Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 είδη καφέ που αξίζει να δοκιμάσουμε

Είναι πραγματικά αναγκαίο για αρκετούς ανθρώπους αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα. Πολλές φορές ακούμε είμαι εθισμένος στον καφέ. Ανάλογα την περίσταση υπάρχει θα έλεγα και ο κατάλληλος καφές. Άλλον φυσικά θα πιούμε το καλοκαίρι άλλον το χειμώνα. Σε αυτό το μικρό άρθρο λοιπόν θα δούμε 5 είδη καφέ που αξίζει να δοκιμάσουμε.

Αν και οι μεγάλες δόσεις καφέ, ιδίως αν περιέχουν ζάχαρη δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Ένας μέτριος καφές πάντα θα μας φέρει σε μια κατάσταση ευεξίας.

Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω είδη καφέ.

Μαύρος καφές

Θεωρητικά ο μαύρος καφές είναι ο πιο υγιεινός. Κι αυτό γιατί είναι σκέτος καφές. Γι’ αυτό τον λένε και μαύρο. Είναι θα λέγαμε επίσης και ένας χειμωνιάτικος καφές. Αρκετός κόσμος τον χρησιμοποιεί επίσης για να χάσει βάρος ιδίως αν τον πίνουμε τελείως σκέτο. Μεγάλες όμως δόσεις μέσα στην ημέρα από αυτό το είδος του καφέ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Καπουτσίνο

Ο καπουτσίνο είναι ένα ρόφημα ιταλικής προέλευσης. Που αποτελείται από καφέ εσπρέσο και γάλα σε μορφή αφρού. Στην γειτονική χώρα Ιταλία, στη που είναι πιο διαδεδομένος, παραδοσιακά καταναλώνεται το πρωί, στο πρωινό. Ποτέ όμως μετά το μεσημέρι μιας και στην Ιταλία θεωρούν ότι δεν είναι καλό για το στομάχι μας και τη σωστή πέψη του φαγητού.

Ελληνικός

Μπορεί να μην φτιάχνεται με κάποια καφετιέρα από αυτές που διαθέτουμε στο best family αλλά δεν παύει να είναι ο δικός μας καφές. Επίσης αν και τον παρατηρούμε σε μεγάλες ηλικίες είναι η διαδικασία ένα τελετουργικό που πάντα μένει στη μνήμη μας. Είναι ο καφές της παρέας μιας και πίνεται αργά. Τώρα αν είναι σαν ιδέα Ελληνική ή όχι δεν έχει και τόσο σημασία μιας και η γεύση του είναι το θέμα που είναι μοναδική.

Φραπουτσίνο

O συγκεκριμένος είναι μια ιδέα από τα γνωστά Starbucks και είναι ένα μείγμα φραπέ, καπουτσίνο και γάλακτος. Τον συναντάμε σε διάφορες εκδόσεις καραμέλας και σιροπιών. Επίσης είναι θα λέγαμε η παγωμένη έκδοση του καπουτσίνο. Μπορεί κάποιος να τον βρει και να τον απολαύσει ακόμα και σαν ρόφημα σε φιάλη με ποικιλία καφέ Arabica.

Εσπρέσο

Ο εσπρέσο ή αλλιώς, σύντομος καφές είναι ένας πολύ δυνατός καφές με έντονο άρωμα, το οποίο αποκτάται με διήθηση υπό μεγάλη πίεση. Δηλαδή κάνοντας να περάσει γρήγορα ζεστό νερό κάτω από μια πίεση εννέα μπαρ μέσω του ψιλοκομμένου και ψιλο καβουρδισμένου καφέ. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε τις κατάλληλες καφετιέρες για να έχουμε τον καλύτερο καφέ.

Συνοψίζοντας

Είναι λοιπόν τα παραπάνω 5 είδη καφέ που αξίζει να δοκιμάσουμε είτε σε μια καφετέρια ή στο σπίτι με το ορειχάλκινο μπρίκι ή την καλή μας καφετιέρα. Φωνάζοντας παρέα ή πίνοντας μόνοι μας στο μπαλκόνι.

Αφήστε μια απάντηση