Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

4 τρόποι να βελτιώσουμε τον ύπνο μας

Σε αυτό το μικρό άρθρο με απλά λόγια θα δούμε ποιοι είναι οι 4 τρόποι ώστε να βελτιώσουμε τον ύπνο μας και την αναπνοή μας. Ο ύπνος όπως ξέρουμε είναι πάρα πολύ σημαντικός γιατί κατά τη διάρκεια του ξεκουράζεται ο οργανισμός μας.

Η ποιότητα της αναπνοής κατά τη διάρκεια του σχετίζεται στενά με την καθημερινότητά μας. Έτσι αν δεν αναπνέουμε σωστά τότε θα έχουμε άμεσα διάφορα προβλήματα υγείας.

Μπείτε στον μηνιαίο μας διαγωνισμό για μια δώρο επιταγή των 50€

Ύπνος στη μία πλευρά

‘Οταν κοιμόμαστε στο πλάι τότε η γλώσσα Δεν φράζει το φάρυγγα και μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα. Ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκούμε με το σώμα μας στο φάρυγγα. Ιδίως όταν κοιμόμαστε ανάσκελα η μπρούμυτα.

sleeping

Όχι αλκοόλ πριν τον ύπνο

Πολλές φορές έχουμε την τάση να πιούμε ένα ποτήρι παραπάνω να ζαλιστούμε και να πάμε να κοιμηθούμε κατευθείαν. Αυτό ίσως δεν είναι και πολύ σωστό. Μιας και το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα φραγής της αναπνευστικής οδού. Και έτσι να έχουμε μία πολύ χαμηλή ποιότητα ύπνου.

Απώλεια βάρους

Σίγουρα η απώλεια βάρους βοηθάει σε πάρα πολλά επίπεδα βοηθάει και στον καλύτερο ύπνο. Μιας και το επιπλέον βάρος γύρω από το φάρυγγα θα χαθεί.

Προπόνηση

Αν κάνουμε γυμναστική και προπονούμαστε τότε γυμνάζομαι καλύτερα τους πνεύμονες μας και αποκτούν αυτή τη δύναμη που χρειάζεται ώστε το βράδυ να μπορούν εισπνεύσουν περισσότερο αέρα και κατ επέκταση περισσότερο οξυγόνο.

Συνοψίζοντας

Αν έχουμε στην κατοχή μας ένα Activity Tracker ή ένα Smartwatch μπορούμε να παρακολουθούμε την ποιότητα του ύπνου μας επί καθημερινής βάσης και να έχουμε μία πλήρη εικόνα της αναπνοής μας αλλά και του ύπνου μας. Οι 4 τρόποι να βελτιώσουμε τον ύπνο μας δεν είναι κάποιο μαγικό κόλπο αλλά μια αλλαγή τρόπου ζωής.

Αφήστε μια απάντηση