Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα 5 πραγματα που πρεπει να κανουμε μετα την καραντινα

ΤΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Μένουμε σπίτι για να προστατέψουμε τους γύρω μας και τις οικογένειες μας. Ανακαλύψαμε ξανά παλιές ασχολίες όπως επιτραπέζια, κουρευτικές μηχανές, ταινίες. Μάθαμε να εκτυπώνουμε άδειες εξόδου από το σπίτι και πολλά άλλα, όπως τηλεργασία και τηλεκπαίδευση. Ευτυχώς δεν θα μείνουμε για πολύ ακόμα μέσα.

Ας προτείνουμε τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνουμε ώστε να μην πάνε χαμένες οι τόσες ημέρες #Μένουμε Σπίτι.

Αρχικά και μέχρι να δούμε τι θα γίνει με εμβόλια και την αντιμετώπιση, δεν πρέπει να παραλείπουμε την ασφάλεια μας έξω από το σπίτι, γιατί τίποτα δεν τελείωσε. Οπότε θα πρέπει να τηρούμε αποστάσεις και να φοράμε τις μάσκες μας σε πολυσύχναστους χώρους, παρέα με τα αντισηπτικά. Καλό θα ήταν να δούμε και να μάθουμε πως πρέπει να βάζουμε μια μάσκα και να μην είμαστε ξερόλες. Μια βίαιη συνήθεια αλλά πρέπει να γίνει.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να μας πιάνει πανικός και φόβος, όσο κι αν είναι μια αόρατη απειλή. Ίσως πολλοί είναι ακόμα πανικόβλητοι, σίγουρα πανικόβλητοι, αλλά δεν θα κερδίσουμε τίποτα αν είμαστε φοβισμένοι. Τηρούμε όλα αυτά που προτείνουν οι ειδικοί και ο φόβος θα φύγει αργά η γρήγορα.

Να συγκρατηθούμε και να μην ξεχυθούμε στους δρόμους στις καφετερίες ως γνήσιοι Έλληνες, στα πάρκα στις πλατείες και στις παραλίες. Δεν φεύγουν, εκεί θα είναι και αργότερα. Αν όντως βέβαια το έχουμε ανάγκη, εκείνοι που δεν έχουν βγει ούτε στιγμή, ας πάρουν ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου δεν είναι κακό.

Να θυμόμαστε ότι η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση με σωστό μέτρο, θα συνεχίζει να προσφέρει. Γιατί να πρέπει να τσακωνόμαστε για το πότε μπορούμε να πάρουμε άδεια αφού μπορούμε να δουλέψουμε από το σπίτι. Γιατί να χάσουμε τις παραδόσεις σε πανεπιστήμιο και σχολείο αν δεν μπορούμε να είμαστε εκεί. Οπότε μην αφήσετε την ευκαιρία να φύγει, συνεχίστε να τα χρησιμοποιείτε με σύνεση και σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένοι. Αν πάλι δεν έχετε επαφή με την τεχνολογία, πάντα υπάρχει ευκαιρία.

Επίσης οι πληρωμές με κάρτα ίσως είναι ένα από τα καλύτερα καθημερινά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε. Δεν χρειάζεται να την βλέπουμε και να μας τρομάζει. Κατά μέσο όρο μέχρι να φτάσει ένα χαρτονόμισμα σε μας μπορεί να το έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 50.000 χέρια.

Αυτοί που σίγουρα είναι πιο στεναχωρημένοι είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες που τους βάλαμε στην απομόνωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μετά την καραντίνα είναι σίγουρα μια επίσκεψη σε γιαγιά παππού μαμά ή μπαμπά.

Μέσα Μαϊου 2021 και η καραντίνα σιγά σιγά καταργείται.. οι εμβολιασμοί συνεχίζονται δυναμικά! Όμως μην ξεχνάμε..

  • Δεν είμαστε τελείως προστατευμένοι.
  • Συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες μας.
  • Αποφεύγουμε τους συνωστισμούς.

Οπότε Σύνεση, Αυτοσυγκράτηση, Ατομική Υγιεινή και όλα θα πάνε καλύτερα..

Αφήστε μια απάντηση