Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οδηγος αγορας ποια ειναι η καλυτερη σκουπα

Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότερο έχουμε την ανάγκη για ένα καθαρό σπίτι. Μιας και οι υποχρεώσεις μας πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Όμως μιας και η καθημερινότητα μας αποτελείται από πολλες υποχρεώσεις, θέλουμε να καθαρίζουμε το σπίτι μας γρήγορα με τον λιγότερο κόπο όσο πιο συχνά γίνεται. Εδω λοιπον με τη βοήθεια αυτού του οδηγού θα ανακαλύψετε ποια ειναι η καλυτερη σκουπα για σας.

Υπάρχουν πάρα πολλές σκούπες από πολλά brands όπως η Hoover η Philips και άλλες. Καμια φορά είναι λίγο δύσκολο να αποφασίσουμε αν πάμε σε ένα μεγάλο κατάστημα μιας και ο πωλητής δεν θα μας εξηγήσει και πολύ αναλυτικά τι είναι όλα αυτά που έχει μια σκούπα. Έτσι, έρχεται αυτός ο μικρός οδηγός αγορας σκούπας με απλά λόγια.

Οι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στην επιλογή μας είναι

  • Ο τύπος της σκουπας
  • Η απορροφητικότητα
  • Φίλτρα που περιλαμβάνει
  • Εξαρτήματα που χρησιμοποιεί
  • Ο θόρυβος
  • Η ενεργειακή κλάση της
  • Τεχνολογίες που υποστηρίζει

Επίσης ένας επιπλέον βασικός παράγοντας είναι που θα τη χρησιμοποιούμε σε κάποιο σπίτι ή κατάστημα.

Τυπος σκουπας

Αναζητώντας λοιπόν την καλυτερη σκουπα, θα κοιταξουμε το τύπο της. Αρχικά αν είναι σκούπα που δέχεται κάδο ή όχι και τέλος αν είναι επαναφορτιζόμενη ή όχι.

Το να έχουμε μια σκούπα με κάδο συνεπάγεται ότι θα πρέπει να αγοράσουμε κάποια στιγμή νέες σακούλες. Κι αν υποθέσουμε ότι την χρησιμοποιούμε 2-3 φορές την εβδομάδα σίγουρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Όμως μια σκούπα χωρίς σακούλα έχει τα δικά της προβλήματα. Θα πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να την καθαρίζουμε και να αλλάζουμε τα φίλτρα.

Τώρα αν είναι σκουπα επαναφορτιζόμενη το καλό είναι ότι θα γλιτώσουμε απο το καλώδιο που μπορεί να βγει από τη πρίζα να μπλεχτεί στις καρέκλες και πολλά άλλα. Όμως δεν θα έχει την ίδια δύναμη με μια κλασική σκούπα.

σκουπα philips FC8780/09

Απορροφητικοτητα σκουπας

Όποια σκούπα και να επιλέξουμε όμως ένα σίγουρα θα μας ενδιαφέρει..να τραβάει.. να απορροφά τα πάντα χωρίς δεύτερο πέρασμα. Πολλές φορές απογοητευόμαστε μιας και πιστεύουμε ότι ναι έδωσα 200€ και έχω την απαίτηση η απορροφητικότητα να είναι όπως τη θέλω.

Αυτό δεν γίνεται και έχει να κάνει και με τον τύπο μιας σκουπας. Μια επαναφορτιζόμενη δεν θα είναι το ίδιο απορροφητική. Επίσης, δεν σημαίνει ότι επειδή η σκούπα μας είναι 1000W θα απορροφά τα πάντα.

Ωραία θα μου πεις και πως ξέρουμε πόση απορροφητικότητα είναι η καλυτερη; Υπάρχουν δύο δείκτες μέτρησης γι αυτό.

  • Οι επιδόσεις μιας σκούπας στο χαλί
  • Οι επιδόσεις μιας σκούπας σε δαπεδο

Η βαθμολόγηση γίνεται με τα γράμματα Α έως G. Στο πάτωμα ακόμα και C να είναι ή F σίγουρα η απορροφητικότητα θα είναι πάνω από 90%.

Στα χαλιά όμως θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη έμφαση γιατί αν είναι βαθμολογημένη με G, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να απορροφήσει πάνω από 75% ότι και να κάνουμε.

Φιλτρα ηλεκτρικης σκουπας

Φίλτρα που έχει μια ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν τη σκόνη την ώρα που απορροφα από μια επιφάνεια. Ανάλογα τη σκουπα υπάρχουν κάποιες που έχουν φίλτρα HEPA και κάποιες όχι. Τα φίλτρα HEPA έχουν υψηλή απόδοση και συγκρατούν περισσότερη σκόνη.

Σε κάποιες σκούπες τα φίλτρα πλένονται όποτε δεν χρειάζεται να τα αλλάζουμε συνέχεια. Και σε κάποιες άλλες τα φίλτρα αυτά πρέπει να τα αντικαταστήσουμε μετά από κάποιο διάστημα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν αλλαγή μετά από 3-6 μήνες.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι λογικό να αποκτήσουμε μια σκούπα που δεν έχει καθόλου φίλτρο, απλά για να την αγοράσουμε πιο φθηνά.

Δείτε Επίσης:

Tineco A11 Hero Ex Vacuum Stick

Tineco A10 Dash Vacuum Stick

Εξαρτήματα που πρεπει να έχει

Όλες οι σκούπες έχουν έναν αριθμό από μικρά συνοδευτικά εξαρτήματα. Συνήθως υπάρχουν τα βασικά όπως το εξάρτημα για καθαρισμού του καναπέ ή άλλων επίπλων. Καλό θα είναι να ελέγξουμε ποια περιλαμβάνονται μιας και υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν στο κουτί.

Θόρυβος

Σκούπες υπάρχουν πολλές αλλά κάποιες από αυτές κάνουν υπερβολικά μεγάλο θόρυβο. Κάτι το οποίο είναι ενοχλητικό αν έχουμε στο σπίτι ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά που θέλουν να διαβάσουν ή να κοιμηθούν. Αν είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσουμε μια σκούπα τον μετράμε σε dB Ντεσιμπέλ και είναι σε εμφανές σημείο στο κουτί ή την ίδια συσκευή.

Ενεργειακή Κλάση

Η ενεργειακή κλάση μιας συσκευής μας βοηθάει να επιλέξουμε μια ηλεκτρική συσκευή με βάση την κατανάλωση ενέργειας που πραγματοποιεί. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο ψηλά βρίσκεται στη λίστα, τόσο πιο φιλική είναι και για το περιβάλλον.

Ενεργειακές Κλάσεις

Μπορεί να μας φαίνεται απαγορευτικό να δώσουμε 50-60 ευρώ περισσότερα για να ανέβουμε μια ενεργειακή κλάση. Όμως θα πρέπει να το δούμε λίγο πιο μακροπρόθεσμα, μιας και σκούπα δεν αγοράζουμε και κάθε μήνα. Δηλαδή θα πληρώνουμε λιγότερα στην κατανάλωση του ρεύματος κι ας έχουμε αγοράσει τη σκούπα μας πριν 5 χρόνια.

Τεχνολογίες που πρέπει να υποστηρίζει

Αν πρόκειται για μια σκουπα που δεν έχει σακούλα, τότε οπωσδήποτε πρέπει να υποστηρίζει την λεγόμενη κυκλωνική τεχνολογία ή πολυκυκλωνική τεχνολογία. Δηλαδή τον μηχανισμό που τραβάει και φιλτράρει τον σκονισμένο αέρα με την δύναμη της φυγόκεντρου. Οι πολυκυκλωνικές σκούπες είναι εκείνες που έχουν παραπάνω από έναν ανεμιστήρα που φιλτράρει τη σκόνη.

Σημαντικός μηχανισμός είναι επίσης και αυτός που μας δίνει μια ένδειξη ότι ο κάδος ή η σακούλα έχουν γεμίσει και πρέπει να την αδειάσουμε ή να την αλλάξουμε.

Συνοψίζοντας

Ελπίζουμε με απλά λόγια να έχετε φτάσει στο συμπέρασμα ποια ειναι η καλυτερη σκουπα για εσάς. Κι έτσι να την αποκτήσετε με λιγότερο κόπο αλλά και κόστος.

20% ΕΚΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ
🎁

Εγγραφείτε για να λάβετε την αποκλειστική έκπτωση και ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και προσφορές μας!

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση