρχει περιορισμός το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι στην χωρητικότητα του που λέει ότι είναι 120GB αλλά στην πραγματικότητα είναι 110GB και δεν θα εξυπηρετήσει άτομα που θα τον ήθελαν για παιχνίδια αλλά για καθημερινή χρίση είναι σουπερ και όσοι τον βάλουν σε laptop θα δουν και διαφορά στην αυτονομία της μπαταρίας

Συνοψίζοντας

Αγοράζοντας έναν δίσκο SSD θα κάνετε το σύστημα σας να πετάει και αυτό είναι ένα γεγονός. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να αναλογιστείτε το κόστος και την αξιοπιστία του. Να μην παρασυρθείτε από χαμηλές τιμές απαραίτητα. Οι 3 καλυτεροι δισκοι SSD έως 50€ που σας παρουσιάσαμε ένα απλά ένα βήμα πριν την δική σας απόφαση.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση