Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα passwords φτάνουν στο τέλος της ζωής τους

Οτιδήποτε θες να κάνεις, χρειάζεσαι και ένα password. Μια περίπλοκη διαδικασία που πρέπει εμείς ως χρήστες και να τα θυμόμαστε και να τα αλλάζουμε τακτικά. Λένε όμως όλο και περισσότερα δημοσιεύματα ότι η Microsoft σκέφτεται να τα καταργήσει. Αναρωτιέστε αυτή τη στιγμή μα καλά μπορεί αυτό να συμβεί; Άραγε τα passwords φτάνουν στο τέλος της ζωής τους; Η διάρκεια των passwords λοιπόν είναι κάτι που θα συζητηθεί.

Είναι ένα σκεπτικό που ξεκινάει από τη πολυπλοκότητα που μπαίνουν οι χρήστες στην διαχείριση των κωδικών τους. Χαμένοι κωδικοί, κωδικοί αστείοι όπως το 123456 κάνουν και τα συστήματα πιο δύσχρηστα. Πρέπει επίσης να τους αλλάζουμε τακτικά. Κι αν έχουμε πολλούς κωδικούς να εμπιστευτούμε ένα σύστημα διαχείρισης κωδικών όπου θα πρέπει να θυμόμαστε μόνο έναν.

Διαβάστε επίσης: Πως να θυμόμαστε τους κωδικούς μας

Κάποιος μπορεί να πει οκ θα βάλω δαχτυλικό αποτύπωμα, την ίριδα του ματιού μου ή την φωνή μου. Ναι αλλά αν το ψηφιακό αποτύπωμα των βιομετρικών σου στοιχείων χαθεί δεν μπορεί να αλλάξει. Μιας και έχουμε συγκεκριμένα αποτυπώματα και συγκεκριμένα μάτια ο καθένας.

Γι’αυτό λοιπόν, η Microsoft έχει μπει σε αυτή τη σκέψη. Να μην υπάρχουν αποθηκευμένα passwords. Αλλά η λογική των στιγμιαίων κωδικών όπως όταν μπαίνουμε στα συστήματα των τραπεζών.

Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε που θα καταλήξουμε..

🤞 50% Έκπτωση στην
Τεχνική Οικιακή Υποστήριξη

(Εγκατάσταση Εκτυπωτή, Format Η/Υ, Αντικατάσταση τροφοδοτικού, Κάρτας Γραφικών)

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση