Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σύγκριση LEGO εναντίον Playmobil

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε σχετικά με τα LEGO εναντίον Playmobil. Θα σας παρουσιάσω τα θετικά και τα αρνητικά τους ώστε όταν έρθει η ώρα να ξέρετε τι να διαλέξετε. Παιχνίδια Lego ή Παιχνίδια Playmobil. Αρχικά δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ή LEGO ή Playmobil. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις από ένα σημείο και μετά.

Lego vs Playmobil

Κουβαλάνε και τα δύο την ευρωπαϊκή κουλτούρα μιας και επινοήθηκαν στην Ευρώπη. Τη Δανία και την Γερμανία. Κατασκευασμένα σε έναν προηγούμενο αιώνα όπου τα παιδικα παιχνίδια τα περισσότερα δηλαδ΄δη φτιάχνονταν με απόλυτο μεράκι. Το ωραίο με τα LEGO και τα Playmobil είναι ότι αυθόρμητα περνάμε οι γονείς την αγάπη μας γι αυτά στα παιδιά μας. Κι έτσι συνεχίζουν ακόμα να παράγουν κάθε είδους σετ και ιστορία. Επιλέγοντας καμιά φορά ανάμεσα στα δύο, θυμίζει την επιλογή μας για κινητό Android ή κινητό IPhone.

lego mighty dinosaurs

Lego

Ιστορία..

Τα Lego όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας προέρχεται από τη δανέζικη φράση leg godt που σημαίνει “Παίξε Σωστά”. Ξεκίνησαν από το εργαστήριο ενός ξυλουργού στην πόλη του Billund. Το όνομα του ήταν Ole Kirk Christiansen to 1932. Σταδιακά και χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκαν και από ξύλινα έγιναν πλαστικά τουβλάκια.

Σχετικά με την εταιρεία της Lego

Στην εποχή μας τα LEGO βρίσκονται παντού και κατασκευάζονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Λέγεται ότι μέχρι το 2016 έχουν παραχθεί τουλάχιστον 600 δισεκατομμύρια αντικείμενα LEGO. Αυτό το αναφέρουμε περισσότερο για να τονίσουμε πόσο σοβαρές εταιρείες είναι και η μια και η άλλη, πραγματικά φαινόμενα. Όπως και η Disney έτσι και η LEGO δημιούργησε χαρακτήρες και ιστορίες που έγιναν ταινίες και παιδικές σειρές όπως τα ninjago.

Επιπλέον, αυτό που έχει συμβεί μιας και αναφέραμε και την Disney είναι ότι αρκετοί ήρωες της Disney έχουν μεταμορφωθεί σε LEGO. Από τον Harry Potter ως και το Star Wars.

Πλεονεκτήματα παιχνιδιών Lego

 • Τα παιδια με την βοήθεια των Lego μπορούν να δημιουργήσουν εκτός από τα προεπιλεγμένα σχέδια και δικά τους φανταστικά σπιτια οχήματα και οτιδήποτε.
 • Ενισχύουν την αντίληψη της συναρμολόγησης από συγκεκριμένες οδηγίες.
 • Τα παιδιά αποκτούν το αίσθημα της επιτυχίας από μια ολοκληρωμένη εργασία κατι που τα κάνει πολύ χαρούμενα.
 • Τα Lego διαρκούν για πάντα.
 • Είναι ικανά να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τις τηλεοράσεις τους υπολογιστές και tablets.

Μειονεκτήματα παιχνιδιών Lego

 • Δυστυχώς δεν είναι και πολυ φθηνά σε σχέση με άλλα επώνυμα παιχνίδια
 • Υπάρχουν πολλά μικροσκοπικά αντικείμενα που είναι εύκολο να χαθούν.
 • Τα μικρά αυτά αντικείμενα είναι πολύ επικίνδυνα για ηλικίες κάτω των 3 ετών.
 • Τα μικρά παιδιά καλό είναι να παίζουν με αυτά παρέα με τους γονείς τους
πυργος πολιορκιας playmobil

Playmobil

Ιστορία

Τα παιχνίδια playmobil παράγονται στην Γερμανία από το 1975. Ο εφερεύτης τους Hans Beck είναι ο πατέρας τoυ κόσμου των Playmobil. Η φιλοσοφία του ήταν να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που δεν θα ήταν πολύ περίπλοκο. Να είναι ευχάριστο το οποίο θα έκανε την φαντασία ενός παιδιού να απογειωθεί φτιάχνοντας τις δικές του ιστορίες. Η playmobil δεν είναι της άποψης να στηριχθεί σε διάφορες τάσεις με βάση ταινίες και κινούμενα σχέδια. Η σύγκριση lego vs playmobil είναι πάντα εμφανής.

Σχετικά με την εταιρεία

Σαν εταιρεία έχει παραρτήματα πλεον σε όλο τον κόσμο και τροφοδοτεί με σετ playmobil εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 100 εκ. φιγούρες παράγονται κάθε χρόνο. Στα 40 χρόνια ύπαρξης τους αναπτύσσονται κάθε χρόνο με τουλάχιστον 550 εκ. ευρώ.

playmobil οι αργοναυτες

Πλεονεκτήματα Playmobil

 • Ευνοούν την δημιουργικότητα του κάθε παιδιού
 • Μεσα από τα σετ και τους ήρωες που έχουν μπορούν τα παιδιά να ξανα δημιουργήσουν ιστορίες με ιππότες, αστυνόμους, ινδιάνους και πολλά άλλα.
 • Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε σετ για να επιλέξουμε το καλύτερο για το παιδί
 • Τα playmobil όπως και τα Lego είναι παιχνίδια πολύ μεγάλης αντοχής και σίγουρα κρατάνε στο χρόνο.

Μειονεκτήματα Playmobil

 • Είναι και αυτά αρκετά ακριβά όπως τα lego οπότε η καλύτερη λύση είναι να έχουμε το νου μας σε διάφορες προσφορές
 • Εχουν αρκετά μικρά εξαρτήματα και κομμάτια. Όχι βέβαια τόσα όσα τα Lego
 • Μπορούν εύκολα να χαθούν ή άλλα παιδάκια να τα πάρουν, κάτι που συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια. Ναι μου έχουν πάρει πολλά εξαρτήματα και εμένα από το πειρατικό μου πλοίο 🙂
 • Σε κάποια σετ θες αρκετή ώρα να τα συναρμολογήσεις
 • Δεν δίνουν ανταλλακτικά αν χάσεις κάτι δυστυχώς δεν θα μπορείς να το ξαναβρείς από την εταιρεία

Συνοψίζοντας

Αν κάποιος θέλει να βγάλει έναν νικητή από τη σύγκριση lego vs playmobil δυστυχώς δεν θα μπορέσει πιστεύω. Για μένα είναι μια καθαρή ισοπαλία σε ποιότητα, σε αρνητικά και θετικά. Από εκεί και μετά συνήθως το κάθε παιδί πια είναι αυτό που θα πει ποιο θα ήταν το αγαπημένο του.

Είναι παιχνίδια που θα κρατήσουν για πάντα. Αν μπορώ να κρίνω από εμένα θα θυμάμαι περισσότερο τα playmobil μου, τους πειρατές τους αστυνόμους και τους ινδιάνους μου. Το θέμα είναι όμως ότι θα είναι πάντα δύο από τα καλύτερα επώνυμα παιχνίδια που μπορεί να έχει ένα παιδί.

Αφήστε μια απάντηση