Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι 3 καλύτερες πλατφόρμες δημιουργίας παιχνιδιών

Υπάρχουν στιγμές όπου έχεις αναρωτηθεί πως δημιουργούνται τα παιχνίδια υπολογιστών. Αν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Εξαιτίας της τεχνολογίας και της εξέλιξης των υπολογιστών υπάρχουν εφαρμογές που δημιουργούν παιχνίδια. Στην πραγματικότητα τις ονομάζουμε πλατφόρμες. Σε αυτό το μικρό άρθρο θα σας δείξω ποιες είναι οι 3 καλύτερες πλατφόρμες δημιουργίας παιχνιδιών.

Παιχνίδια μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή. Αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Μέσα από τις πλατφόρμες δημιουργίας μπορείς να φτιάξεις τα πάντα. Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις παιχνίδια 3D όπως και 2D. Βέβαια αν και το τεχνικό κομμάτι μπορείς να το μάθεις πρέπει να έχεις καταλήξει στο τι παιχνίδι θες. Όπως επίσης να έχεις ένα σενάριο στο μυαλό σου αλλά και στο χαρτί ώστε να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη.

Τα παιχνίδια που δημιουργούμε με τις πλατφόρμες μπορούμε να τα εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή αλλά και στις φορητές μας συσκευές. Για να δούμε όμως ποιες είναι ίσως οι καλύτερες πλατφόρμες δημιουργίας παιχνιδιών.

Unity

Με το Unity μπορεί να έχουν δημιουργεί τουλάχιστον τα μισά παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να επιλέξεις ποιο πακέτο θέλεις. Υπάρχει το δωρεάν για ατομική χρήση και το δωρεάν αν είσαι φοιτητής. Σε περίπτωση που ανήκεις σε εταιρεία τότε έχει ένα κόστος.

Στη συνέχεια και σε τρία βήματα μπορείς να ξεκινήσεις να δημιουργείς.

  • Κατεβάζεις την εφαρμογή Unity Hub
  • Επιλέγεις την έκδοση του Unity που θες
  • Ξεκινάς το project σου

Οι απαιτήσεις της πλατφόρμας είναι οι παρακάτω:

Κατά συνέπεια μπορείς να φτιάχνεις ότι θες. Αν διαβάσεις βέβαια και τις πιο συχνές ερωτήσεις καταλαβαίνεις ότι προορίζεται για όλους ανάλογα τη χρήση του παιχνιδιού.

GameMaker

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να είναι και από τις πιο παλιές. Υπάρχει σίγουρα από το 1998. Όπως και το Unity έτσι και αυτό έχει διάφορες επιλογές. Ανάλογα για ποιον σκοπό θα δημιουργηθεί το παιχνίδι.

Αν δεις τον πίνακα σύγκρισης του GameMaker θα καταλάβεις αμέσως από που θα ήθελες να ξεκινήσεις.

Αφού λοιπόν κάνουμε εγγραφή μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή της πλατφόρμας ακολουθώντας τα βήματα.

Όταν κατεβάσεις την εφαρμογή τότε μπορείς να μελετήσεις τις οδηγίες και να ξεκινήσεις να χτίζεις το παιχνίδι σου όπως το έχεις ονειρευτεί. Υποστηρίζει και παιχνίδια 3D με διάφορες κινήσεις και σενάρια.

GameSalad

Όσον αφορά το GameSalad είναι μια πλατφόρμα που μπορείς να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικά να χρειαστείς να κάνεις προγραμματισμό.

Κάνεις εγγραφή και μετά κατεβάζεις την εφαρμογή ώστε να συνεχίσεις στο επόμενο στάδιο.

Φτιάξε ότι θες με βάση τις πολύ αναλυτικές οδηγίες. Είναι σίγουρα πολύ εύκολο. Σίγουρα πιο εύκολο από το Unity. Κι αυτό όπως τα προηγούμενα υποστηρίζει το μοντέλο των αδειών χρήσης. Δηλαδή αν είναι για απλούς χρήστες ή επαγγελματίες.

Σε περίπτωση που έχεις έναν υπολογιστή αρκετά παλιό ίσως τότε θα πρέπει να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή για να έχεις ακόμα καλύτερη χρήση της πλατφόρμας.

Μπες στον μηνιαίο διαγωνισμό μας για μια δώρο επιταγή των 50€

Συνοψίζοντας

Επομένως το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις διάθεση να ασχοληθείς με την δημιουργία ενός παιχνιδιού. Να έχεις σχέδιο υπομονή και επιμονή. Χάρη σε αυτό θα φτιάξεις τα καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση