Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μαθήματα μέσω υπολογιστή 2021

Εισαγωγή

Τα μαθήματα μεσω υπολογιστη αν και παγκόσμια είναι κάτι αυτονόητο και μοντέρνο, στην Ελλάδα το βλέπουμε ακόμα λανθασμένα με μισό μάτι.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί και διάφοροι. Πολλοί φοβούνται την εξαπάτηση των πληρωμών. Κάποιοι προβληματίζονται με την ποιότητα των μαθημάτων. Όπως επίσης μερικοί είναι φανατικοί υποστηρικτές των δια ζώσης μαθημάτων. Φυσικά υπάρχουν και οι λόγοι της κακής υποδομής και της έλλειψης των μέσων για το κάθε το μάθημα.

laptop, woman, education

Τι εννοούμε όμως με μαθήματα μεσω υπολογιστη;

Ας μάθουμε τι είναι αυτά τα μαθήματα μέσω υπολογιστή. Εννοούμε δύο κατηγορίες μαθήματων. Τα ζωντανά μαθήματα μέσα από ειδικές πλατφόρμες, όπως επίσης και τα έτοιμα μαθήματα σε μορφή βίντεο. Λόγω των καταστάσεων έγιναν περισσότερο γνωστά τα cisco webex και zoom. Οι πλατφόρμες για έτοιμα μαθήματα είναι για παράδειγμα κάποιες σαν το asmathoume.gr

Τι κερδίζουμε..

Αρχικά αυτό που κερδίζουμε από αυτή την καινούρια διαδικασία είναι χρόνο από την καθημερινότητα μας. Μια καθημερινότητα που είναι πολύ πιεσμένη από διάφορες υποχρεώσεις. Ιδίως με τα έτοιμα μαθήματα ή σεμινάρια μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε όποια στιγμή θέλουμε. Είτε στον υπολογιστή μας είτε στο tablet ή το κινητό μας. Κάτι επιπλέον που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι είναι πιο αποδοτικά απ’ ότι νομίζουμε.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα καλύτερα tablet

Αυτό συμβαίνει γιατί μας προσφέρεται η γνώση μπροστά μας, χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας. Για παράδειγμα στο μάθημα που κάνουν τα παιδιά στο Webex ή το Zoom λόγω covid-19 δεν υπάρχει το σενάριο να μιλάνε με τον διπλανό τους και ακούνε συνεχώς την δασκάλα τους.

Προστασία από διαδικτυακές απάτες

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όταν αναζητούμε να κάνουμε μαθήματα με τους παραπάνω τρόπους είναι κάτι απλό. Να ελέγξουμε αν η ενότητα που θέλουμε να παρακολουθήσουμε συνοδεύεται και από εκπαιδευτικό υλικό, όπως ασκήσεις,  σημειώσεις συμπληρωματικές. Επίσης, αν υπάρχει μια έστω και απομακρυσμένη υποστήριξη για απορίες.

Τι μπορούμε να μάθουμε και τι όχι;

Τα μαθήματα μέσω υπολογιστή, δεν είναι κατάλληλα για όλες τις επιστήμες. Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα χημεία για παράδειγμα. Δεν μπορούμε γενικότερα να μάθουμε κάποια επιστήμη που απαιτεί πρακτική σε φυσικό χώρο.

Τελικά αξίζει ο κόπος;

Αν ξέρουμε τι θέλουμε να μάθουμε, αν δεν έχουμε χρόνο για κανονικά μαθήματα και μετακινήσεις, τότε ναι φυσικά και αξίζει. Ειδικότερα για τα έτοιμα μαθήματα, αυτά είναι διαθέσιμα για πάντα και συνήθως είναι χωρισμένα σε πολλές κατηγορίες και επίπεδα.

20% ΕΚΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ
🎁

Εγγραφείτε για να λάβετε την αποκλειστική έκπτωση και ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και προσφορές μας!

Αφήστε μια απάντηση