Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 λόγοι για να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο

Αρχικά..

Η εποχή μας είναι αρκετά δύσκολη. Η καθημερινότητα πολλές φορές είναι αδυσώπητη. Για να τα καταφέρεις κάποιες στιγμές είναι αναγκαία μια βοήθεια. Σε αυτό το μικρό μας άρθρο θα παρουσιάσουμε ποιοι είναι οι 5 λόγοι για να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο. Με τη βοήθεια της Εριέττας Χριστίνας Αρναουτάκη (e-hope.gr).

1. Ο ψυχολόγος είναι εκεί για να ακούσει ότι προβληματισμό ή δυσκολία μπορεί να έχετε. Να σας βοηθήσει συνεργατικά να βρείτε την καλύτερη δυνατόν λύση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παίρνει αποφάσεις για εσάς. Αλλά θα σας ενδυναμώνει εσάς τους ίδιους να ενισχύσετε τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και δυσκολιών σας.

2. Ο ψυχολόγος είναι εκεί για να σας ακούσει και να σας βοηθήσει. Να διαχειριστείτε τα αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να νιώσετε εξαιτίας μιας δυσάρεστης κατάστασης.

3. Είναι εκεί για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος, τις κρίσεις πανικού. Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα μπορεί να σας έχει εμφανιστεί αυτή την περίοδο και να σας ζορίζει. Άλλωστε, πολλές φορές συμβαίνει όταν ζοριζόμαστε με μια κατάσταση. Είτε επαγγελματική είτε διαπροσωπική αυτό να αποτυπώνεται στο σώμα μας με ένα σύμπτωμα. Είναι λοιπόν σαν να μας «φωνάζει» το ίδιο μας το σώμα, ο ίδιος μας ο εαυτός ότι έχει ανάγκη από φροντίδα και ξεκούραση. Είναι οκ λοιπόν αν σας συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

4. Επιπρόσθετα, ο ψυχολόγος είναι εκεί για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Να εντοπίσετε όχι μόνο τα αδύναμά σας σημεία αλλά και τα δυνατά σας. Να σας ανοίξει δρόμους και τρόπους σκέψεις εναλλακτικούς που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί. Καθώς και μια νέα οπτική των πραγμάτων ανάλογα με το ζήτημα που έχετε να διαχειριστείτε. Μια οπτική που δεν θα λειτουργεί όμως εναντίον του εαυτού σας αλλά θα σας βοηθά στη καθημερινή λειτουργικότητά σας. Και θα έχει ως μοναδικό στόχο την καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας.

5. Τέλος, τον ψυχολόγο δεν τον επισκέπτονται όπως ακούμε συχνά τα «προβληματικά άτομα». Αλλά άτομα με αυξημένη αυτοεπίγνωση. Που πραγματικά έχουν αποφασίσει ότι είναι έτοιμα να διαχειριστούν το ζήτημα που αντιμετωπίζουν. Και δεν είναι ντροπή να ζητήσουν την βοήθεια από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

Συνοψίζοντας

Είναι καλύτερο να ξέρουμε ποιοι είναι οι 5 λόγοι για να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο και να μην κάνουμε εικασίες από μόνοι μας αν μας προβληματίζει κάτι ή όχι. Έτσι σίγουρα θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Οπότε θα έχουμε μια ακόμα καλύτερη Best Family

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση