Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις Gaming Περιφερειακά

Που χρησιμεύει το FPS στα παιχνίδια;

Οι εικόνες απεικονίζονται σε πλαίσια ή αλλιώς frames. O ρυθμός των frames μετριέται σε fps. Μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο ομαλά τρέχει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή μας. Όσα περισσότερα το δευτερόλεπτο τόσο πιο ομαλή θα είναι η κίνηση των χαρακτήρων και των αντικειμένων. FPS κάτω από 30 θα έχουν σαν αποτέλεσμα μιας κακής ροής στο παιχνίδι.

Τι είναι το PWM;

Τα αρχικά PWM αντιστοιχούν στο Pulse Width Modulation. Οι ανεμιστήρες που υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία χρησιμοποιούνται και CPU Fan αλλά και στα ανεμιστηράκια των καρτών γραφικών. Χρησιμοποιούν ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα για να ελέγχουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα ή της αντλίας ψυκτικού. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχουν τη ψύξη ανάλογα με την ταχύτητα τους.

Γιατί βάζουμε θερμοαγώγιμη πάστα στη CPU;

Έχουμε δύο επιφάνειες, της CPU και της ψύκτρας. Μιας και δεν υπάρχει τελείως επίπεδη επιφάνεια αν τις ακουμπούσαμε την μια πάνω στην άλλη τότε θα είχαμε απώλειες θερμότητας στο περιβάλλον. Βάζοντας thermal paste για παράδειγμα Arctic, τα κενά γεμίζουν οπότε μιλάμε για τέλεια επαφή και απορρόφηση της θερμότητας από τον επεξεργαστή.

Τι είναι η τεχνολογία Dolby® Virtual Speakers;

Η τεχνολογία Dolby Virtual Speaker προσομειώνει ένα ακουστικό περιβάλλον υψηλής ρεαλιστικής ποιότητας 5.1 surround με μόνο δύο ηχεία, κάτι που την κάνει ιδανική για τηλεοράσεις και ακουστικά gaming και πολλά άλλα προϊόντα ήχου.