Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

15 Γεγονότα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αν και μπορεί να παρακολουθειτε μόνο μπάσκετ ή ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι ολυμπιακοί αγώνες είναι βαρετοί ή δεν τον αφορούν. Έχουν κάτι το ιδιαίτερο κάθε φορα που γίνονται. Όλοι μας μένουμε ξαφνιασμένοι από το πάθος και την ένταση των αθλητών που βγάζουν σε κάθε άθλημα. Είτε είναι τζούντο, κολύμβηση ή ενόργανη γυμναστική. Με τόση προπόνηση άλλωστε που έχουν κάνει και τόσες ταλαιπωρίες. Ιδίως μετά τις καραντίνες όλοι θέλουν να πάνε να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο ποιος είναι ο καλύτερος.

Έτσι λοιπόν, αν και στην Ελλάδα είναι μια αρκετά προσιτή ιδέα οι Ολυμπιακοι Αγώνες υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν τα γνωρίζετε. Σε αυτό το μικρό λοιπόν άρθρο θα δούμε 15 ιδιαίτερα γεγονότα από όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τα γεγονότα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 1. Το ξέρατε ότι οι αγώνες στην αρχαιότητα διαρκούσαν τουλάχιστον 5 μήνες;
 2. Ο πρωταθλητής της κολύμβησης που τη δεκαετία του 1920 κέρδισε 5 χρυσά μετάλλια έγινε γνωστός ως ηθοποιός κάνοντας τον Ταρζαν και ήταν ο Johnny Weissmuller
 3. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 το Ολυμπιακό χωριό χρειάστηκε 165.000 πετσέτες για περίπου 2 εβδομάδες!
 4. Κατα την διάρκεια των Αγώνων του 1936 δύο αθλητες από την Ιαπωνία στο άλμα επι κοντώ κέρδισαν και οι δύο το ασημένιο μετάλλιο. Οπότε έκοψαν το χάλκινο και ασημένιο μετάλλιο και τα κόλλησαν μαζί. Έτσι ο καθένας είχε ένα μισό ασημένιο και ένα μισό χάλκινο.
 5. Η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει στην Ολυμπία με παραβολικό καθρέπτη και γυρίζει όλον το κόσμο ακόμα και το διάστημα! κάποιες φορές πριν καταλήξει στο μέρος των αγώνων.
 6. Αν σβήσει η φλόγα θα ξανα ανάψει στην Ολυμπία με τον ίδιο τρόπο και ποτέ με αναπτήρα.
 7. Το 2012 στο Λονδίνο ήταν η πρώτη φορά που όλες οι χώρες έστειλαν γυναίκες αθλήτριες.
 8. Οι κύκλοι στη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων αντιπροσωπεύουν τις 5 ηπείρους. Μόνο ο Αριστοτέλης Ονάσης τόλμησε να πάρει τη σημαία και να της προσθέσει άλλον έναν.
 9. Τα χρώματα στη σημαία κίτρινο, μπλε, μαύρο, πράσινο, κόκκινο επιλέχθηκαν γιατί όλες οι σημαίες των εθνών έχουν τουλάχιστον ένα από αυτά.
 10. Οι αγώνες έχουν γίνει προς το παρόν σε 23 διαφορετικές χώρες.
 11. Η πρώτη μασκοτ Ολυμπιακών ονομάστηκε Waldi και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο το 1972.
 12. Οι αγώνες του 2016 στη Βραζιλία ήταν οι πρώτοι που έγιναν στη Νότια Αμερική.
 13. Η χώρα με τα περισσότερα μετάλλια σε αγώνες είναι η Αμερική στους αγώνες του 1904 με 239 μετάλλια.
 14. Ο αθλητής με τα περισσότερα είναι ο Michael Felps στην κολύμβηση με 28 μετάλλια
 15. Οι αγώνες το 2004 κόστισαν περίπου 11 δις $ αλλά άξιζε τον κόπο..

Σίγουρα υπάρχουν πολλα ακόμα γεγονότα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χωρίς αμφιβολία είναι οι πιο σημαντικοί αθλητικοί αγώνες στον πλανήτη.

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τις τελευταίες ειδήσεις και προσφορές μας

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση