Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

3 λόγοι να αγοράσουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο και συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μεγάλο βήμα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα απέναντι στα κλασικά αυτοκίνητα αλλά έχουν και αυτά τα σημαντικά τους μειονεκτήματα. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι βασικοί 3 λόγοι για να αγοράσουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με απλά λόγια.

Αξιοπιστία-Οφέλη

Τα παραδοσιακά αυτοκίνητα λοιπόν μιας και δεν έχουν τόσα πολλά μηχανικά μέρη τείνουν να γίνουν πολύ πιο αξιόπιστα. Τα έξοδα συντήρησης είναι πολύ ελάχιστα.  Θεωρητικά το κόστος του ρεύματος είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της βενζίνης για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά μιας και είμαστε στην Ελλάδα αυτό μπορεί να μην είναι και απόλυτα ακριβές ιδίως στην εποχή που είμαστε αυτή τη στιγμή όπου ένα κύμα ακρίβειας στην ενέργεια είναι προ των πυλών. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά το κόστος είναι και τα οφέλη από την εφορία.

Όσον αφορά το περιβάλλον

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι τόσο ήσυχο όσο ένα περιστέρι που πετάει. Δεν υπάρχουν δονήσεις και τραντάγματα την ώρα που οδηγούμε. Αυτό μας κάνει να οδηγούμε πιο συγκεντρωμένα και πιο ήρεμα. Φυσικά και οι μηδενικές εκπομπές ρίπων.

Σχετικά με τη φόρτιση

Το πλάνο είναι να μπορούμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο που μπορούμε να το οδηγήσουμε και να το φορτίσουμε οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να το φορτίσουμε ακόμα και στο γκαράζ του σπιτιού μας ή απέξω από το σπίτι. Αν και στην Ελλάδα μπορεί να αργήσει αυτό είναι κάτι που μπορεί υλοποιηθεί.

Συνοψίζοντας

Αν και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει αρκετά χρήματα θα είναι σε λίγο καιρό απαραίτητο. Με τη σκέψη μας στα οφέλη στην συμβολή μας στην ποιότητα ζωής και στο περιβάλλον σίγουρα θα αξίζει να έχουμε ένα ηλεκτρικό από ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Αφήστε μια απάντηση