Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνεις σύνδεση από μακριά στον υπολογιστή σου. Έτσι σε αυτό το μικρό άρθρο θα παρουσιάσουμε 5 εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Τα προγράμματα αυτά είναι αρκετά πολύπλευρα. Μπορείς να κάνεις διάφορες ενέργειες με αυτά. Το λογισμικό πρέπει να είναι εγκατεστημένο και στους δύο υπολογιστές. Επίσης δεν χρειάζεται να έχουμε κάποια ιδιαίτερη γνώση.

Μερικά είναι τα παρακάτω:

  • Teamviewer
  • Anydesk
  • Google Remote Desktop
  • Windows Remote Desktop
  • Ultra VNC

Teamviewer

Παλιότερα ήταν το αγαπημένο μου να πω την αλήθεια. Με λειτουργίες μεταφοράς αρχείων και απομακρυσμένου ελέγχου. Έχει τη δυνατότητα ασφαλούς σύνδεσης και με κωδικό. Είναι ένα λογισμικό που πρέπει να αγοράσεις. Το οποίο για τον απλό χρήστη είναι απαγορευτική η τιμή.

Anydesk

Είναι μια εφαρμογή που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και με εγκατάσταση και αμέσως με το που το κάνεις download από το επίσημο site.

Για να συνδεθείς σε κάποιον υπολογιστή πρέπει να γνωρίζεις τον μοναδικό αριθμό του. Όπως και το TeamViewer . Μπορείς να δημιουργήσεις έναν κωδικό για να μπεις απευθείας στο μηχάνημα που θέλεις.

Τον τελευταίο καιρό διατίθεται και αυτό με κάποιο κόστος για επαγγελματική χρήση. Είναι δωρεάν για προσωπική χρήση. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Google Remote Desktop

Είναι μια τελείως δωρεάν λύση από την Google. Έτσι θα συνδέεσαι οποιαδήποτε στιγμή σε κάποιον υπολογιστή. Στην πραγματικότητα είναι ένα extension του Chrome.

Πρέπει να βάλεις το κατάλληλο extension στον φυλομετρητή σου. Μέσα από αυτό δημιουργούμε έναν μοναδικό κωδικό. Με αυτό τον αριθμό μπορείς να κάνεις σύνδεση σε κάποιον άλλον υπολογιστή.

Δεν χρειάζεται να έχουμε την εφαρμογή του Chrome ανοιχτή για πραγματοποιήσουμε την σύνδεση.

Windows Remote Desktop

Σχετικά με το Windows Remote Desktop δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή. Υπάρχει ήδη στα Windows.

Για να ενεργοποιήσουμε τη σύνδεση σε έναν υπολογιστή με Windows Remote Desktop, πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου και να επιτρέψουμε την απομακρυσμένη πρόσβαση.
Επιπρόσθετα πρέπει να ρυθμίσουμε το firewall του router μας. Για να επιτρέπει τις συνδέσεις με τον έξω κόσμο.

Υπάρχει όμως ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να γνωρίζουμε. Ότι μπορεί να γίνει μόνο με εκδόσεις Windows Ultimate και Professional. Έτσι μπορούμε να έχουμε πλήρη πρόσβαση. Πρέπει να σημειώσουμε ότι, δεν μπορούν να συνδεθούν άλλοι χρήστες ταυτόχρονα σε ένα σύστημα.

Ultra VNC

Το UltraVNC λειτουργεί με την λογική του server και του viewer. Τα οποία τα εγκαθιστούμε στους υπολογιστές. Έτσι ο viewer είναι αυτός που ελέγχει τον server. Επίσης, κατά την εγκατάσταση η εφαρμογή θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να είμαστε server ή viewer ή και τα δύο.

Για να μπορείς να έχεις πρόσβαση κάθε στιγμή πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο router. Μια τεχνική που λέγεται port forwarding.

20% ΕΚΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η/Υ
🎁

Εγγραφείτε για να λάβετε την αποκλειστική έκπτωση και ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και προσφορές μας!

Συνοψίζοντας

Οι εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση είναι πολλές. Για να χρησιμοποιήσεις μια από αυτές πρέπει να έχεις αποτυπώσει τις ανάγκες σου. Είναι σε γενικές γραμμές αρκετά εύκολο να τις μάθεις. Καλές συνδέσεις.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση