Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γρήγορα tips αγοράς μιας κάρτας γραφικών

Για να αγοράσεις την πιο ιδανική κάρτα γραφικών πρέπει να έχεις στο μυαλό σου συγκεκριμένα πράγματα. Τα οποία αφορούν για παράδειγμα την οθόνη, τον επεξεργαστή και γενικότερα όλο το hardware του υπολογιστή σου. Διάβασε παρακάτω μερικά γρήγορα tips αγορα΄ς μιας κάρτας γραφικών.

  1. Αν θες να χτίσεις ένα gaming pc τότε πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και άλλα σημαντικά εξαρτήματα. Δεν είναι ο απόλυτος αυτοσκοπός μια κάρτα γραφικών αλλά και ένας καλός επεξεργαστής.
  2. Καλό είναι να έχεις το monitor εκείνο που μπορεί να υποστηρίζει μεγαλύτερες αναλύσεις όπως τις 4Κ.
  3. Πρέπει να σκεφτείς το refresh rate του monitor που έχεις. Αν η οθόνη σου φθάνει σε ρυθμό ανανέωσης 60Hz δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις για μια κάρτα γραφικών που μπορεί να δίνει δύο φορές παραπάνω.
  4. Είναι σημαντικό ένας υπολογιστής να μπορεί να έχει την κατάλληλη ισχύ από το τροφοδοτικό του. Μιας και ένα ποιοτικό τροφοδοτικό με την κατάλληλη ισχύ θα δώσει στην κάρτα γραφικών ότι ζητήσει.
  5. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να υπολογίζεις στο overclocking μιας κάρτας γραφικών. Μιας και δεν θα σου δώσει ποτέ μια απόδοση 50% επιπλέον.
Colorful GeForce GTX 1650

Διάβασε επίσης:

Τι τροφοδοτικο για gaming να επιλεξω

Οι καλυτερες υδροψυξεις το 2021

Συνοψίζοντας

Πολλές φορές όταν αναζητούμε πληροφορίες πνιγόμαστε από αυτές. Έτσι δημιουργήσαμε τα βασικά tips αγοράς μιας κάρτας γραφικών.

Κάποιες συνηθισμένες ερωτήσεις

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ μιας GTX και RTX κάρτας γραφικών;Η κάρτα Nvidia GeForce GTX είναι κατάλληλη για παιχνίδια όπως το League of Legends, Starcraft,Fortnight, και άλλα με υψηλές απαιτήσεις γραφικών.Σε αντίθεση η Nvidia GeForce RTX μας δίνει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε COD, Fortnite, Cyberpunk Minecraft και άλλα παρόμοια παιχνίδια
Τι σημαίνουν τα αρχικά Ti σε μια κάρτα γραφικών;Το “Ti” σημαίνει “Titanium” όμως δεν σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί το τιτάνιο σαν υλικό.

Αφήστε μια απάντηση